Nuklearno oružje

Greška NATO-a: Objavili lokacije nuklearnog oružja u Evropi

VAŠINGTON - U izvještaju Parlamentarne skupštine NATO-a slučajno su osvanule informacije o tačnim mjestima gdje se čuva američko nuklearno oružje, saopštio je list "Washington post".

Kina ne želi trostrani sporazum o nuklearnom oružju

PEKING - Kina nema namjeru da razgovara o ideji zaključivanja trostranog sporazuma o nuklearnom oružju sa SAD i Rusijom, izjavio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang.

Putin predložio zakon o suspenziji Sporazuma o nuklearnim raketama

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je u rusku Državnu dumu prijedlog zakona o suspenziji Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa, izjavio je predsjedavajući Dume Vjačeslav Volodin.

Iran zvanično suspendovao pojedine obaveze iz nuklearnog sporazuma

TEHERAN - Teheran je zvanično suspendovao pojedine obaveze iz Sporazuma o nuklearnom programu Irana, izjavio je neimenovani zvaničnik Iranske organizacije za atomsku energiju.

Tramp i Putin razgovarali o novom nuklearnom sporazumu

MOSKVA, VAŠINGTON - Predsjednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp razgovarali su 3. maja o mogućnosti sklapanja novog nuklearnog sporazuma u kojem bi učestvovale Rusija, SAD i Kina, saopštila je Bijela kuća, a prenijela agencija Rojters.

Putin "lupio šakom": Nema više pregovora, i mi obustavljamo primjenu INF

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija obustavlja primjenu Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) i naredio zvaničnicima da više ne započinju pregovore sa SAD o tom sporazumu, prenosi TASS.

Da li će Američke nuklearke biti raspoređene u Poljskoj?

Šef poljske diplomatije Jacek Čaputovič ocijenio je da je u interesu Evrope da u njoj budu razmještene američke trupe i nuklearno oružje i nije isključio mogućnost da rakete s nuklearnim glavama budu i u Poljskoj, jer kako je rekao, Rusija razumije jedino jezik sile.

Tramp želi novi sporazum o kontroli oružja

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da želi da održi razgovore sa ciljem postizanja novog sporazuma o kontroli oružja.

SAD optužuju Kinu i Rusiju za nuklearno oružje, a pokreću proizvodnju bojevih glava

VAŠINGTON - Američke vlasti su danas optužile Kinu i Rusiju da nisu u potpunosti objelodanile svoj nuklearni program, tražeći veću transparentnost.

"Nezavisne" u Hirošimi, mjestu na koje je bačena prva atomska bomba

U Hirošimu smo stigli kasno naveče. Obuzela nas je neka tiha nervoza koja se ne može lako objasniti. Nismo bili zabrinuti zbog nuklearne radijacije - znali smo da je nivo zračenja odavno u normalnim granicama.

Najčitanije