Oči

Ovi faktori uzrokuju tamne podočnjake

Budimo iskreni - buđenje sa podočnjacima daleko je od idealnog. A ipak, to je nešto što milion ljudi doživljava svakog jutra.

Kako da odmorite oči od gledanja u ekran

Problemi sa vidom, koji su sve prisutniji kod svih uzrasta u populaciji, kako oftalmolozi tvrde, vezuju se za mnogo vremena koje provodimo ispred kompjutera, telefona, tableta, ali i televizora.

Kako da otkrijete uzrok podočnjaka i uspješno ih uklonite

Podočnjaci, koliko god bili uobičajena pojava na licu, mnogim ljudima predstavljaju emotivni i društveni problem.

Muče vas podočnjaci: Pet savjeta da izgledate svježe i odmorno

Probudili ste se ujutru, pred vama je naporan dan, a nakon što ste se pogledali u ogledalo shvatili ste da imate tamne kolutove oko očiju, ne brinite, donosimo vam pet savjeta uz pomoć kojih ćete izgledati vježe i odmorno.

Zelene oči kriju jedan zdravstveni rizik

Svega dva posto svjetske populacije ima zelene oči, od toga više žena nego muškaraca, a najviše ih živi u Evropi.

Maske promijenile način na koji se žene šminkaju

Zaštitne maske promijenile su način na koji se žene šminkaju, pa su u Italiji restriktivne mjere i zaštita maskama tokom pandemije virusa korona dovele do pada prodaje karmina za 60 odsto. Predviđa se da će na godišnjem nivou prodaja ruževa za usne biti smanjena za 24 odsto, podaci su kompanije "Nilsen".

Oči su vam otečene i upaljene, ova obloga pomaže

Bez peršuna ukus mnogih jela je nezamisliv, ali zagovornici tradicionalne medicine ističu i brojna ljekovita svojstva ovog začina u otklanjanju različitih tegoba, nudeći i recepte. Što je najvažnije, kod peršuna je ljekovito sve - korijen, list i sjeme.

Šta osmosatno gledanje u ekran čini vašim očima?

Prosječan zaposleni čovjek danas provede bar osam sati dnevno gledajući u ekran svog kompjutera na poslu, ne računajući sate koje utroši provjeravajući aplikacije na telefonu i gledajući televiziju.

Sedam razloga da ne trljate oči

Ukoliko imate alergiju ili mnogo vremena provodite gledajući u monitor, ponekad ništa ne može da pruži takav ugođaj kao kada dobro protrljate oči. Postoji nekoliko razloga zašto to ima terapeutsko djelovanje: trljanje očiju stimuliše vagusni nerv koji može da uspori otkucaje srca i da oslobodi od stresa.

Greška koju prave sve žene sa smeđim očima

Iako se na prvu čini kako uz smeđe oči pristaje baš sve, to ipak nije slučaj.

Najčitanije