Oštra Luka

Bik Brizan pobjednik 249. Grmečke koride

OŠTRA LUKA - Bik Brizan, vlasnika Ante Mikulića iz Širokog Brijega, pobjednik je ovogodišnje Grmečke koride koja je danas održana na Popovića brdu kod Oštre Luke, ali bez publike.

Od Sanjanina oduzeto 940 tableta i pet ampula morfijuma

PRIJEDOR – Prijedorska policija juče je, tokom kontrole automobila mercedes kojim je upravlja E.B. iz Sanskog Mosta, pronašla i oduzela 940 tableta "Heptanon" i pet ampula morfijuma, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Bik Medonja pobjednik 248. Grmečke koride

OŠTRA LUKA - Bik Medonja, vlasnika Jovice Štikavca iz Budimlić Japre, pobjednik je ovogodišnje Grmečke koride koja je danas održana na Popovića brdu kod Oštre Luke.

Mještani Kozice gube strpljenje: Peticijom se bore za asfalt

OŠTRA LUKA - Mještani Kozice, u opštini Oštra Luka, gube strpljenje te su potpisivanjem peticije odlučili nastaviti svoju borbu za asfaltirani put, koji bi ih, umjesto sadašnjeg oronulog makadama, povezao sa banjalučkim selom Pavići, a time i najvećim gradom Srpske, u kojem mnogi od njih rade i školuju se.

Teška situacija u Oštroj Luci: Jedna žrtva korone, 11 zaraženih

OŠTRA LUKA - Osamdesetjednogodišnji mještanin Oštre Luke, zaražen virusom korona, preminuo je danas ujutru u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci od posljedica bolesti, potvrdio je Dragan Stanar, načelnik ove opštine.

Pozivom na 1415 ukrasimo hram ikonostasom

OŠTRA LUKA - Pozivom na humanitarni broj 1415, koji je aktivan od 1. do 31. decembra, građani daruju jednu marku za izradu ikonostasa u duborezu, za hram Hrista Spasitelja u Oštroj Luci.

Izgubio se u šumi, pronašli ga nakon dvije sedmice u urušenoj vodenici

Članovi lovačkog udruženja, Civilna zaštita i vatrogasaci iz Oštre Luke tokom proteklog vikenda bili su učesnici prave drame! Nakon što je pronađen nestali 65-ogodišnjak iz Gornjih Kruhara kod Sanskog Mosta, i to na nepristupačnom terenu, usred minskog polja, uslijedila je filmska akcija njegovog spasavanja. Izuzetno težak zadatak obavljen je bez greške.

Grmečka korida: Mrkonja i Medonja pobjednici

OŠTRA LUKA - Pobjednici 247. Grmečke koride, koja je danas održana na Popovića brdu kod Oštre Luke, su bikovi Mrkonja u srednjoj i Medonja u teškoj kategoriji.

Obezbijeđena pomoć brojnim kategorijama u Oštroj Luci

OŠTRA LUKA - Oštra Luka, koja spada u izrazito nerazvijene opštine Republike Srpske, uprkos skromnom budžetu uspijeva da realizuje pomoć borcima, penzionerima, studentima i učenicima, dok za razvojne projekte pronalazi eksterne izvore finansiranja, izjavio je načelnik Dragan Stanar.

U akciji "Uplatnica" dva lica osumnjičena za tri krivična djela

​PRIJEDOR - Đ.N. (40) iz Oštre Luke osumnjičen je za pronevjeru i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, a Đ.R. (55) za nesavjestan rad u službi, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Najčitanije