OBA

Osmici ističe rok, diploma i dalje misterija

SARAJEVO - Generalnom direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmanu Mehmedagiću danas ističe rok da dostavi diplomu o visokoj stručnoj spremi na uvid nadležnoj parlamentarnoj komisiji na nivou BiH koja mu je i dala rok od sedam dana da to učini.

Na sjednicu Zajedničke komisije došao i Mehmedagić

SARAJEVO - U Sarajevu je počela sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) na kojoj bi trebalo da budu razmatrani izvještaj glavnog inspektora OBA i budžet ove bezbjednosne agencije, a sjednici prisustvuje i direktor Agencije Osman Mehmedagić.

Stevandić: Očekujem da razjasnimo mnoga pitanja u vezi s OBA

SARAJEVO - Član Zajedničke komisije parlamenta BiH za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Nenad Stevandić izjavio je Srni da očekuje da na sutrašnjoj sjednici Komisije budu razjašnjena mnoga pitanja u vezi s ovom agencijom.

Kožul: Sutra o izvještaju glavnog inspektora i o budžetu OBA

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Predrag Kožul rekao je Srni da će se na sutrašnjoj sjednici komisije naći izvještaj glavnog inspektora OBA i budžet OBA, kao i cijeli niz izvještaja o kojima se mora raspravljati jer komisija nije dugo zasjedala.

OBA BiH: Istražuju se prijetnje glavnom tužiocu Gordani Tadić

SARAJEVO - Sve nadležne institucije operativno prate prijetnje koje su upućene glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Gordani Tadić i njenoj porodici i sakupljaju se i analiziraju svi operativni podaci koji će biti upućeni nadležnim institucijama, rečeno je iz Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA).

OBA tri godine prisluškuje mimo Ustava

SARAJEVO - Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH tačno tri godine protivustavno izvodi akcije prisluškivanja, jer je Ustavni sud BiH 1. juna 2017. godine proglasio neustavnim odredbe Zakona o OBA koje se odnose upravo na tajno praćenje i snimanje, piše današnji "Glas Srpske".

Oboren dnevni red: Nije održana sjednica Komisije za nadzor nad OBA

SARAJEVO - Zbog neusvajanja dnevnog reda nije održana sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH, a na kojoj je trebalo da bude govora o diplomi direktora OBA Osmana Mehmedagića.

Direktor OBA student treće godine fakulteta u Travniku

SARAJEVO - Zajedničkoj komisiji Parlamentarne skupštine za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH dostavljen je podatak da je aktuelni direktor te agencije Osman Mehmedagić student treće godine fakulteta Univerziteta u Travniku, rekao je predsjedavajući Komisije Nermin Nikšić.

Nermin Nikšić na čelu Komisije za nadzor nad OBA

​SARAJEVO – Nermin Nikšić iz SDP-a izabran je za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad OBA.

Majkić: Imenovanje direktora SIPA i OBA dvije različite stvari

SARAJEVO - Dušanka Majkić delegat SNSD-a u Domu naroda BiH komentarisala je danas odluku Vijeća ministara da ne razmatra imenovanje direktora SIPA, kazavši da su imenovanje direktora SIPA i OBA dvije različite stvari, te da je procedura oko izbora direktora SIPA prošla u cijelosti.

Najčitanije