OBA

OBA ostaje Bošnjacima, SIPA Srbima

SARAJEVO - Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA), i Perici Staniću, direktoru Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), mandat ističe početkom novembra i, kako stvari sada stoje, nacionalna struktura na čelu ove dvije najvažnije institucije neće biti promijenjena, tako da će i u narednim godinama najvažnijim bezbjednosnim institucijama BiH, odnosno OBA, upravljati Bošnjak, a SIPA Srbin.

SNSD neće podržati imenovanje Mehmedagića za direktora OBA BiH

Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić, kojem mandat ističe u novembru ove godine, neće dobiti podršku SNSD-a za novi mandat, poručio je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.

Cvijanović: Aktivnosti OBA urušavaju povjerenje u njen rad

DOBOJ - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da posljednja dešavanja u vezi sa prisluškivanjem urušavaju povjerenje u rad Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH.

Savjet za štampu BiH zahtijeva hitnu istragu o prisluškivanju medija

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za štampu i online medije u BiH izražava veliku zabrinutost zbog jučerašnjih navoda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da Obavještajno-bezbjednosna agencija, OBA, prati i prisluškuje veliki broj medija, saopšteno je iz Savjeta za štampu i onlinje medije u BiH.

OBA o posjeti zamjenika direktora CIA: Još intenzivnija saradnja dvije agencije

SARAJEVO - Zamjenik direktora Centralne obavještajne agencije Sjedinjenih Američkih Država Von Bišop boravio je u posjeti Bosni i Hercegovini prethodna dva dana, a zvanični domaćin ove posjete bila je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH.

Zamjenik direktora CIA se sastao s direktorom OBA

SARAJEVO - Zamjenik direktora američke CIA Von Bišop sastao se danas u Sarajevu s Osmanom Mehmedagićem, direktorom Obavještajno - bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine, prenio je "N1".

U Tužilaštvu BiH saslušan direktor OBA

​SARAJEVO - U sklopu predmeta koji se odnosi na navodno vrbovanje selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH, odnosno djelovanje hrvatskih obavještajaca i diplomata na njihovom naoružavanju, u četvrtak je u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka saslušan Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA BiH), potvrđeno je Feni u državnom Tužilaštvu.

Nović: OBA vrbuje po Republici Srpskoj

BANJALUKA - Šef Kluba delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović, govorio je o problemima obavještajne agencije u Bosni i Hercegovini i konstituisanju vlasti na nivou zajedničkih institucija.

Uhapšena tri lica i zaplijenjeno oko 11 litara "amfitaminskog ulja"

SARAJEVO - Pripadici Federalne uprave policije, uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, oduzeli su oko 11 litara takkozvanog amfetaminskog ulja, koje je najvjerovatnije bilo pripremljeno za proizvodnju droge amfetamin, i uhapsili tri osumnjičena lica sa područja Visokog.

Dodik: OBA je antiustavna organizacija koju treba raspustiti

LOPARE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji (OBA) BiH ne treba davati dodatni novac nego da je treba raspustiti.

Najčitanije