OBA

Nova prijava zbog izmišljenih izjava Bevande o trgovini kripto valutama

Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji podnesena je nova prijava zbog tekstova na društvenim mrežama u kojima se navode izmišljene izjave ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande, a kojima on navodno poziva na trgovinu kripto valutama.

Osmica ostaje na čelu OBA i bez diplome

SARAJEVO, BANJALUKA - Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS odbilo je žalbu banjalučkog Univerziteta za poslovne studije (UPS) na rješenje prosvjetnog inspektora, koji je naredio poništenje diplome Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajne bezbjednosne agencije (OBA), koji bi, kako nezvanično saznajemo, i u slučaju konačnog poništenja te diplome ostao na funkciji direktora.

Prijava SIPA i OBA zbog izmišljenih izjava Vjekoslava Bevande

SARAJEVO - Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine prijavilo je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji internet stranice na kojima se pojavljuju, kako navode, "izmišljene izjave ministra finasija Vjekoslava Bevande".

Nović: Bivši članovi Predsjedništva znali da je Mehmedagićeva diploma sumnjiva

BANJALUKA - Pojedine ambasade u BiH znale su da direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osman Mehmedagić Osmica posjeduje sumnjivu dilomu i o tome su obavijestili bivše članove Predsjedništva BiH, ali ništa nije preduzeto, rekao je delegat SNSD-a u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović.

OBA: Izmišljanje afere sa diplomom novi nasrtaj na Mehmedagića iz RS

SARAJEVO - Rješenje kojim Inspektorat Republike Srpske traži od Univerziteta za poslovne studije poništavanje diplome direktora Obavještajno-sigurnosne/bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine predstavlja novi nasrtaj na Agenciju i direktora Osmana Mehmedagića, navedeno je u saopštenju OBA.

"Nezavisne" saznaju zašto direktor OBA ostaje bez diplome

BANJALUKA – Republička prosvjetna inspekcija je donijela prvostepeno Rješenje kojim je Univerzitetu za poslovne studije u Banjaluci naloženo da poništi diplomu Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OBA, i istu oglasi ništavom u Službenom glasniku Republike Srpske, potvrđeno je za "Nezavisne novine" u Inspektoratu RS.

Direktor OBA BiH ostaje bez diplome

SARAJEVO - Inspektorat Republike Srpske donio je rješenje kojim se rektoru Uiniverziteta za poslovne studije Radovanu Klincovu naređeno da poništi diplomu izdatu na ime Osmana Mehmedagića Osmice (direktor Obavještajno bezbjednosne agencije BiH) i da u Službenom glasniku Srpske ovu diplomu proglasi ništavnom, piše Srpskainfo.

OBA ostaje Bošnjacima, SIPA Srbima

SARAJEVO - Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA), i Perici Staniću, direktoru Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), mandat ističe početkom novembra i, kako stvari sada stoje, nacionalna struktura na čelu ove dvije najvažnije institucije neće biti promijenjena, tako da će i u narednim godinama najvažnijim bezbjednosnim institucijama BiH, odnosno OBA, upravljati Bošnjak, a SIPA Srbin.

SNSD neće podržati imenovanje Mehmedagića za direktora OBA BiH

Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić, kojem mandat ističe u novembru ove godine, neće dobiti podršku SNSD-a za novi mandat, poručio je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.

Cvijanović: Aktivnosti OBA urušavaju povjerenje u njen rad

DOBOJ - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da posljednja dešavanja u vezi sa prisluškivanjem urušavaju povjerenje u rad Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH.

Najčitanije