OBA

Osman Mehmedagić saslušan u Tužilaštvu BiH

Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno bezbjednosne agencije BiH (OBA), saslušan je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Otkazana sjednica Komisije za nadzor nad OBA, Osmica predložen za direktora

SARAJEVO - Sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad OBA (Obavještajno-bezbjednosna agencija) Parlamentarne skupštine BiH danas nije održana, jer nije bilo kvoruma.

Mediji: Zaposleni u OBA podnijeli krivičnu prijavu protiv Mehmedagića

BANJALUKA - Zaposleni u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji (OBA) BiH podnijeli su krajem avgusta Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv generalnog direktora Agencije Osmana Mehmedagića koja ga tereti za niz krivičnih djela, sprovedenih, kako navode, po nalogu SDA radi diskreditacije političkih protivnika.

Osmici ističe rok, diploma i dalje misterija

SARAJEVO - Generalnom direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmanu Mehmedagiću danas ističe rok da dostavi diplomu o visokoj stručnoj spremi na uvid nadležnoj parlamentarnoj komisiji na nivou BiH koja mu je i dala rok od sedam dana da to učini.

Na sjednicu Zajedničke komisije došao i Mehmedagić

SARAJEVO - U Sarajevu je počela sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) na kojoj bi trebalo da budu razmatrani izvještaj glavnog inspektora OBA i budžet ove bezbjednosne agencije, a sjednici prisustvuje i direktor Agencije Osman Mehmedagić.

Stevandić: Očekujem da razjasnimo mnoga pitanja u vezi s OBA

SARAJEVO - Član Zajedničke komisije parlamenta BiH za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Nenad Stevandić izjavio je Srni da očekuje da na sutrašnjoj sjednici Komisije budu razjašnjena mnoga pitanja u vezi s ovom agencijom.

Kožul: Sutra o izvještaju glavnog inspektora i o budžetu OBA

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Predrag Kožul rekao je Srni da će se na sutrašnjoj sjednici komisije naći izvještaj glavnog inspektora OBA i budžet OBA, kao i cijeli niz izvještaja o kojima se mora raspravljati jer komisija nije dugo zasjedala.

OBA BiH: Istražuju se prijetnje glavnom tužiocu Gordani Tadić

SARAJEVO - Sve nadležne institucije operativno prate prijetnje koje su upućene glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Gordani Tadić i njenoj porodici i sakupljaju se i analiziraju svi operativni podaci koji će biti upućeni nadležnim institucijama, rečeno je iz Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA).

OBA tri godine prisluškuje mimo Ustava

SARAJEVO - Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH tačno tri godine protivustavno izvodi akcije prisluškivanja, jer je Ustavni sud BiH 1. juna 2017. godine proglasio neustavnim odredbe Zakona o OBA koje se odnose upravo na tajno praćenje i snimanje, piše današnji "Glas Srpske".

Oboren dnevni red: Nije održana sjednica Komisije za nadzor nad OBA

SARAJEVO - Zbog neusvajanja dnevnog reda nije održana sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH, a na kojoj je trebalo da bude govora o diplomi direktora OBA Osmana Mehmedagića.

Najčitanije