OEBS

Osuda napada i prijetnje novinaru u Zenici

SARAJEVO - Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Desir i šef Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek najstrože su osudili fizički napad i prijetnje novinaru RTV Zenica Sinanu Gluhiću.

OEBS: Obezbijediti sredstva za izbore

SARAJEVO - Misija OEBS-a u BiH podsjetila je Savjet ministara, Predsjedništvo BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH na zakonsku obavezu obezbjeđenja sredstava za organizovanje izbora.

Dimnjačarka Dajana uzor u svojoj zajednici

BRČKO - Dajana Đurić (29) već od šeste godine pomaže ocu u čišćenju dimnjaka, a kako kaže, i danas se živo sjeća koliko je uživala čisteći čađ dimnjačarskom metlom.

Slovačka predala Albaniji predsjedavanje OEBS-om

BEČ - Slovačka je predala Albaniji predsjedavanje Organizacijom za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) za 2020. godinu.

OEBS: Tragom novca do trgovaca ljudima

BEČ - Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) objavila je danas preporuke za borbu protiv trgovine ljudima, među kojima je glavna da treba slijediti trag novca koji vodi do kriminalnih bandi.

Počinje realizacija "Projekta demokratskog upravljanja"

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović i šef Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek potpisali su danas u Banjaluci Memorandum o razumijevanju koji formalizuje dogovor o "Projektu demokratskog upravljanja" čija realizacija počinje danas, a trajaće do 2022. godine, uz finansijsku podršku OEBS-a.

Vučić: Srpska lista doživljava teror, OEBS da čuva poštu i pisma

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji, interno raseljene i prognane da iskoriste svoje pravo i glasaju za Srpsku listu, kako bi osujetili pokušaje manipulacije srpskom izbornom voljom.

OEBS: Na Kongresu SDA hvaljene osobe odgovorne za ratne zločine

SARAJEVO - OEBS je saopštio da deklaracija SDA ne doprinosi formiranju vlasti u toj državi i da su na Kongresu SDA hvaljene osobe odgovorne za ratne zločine.

Zločine će procesuirati 34 godine nakon rata

SARAJEVO - Ako nastavi rješavati predmete ovom brzinom, Tužilaštvu BiH će trebati skoro 10 godina da okonča sve predmete ratnih zločina koje trenutno ima, poručeno je juče iz Misije OEBS-a u BiH.

Berton: Alarmantan pad stope osuđujućih presuda za ratne zločine

SARAJEVO - Stopa osuđujućih presuda u predmetima ratnih zločina pred Sudom BiH opada alarmantnom brzinom, što podstiče zabrinutost u vezi sa kvalitetom istraga i optužnica koje podiže Tužilaštvo BiH, upozorio je danas u Sarajevu šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton.

Najčitanije