OEBS

Misija OEBS-a upozorila vlast u Kantonu Sarajevo: Jezik dijeli učenike

SARAJEVO - Misija OSCE-a u BiH upozorila je Kanton Sarajevo da je pravna formulacija navedena u Zakonu o osnovnom obrazovanju tog kantona neprihvatljiva i nije u skladu s Okvirnim zakonom o osnovnom i srednjem obrazovanju BiH.

Lukač sa šefom Misije OEBS: MUP Srpske profesionalna struktura

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je danas da je Ministarstvo, na čijem je čelu, profesionalna struktura koja će omogućiti građanima Srpske da nesmetano i demokratski ostvare svoja prava.

Ukradene diplomatske tablice sa OEBS-ove škode

FOČA - Sa vozila OEBS-a marke škoda oktavija, koje je bilo parkirano na službenom parkingu ispred kancelarije ove organizacije u Foči, ukradene su diplomatske tablice, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Predstavnici međunarodnih organizacija: Kampanju voditi bez neodgovorne retorike

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira (PIK), Misija OEBS-a u BiH i Savjet Evrope apeluju da političari u BiH predizbornu kampanju, koja je počela danas, vode bez negativne, neodgovorne i retorike podjela.

Brus Berton, šef Misije OEBS-a u BiH: Serviraju nam ono što želimo čuti

Brus Berton, šef Misije OEBS-a u BiH, rekao je da je jedna od stvari koje radi OEBS poboljšanje medijske pismenosti te da se ljudi moraju naučiti kako da filtriraju informacije, tako da mogu razlikovati prave od lažnih vijesti.

Konferencija u organizaciji OEBS-a: Odgovorno izvještavati o terorizmu

SARAJEVO – Profesionalno i odgovorno medijsko izvještavanje jedan je od ključnih preduslova za prevenciju terorizma i deradikalizaciju s jedne strane, ali i za pravilno informisanje javnosti o terorističkim aktima kada se oni dese, zaključak je konferencije "Mediji i Terorizam" u orgnanizaciji Misije za evropsku bezbjednost i saradnju u hotelu Termag na Jahorini.

OEBS, OHR i Ambasada SAD smatraju jednoglasno odbacivanje izvještaja politizacijom

SARAJEVO - Misija OEBS-a u BiH, Ambasada SAD i OHR smatraju da "politizacija izvještaja Komisije o događajima u i oko Srebrenice iz 2004. ne doprinosi pravdi i pomirenju, te ne predstavlja evropske vrijednosti".

Priznanje OEBS-a učenicima iz Jajca: 50.000 evra za glas protiv podjela

JAJCE - Borba za jedinstvo, toleranciju, slobodu i bolju edukaciju srednjoškolcima iz Jajca donijela je nagradu "Max van der Stoel" za ovu godinu, koju dodjeljuje visoki komesar OEBS-a za nacionalne manjine sa sjedištem u Hagu.

Poražavajući OEBS-ov izvještaj: Pravosuđe gubi rat s korupcijom

BANJALUKA - Zakoni u BiH puni su nedostataka koji se odnose na koruptivna djela, nadležni sudovi su slabi pa se ne mogu nositi sa koruptivnim predmetima, navedeno je u izvještaju u kome su ustanovljeni nedostaci u pravosuđu u procesuiranju predmeta korupcije u BiH koji izrađuje Kancelarija u BiH Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS).

OEBS: Pravovremenim djelovanjem efikasno spriječiti ekstremizam

SARAJEVO - Šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton izjavio je danas u Sarajevu da je ekstremizam društveni problem koji se može efikasno spriječiti samo pravovremenim djelovanjem.

Najčitanije