OEBS

Zločine će procesuirati 34 godine nakon rata

SARAJEVO - Ako nastavi rješavati predmete ovom brzinom, Tužilaštvu BiH će trebati skoro 10 godina da okonča sve predmete ratnih zločina koje trenutno ima, poručeno je juče iz Misije OEBS-a u BiH.

Berton: Alarmantan pad stope osuđujućih presuda za ratne zločine

SARAJEVO - Stopa osuđujućih presuda u predmetima ratnih zločina pred Sudom BiH opada alarmantnom brzinom, što podstiče zabrinutost u vezi sa kvalitetom istraga i optužnica koje podiže Tužilaštvo BiH, upozorio je danas u Sarajevu šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton.

Delegacija EU, OEBS i Ambasada SAD-a pisale VSTS-u: Narušena slika u očima javnosti

SARAJEVO - Šef Delegacije i Specijalni predstavnik EU Lars-Gunar Vigemark, otpravnica poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država Elen J. Džermajn i šef Misije OEBS u Bosni i Hercegovini Brus Berton uputili su danas pismo predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milanu Tegeltiji i članovima ove institucije.

Izvještaj OEBS-a o manjkavosti bh. pravosuđa: Dižu i potvrđuju optužnice bez dokaza

SARAJEVO, BANJALUKA - Optužnice s nekvalitetnim i bez adekvatnih dokaza, neujednačenost izrečenih kazni, potvrđivanje optužnica koje treba da budu odbijene i vraćene na doradu i presude bez jasnog obrazloženja samo su neki od nedostataka kada je u pitanju sposobnost pravosuđa u Bosni i Hercegovini da se obračuna s krivičnim djelima korupcije.

Čubrilović: OEBS doprinio razumijevanju procesa Srpske i BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da je OEBS svojim radom doprinio razumijevanju procesa u kojima su Republika Srpska i BiH.

Porazni podaci OEBS-ove ankete: Žene nasilje dožive još kao tinejdžerke

BANJALUKA, BIJELJINA - Prema rezultatima ankete koju je OEBS radio u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, Moldaviji i Ukrajini sedam od 10 žena doživi nasilje već od 15. godine, a prema mišljenju stručnjaka, ovi podaci, iako su šokantni, uopšte ne iznenađuju.

Čubrilović i Berton: Uspješna saradnja biće nastavljena

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Misije OEBS-a u Bosni i Hercegovini, ambasadorom Brusom Bertonom o desetogodišnjoj saradnji i projektima koje je u Narodnoj skupštini podržala Misija OEBS-a u BiH.

OEBS osudio prijetnje novinarima

SARAJEVO - Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Dezir i šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton osudili su danas prijetnje upućene novinarima u BiH, te ističu da se vlasti moraju više potruditi da medijskim radnicima omguće bezbjednosti pri obavljanju posla.

Misija OEBS-a upozorila vlast u Kantonu Sarajevo: Jezik dijeli učenike

SARAJEVO - Misija OSCE-a u BiH upozorila je Kanton Sarajevo da je pravna formulacija navedena u Zakonu o osnovnom obrazovanju tog kantona neprihvatljiva i nije u skladu s Okvirnim zakonom o osnovnom i srednjem obrazovanju BiH.

Lukač sa šefom Misije OEBS: MUP Srpske profesionalna struktura

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je danas da je Ministarstvo, na čijem je čelu, profesionalna struktura koja će omogućiti građanima Srpske da nesmetano i demokratski ostvare svoja prava.

Najčitanije