OEBS

Čubrilović: OEBS doprinio razumijevanju procesa Srpske i BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da je OEBS svojim radom doprinio razumijevanju procesa u kojima su Republika Srpska i BiH.

Porazni podaci OEBS-ove ankete: Žene nasilje dožive još kao tinejdžerke

BANJALUKA, BIJELJINA - Prema rezultatima ankete koju je OEBS radio u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, Moldaviji i Ukrajini sedam od 10 žena doživi nasilje već od 15. godine, a prema mišljenju stručnjaka, ovi podaci, iako su šokantni, uopšte ne iznenađuju.

Čubrilović i Berton: Uspješna saradnja biće nastavljena

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Misije OEBS-a u Bosni i Hercegovini, ambasadorom Brusom Bertonom o desetogodišnjoj saradnji i projektima koje je u Narodnoj skupštini podržala Misija OEBS-a u BiH.

OEBS osudio prijetnje novinarima

SARAJEVO - Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Dezir i šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton osudili su danas prijetnje upućene novinarima u BiH, te ističu da se vlasti moraju više potruditi da medijskim radnicima omguće bezbjednosti pri obavljanju posla.

Misija OEBS-a upozorila vlast u Kantonu Sarajevo: Jezik dijeli učenike

SARAJEVO - Misija OSCE-a u BiH upozorila je Kanton Sarajevo da je pravna formulacija navedena u Zakonu o osnovnom obrazovanju tog kantona neprihvatljiva i nije u skladu s Okvirnim zakonom o osnovnom i srednjem obrazovanju BiH.

Lukač sa šefom Misije OEBS: MUP Srpske profesionalna struktura

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je danas da je Ministarstvo, na čijem je čelu, profesionalna struktura koja će omogućiti građanima Srpske da nesmetano i demokratski ostvare svoja prava.

Ukradene diplomatske tablice sa OEBS-ove škode

FOČA - Sa vozila OEBS-a marke škoda oktavija, koje je bilo parkirano na službenom parkingu ispred kancelarije ove organizacije u Foči, ukradene su diplomatske tablice, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Predstavnici međunarodnih organizacija: Kampanju voditi bez neodgovorne retorike

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira (PIK), Misija OEBS-a u BiH i Savjet Evrope apeluju da političari u BiH predizbornu kampanju, koja je počela danas, vode bez negativne, neodgovorne i retorike podjela.

Brus Berton, šef Misije OEBS-a u BiH: Serviraju nam ono što želimo čuti

Brus Berton, šef Misije OEBS-a u BiH, rekao je da je jedna od stvari koje radi OEBS poboljšanje medijske pismenosti te da se ljudi moraju naučiti kako da filtriraju informacije, tako da mogu razlikovati prave od lažnih vijesti.

Konferencija u organizaciji OEBS-a: Odgovorno izvještavati o terorizmu

SARAJEVO – Profesionalno i odgovorno medijsko izvještavanje jedan je od ključnih preduslova za prevenciju terorizma i deradikalizaciju s jedne strane, ali i za pravilno informisanje javnosti o terorističkim aktima kada se oni dese, zaključak je konferencije "Mediji i Terorizam" u orgnanizaciji Misije za evropsku bezbjednost i saradnju u hotelu Termag na Jahorini.

Najčitanije