OEBS

OEBS: Tragom novca do trgovaca ljudima

BEČ - Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) objavila je danas preporuke za borbu protiv trgovine ljudima, među kojima je glavna da treba slijediti trag novca koji vodi do kriminalnih bandi.

Počinje realizacija "Projekta demokratskog upravljanja"

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović i šef Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek potpisali su danas u Banjaluci Memorandum o razumijevanju koji formalizuje dogovor o "Projektu demokratskog upravljanja" čija realizacija počinje danas, a trajaće do 2022. godine, uz finansijsku podršku OEBS-a.

Vučić: Srpska lista doživljava teror, OEBS da čuva poštu i pisma

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji, interno raseljene i prognane da iskoriste svoje pravo i glasaju za Srpsku listu, kako bi osujetili pokušaje manipulacije srpskom izbornom voljom.

OEBS: Na Kongresu SDA hvaljene osobe odgovorne za ratne zločine

SARAJEVO - OEBS je saopštio da deklaracija SDA ne doprinosi formiranju vlasti u toj državi i da su na Kongresu SDA hvaljene osobe odgovorne za ratne zločine.

Zločine će procesuirati 34 godine nakon rata

SARAJEVO - Ako nastavi rješavati predmete ovom brzinom, Tužilaštvu BiH će trebati skoro 10 godina da okonča sve predmete ratnih zločina koje trenutno ima, poručeno je juče iz Misije OEBS-a u BiH.

Berton: Alarmantan pad stope osuđujućih presuda za ratne zločine

SARAJEVO - Stopa osuđujućih presuda u predmetima ratnih zločina pred Sudom BiH opada alarmantnom brzinom, što podstiče zabrinutost u vezi sa kvalitetom istraga i optužnica koje podiže Tužilaštvo BiH, upozorio je danas u Sarajevu šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton.

Delegacija EU, OEBS i Ambasada SAD-a pisale VSTS-u: Narušena slika u očima javnosti

SARAJEVO - Šef Delegacije i Specijalni predstavnik EU Lars-Gunar Vigemark, otpravnica poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država Elen J. Džermajn i šef Misije OEBS u Bosni i Hercegovini Brus Berton uputili su danas pismo predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milanu Tegeltiji i članovima ove institucije.

Izvještaj OEBS-a o manjkavosti bh. pravosuđa: Dižu i potvrđuju optužnice bez dokaza

SARAJEVO, BANJALUKA - Optužnice s nekvalitetnim i bez adekvatnih dokaza, neujednačenost izrečenih kazni, potvrđivanje optužnica koje treba da budu odbijene i vraćene na doradu i presude bez jasnog obrazloženja samo su neki od nedostataka kada je u pitanju sposobnost pravosuđa u Bosni i Hercegovini da se obračuna s krivičnim djelima korupcije.

Čubrilović: OEBS doprinio razumijevanju procesa Srpske i BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da je OEBS svojim radom doprinio razumijevanju procesa u kojima su Republika Srpska i BiH.

Porazni podaci OEBS-ove ankete: Žene nasilje dožive još kao tinejdžerke

BANJALUKA, BIJELJINA - Prema rezultatima ankete koju je OEBS radio u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, Moldaviji i Ukrajini sedam od 10 žena doživi nasilje već od 15. godine, a prema mišljenju stručnjaka, ovi podaci, iako su šokantni, uopšte ne iznenađuju.

Najčitanije