OEBS

Kavalek za "Nezavisne": Građani gube vjeru u izbore

Misija OEBS-a u BiH podržaće svaki prijedlog za izmjenu Izbornog zakona pod uslovom da se implementiraju odluke Evropskog suda za ljudska prava i Mišljenje Evropske komisije, rekla je u intervjuu za "Nezavisne" Ketlin Kavalek, šefica ove misije.

Crnadak: Potrebno kažnjavanje korupcije

BANJALUKA - Treći izvještaj OEBS-a o odgovoru pravosuđa na korupciju u BiH, pod naslovom "Sindrom nekažnjivosti", predstavlja ohrabrenje i koristan doprinos naporima da u BiH konačno počnu ozbiljne aktivnosti na kažnjavanju korupcije, rekao je predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za evropske integracije i regionalnu saradnju Igor Crnadak.

OEBS i GIK: Poštovati principe pravednosti i transparentnosti na izborima

U Bijeljini je danas organizovana ceremonija potpisivanja izbornog etičkog kodeksa povodom održavanja lokalnih izbora 15. novembra, s ciljem da političke stranke, koalicije i nezavisni kandidati tokom kompanje poštuju principe pravednosti, transparentnosti i uzdržavanja od govora mržnje.

OEBS: Izbori transparentni, ali nepravedna prednost DPS-a

PODGORICA - Međunarodni posmatrači OEBS-a ocijenili su danas da su parlamentarni izbori u Crnoj Gori sprovedeni na efikasan i transparentan način, ali ukazuju na to da je vladajuća partija imala "nepravednu prednost" zbog široko rasprostranjene zloupotrebe položaja i državnih resurasa, kao i velike medijske pokrivenosti.

OEBS donirao 26 laptopa Ministarstvu prosvjete i kulture RS

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarala je danas sa zamjenikom Misije OEBS-a u BiH Dmitrijem Iordanidijem koji je ovom ministarstvu uručio 26 laptopa za potrebe obrazovanja djece u školama u Republici Srpskoj.

Đurić: Teški i neprijatni razgovori sa Prištinom

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da su razgovori sa Prištinom u Briselu bili teški i neprijatni jer su predstavnici Beograda morali da se suoče sa tvrdnjama da nema problema interno-raseljenih i izbjeglih lica i sa negiranjem da na Kosmetu postoji 18.000 uzurpiranih kuća i stanova.

Predstavnici Kvinte, Kfora i OEBS-a u Dečanima: Poštovati zakon

Ambasadori i predstavnici SAD, Britanije, Njemačke, Francuske, Italije, sa šefom misije OEBS-a i komandantom Kfora, posjetili su manastir Visoki Dečani. Pozvali su na poštovanje zakona o posebnim zaštićenim oblastima iz 2008. godine.

Osuda napada i prijetnje novinaru u Zenici

SARAJEVO - Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Desir i šef Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek najstrože su osudili fizički napad i prijetnje novinaru RTV Zenica Sinanu Gluhiću.

OEBS: Obezbijediti sredstva za izbore

SARAJEVO - Misija OEBS-a u BiH podsjetila je Savjet ministara, Predsjedništvo BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH na zakonsku obavezu obezbjeđenja sredstava za organizovanje izbora.

Dimnjačarka Dajana uzor u svojoj zajednici

BRČKO - Dajana Đurić (29) već od šeste godine pomaže ocu u čišćenju dimnjaka, a kako kaže, i danas se živo sjeća koliko je uživala čisteći čađ dimnjačarskom metlom.

Najčitanije