OHR

Majkić: OHR jedini krivac, Srbi spremni na dijalog

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je danas da je OHR krivac za krizu u BiH, a da je rješenje povlačenje zakona koji je nametnuo Valentin Incko i odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

Dodik: OHR kao pravna kategorija ne postoji

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom najave OHR-a i Kristijana Šmita o formiranju ekspertskog tima za zakon o zaštiti i načinu korištenja države imovine BiH, da je to ponovo neko njihovo igranje i istakao da OHR kao pravna kategorija ne postoji.

Zašto OHR još nije preveo Dejtonski sporazum?

Autentični tekst Opšteg mirovnog sporazuma nemoguće je naći na zvaničnim stranicama zajedničkih institucija BiH jer dokument, odnosno njegovi aneksi, zvanično nikada nisu prevedeni na domaće jezike.

Kako i zašto treba tužiti PIK i OHR

Čitam novinske izvještaje o Deklaraciji o ustavnim principima, koja bi, ako se ne odustane od toga (a nadam se da neće), trebalo da bude razmatrana krajem novembra ili početkom decembra ove godine na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske. U deklaraciji je predviđeno da Vlada, u saradnji sa predsjednikom Republike Srpske, pripremi tekst Ustava Republike Srpske kojim će se potvrditi sve nadležnosti Srpske, osim onih koje prema Ustavu BiH pripadaju BiH.

Šmit neće govoriti u Savjetu bezbjednosti, EUFOR-u produžen mandat

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija usaglasio je tekst rezolucije o Bosni i Hercegovini. Institucija visokog predstavnika neće biti pomenuta u konačnoj verziji kojom se produžava mandat EUFOR-a u BiH. Visoki predstavnik Kristijan Šmit neće govoriti na sjednici.

Građani se sastali sa zvaničnicima OHR-a, završen protest u Sarajevu

SARAJEVO - Sejda Ćatić, jedan od organizatora protesta u Sarajevu, kazala je da su ih primili dužnosnici u OHR-a koji su rekli da su iznenađeni i da su zadovoljni što su građani došli da razgovaraju.

Protest ispred OHR-a u Sarajevu: "Niko ne može da ponižava građane BiH"

SARAJEVO - U Sarajevu su ispred izgrade OHR-a počeli protesti grupe građana, a organizatori kažu da su izašli da dostojanstveno pokažu da niko ne može i ne treba ponižavati građane BiH.

PIC: Ne prihvatamo prijetnje otcjepljenjem i destabilizaciju institucija

SARAJEVO - Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira očekuju od svih lidera da odbace retoriku destabilizacije i podjele, te da prestanu s bilo kakvim akcijama u tom pogledu, saopšteno je iz OHR-a nakon jučerašnje sjednice.

BiH daleko od zatvaranja OHR-a

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je od uspostavljanja agende 5+2 za zatvaranje OHR-a prošlo više od 12 godina, prema tvrdnjama iz OHR-a, nijedan od pet ciljeva nije ispunjen.

Sudija Blagojević podnio ostavku: Ne želim da trpim nasilje OHR-a

BANJALUKA - Milan Blagojević, sudija Okružnog suda u Banjaluci kako je i najavio, podnio je Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH ostavku na funkciju sudije.

Najčitanije