OHR

Zatvaranje OHR-a na dnevnom redu PIC-a početkom decembra

BANJALUKA - Pitanje zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) biće stavljeno na dnevni red na predstojećoj sjednici Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIC) početkom decembra, potvrđeno je za RTRS u Ambasadi Ruske Federacije u BiH.

Ruski ambasador u UN predložio razgovor o zatvaranju OHR-a

NJUJORK - Stalni ambasador Ruske Federacije u UN Vasilij Nebenzja skrenuo je pažnju partnera na to da je sazrelo vrijeme za reviziju uslova i kriterijuma zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) i predložio da se o tome razmijene mišljenja tokom sjednice Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira 1. i 2. decembra.

"Septembarske reforme zavise od političkih odluka donesenih u julu"

SARAJEVO - Realizacija preuzetih reformskih obaveza u okviru postojećih rokova, uključujući i prečišćavanje biračkih spiskova, te snažan odgovor na svaku zloupotrebu javnih sredstava u svrhu kampanje ili drugih vidova korupcije, pomoći će da se učvrsti integritet izbornog procesa i omogući sprovođenje tematski zasnovane izborne kampanje, ocijenio je supervizor za Brčko distrikt Majkl Skenlan.

OHR: Potrebno osigurati adekvatno finansiranje izbora

SARAJEVO - Kancelarija visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR) upozorila je danas kako je potrebno osigurati adekvatno finansiranje predstojećih Lokalnih izbora u BiH.

Izvještaj Vlade RS Savjetu bezbjednosti: Pogubna uloga OHR u BiH

BANJALUKA - Radovan Višković, premijer RS, uputio je Savjetu bezbjednosti UN 23. izvještaj u kojem je istaknuto čvrsto opredjeljenje Republike Srpske za Dejtonski sporazum, ali i poručeno da i ostali akteri u BiH moraju na isti način poštovati dejtonski kompromis.

Stevandić: OHR izmišlja probleme, a zatvara oči na kršenje prava Srba u FBiH

SARAJEVO- Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i zbog navodne ugroženosti, izmišlja probleme tamo gdje ih nema, dok zatvara oči na kršenje prava Srba u Federaciji BiH.

Dodik: OHR neprijateljska institucija za Srbe

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da je OHR reprezenti jedne kolonijalne vlasti koja ne želi da BiH postane normalna zemlja, a za Srbe predstavlja neprijateljsku instituciju.

Incko: Budžet na državnom nivou prioritet za zaustavljanje virusa korona

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Incko u potpunosti podržava koordinisane mjere koje su poduzele vlasti na različitim nivoima u BiH kako bi se suprotstavile pandemiji virusa korona, te navodi da su ovi teški dani pokazali da politički i institucionalni lideri mogu efikasno raditi zajedno za isti cilj.

Incko: Dodik je prešao crvenu liniju

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocijenio je da su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Skupština Republike Srpske prešli crvenu liniju i dodao da je spreman da reaguje, ali da to ne bi uradio bez Upravnog odbora Savjeta za implementaciju mira (PIC).

PIC: Blokade institucija neprihvatljive

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira (PIC), uz neslaganje Ruske Federacije, izrazio je podršku radu Ustavnog suda BiH i saopštio da su "blokade državnih institucija i ultimatumi upućeni zaničnicima na državnom nivou neprihvatljivi".

Najčitanije