OPTUŽNICA

Optužene da su ženi slomile nos za Novu godinu

ZAVIDOVIĆI, MAGLAJ - Opštinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu protiv Amere B. i Minke H., obje iz Maglaja, koja ih tereti da su 1. januara ujutru na području te opštine slomile nosne kosti A.M.

Šakić optužen za ubistvo Ćuluma

BANJALUKA - Podignuta je optužnica protiv Siniše Šakića (35), zvanog Kinez, iz Banjaluke, koja ga tereti za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma (36), saznaju "Nezavisne novine".

Ponovo podignute optužnice protiv Mehmedagića, Cikotića i Druškića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je danas nove optužnice protiv Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA), Selme Cikotića, ministra bezbjednosti u Savjetu ministara i Muriza Druškića, savjetnika direktora OBA, potvrđeno je za "Nezavisne novine".

Potvrđena još jedna optužnica protiv Hamdije Lipovače

BOSANSKA KRUPA- Općinski sud u Bosanskoj Krupi potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv bivšeg premijera Unsko-sanskog kantona Hamdije Lipovače (44), te Jasmina Hošića (42) i Mahira Midžića (40), svi iz Bihaća, zbog postojanja osnovane sumnje da je prvooptuženi Lipovača počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, a da su drugoooptuženi i trećeoptuženi pomogli prilikom njegovog počinjenja.

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Osmice i Pekića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA), i Muhameda Pekića, uposlenika ove agencije. Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, optužnica još nije stigla u Sud BiH, koji bi trebalo da odluči o tome hoće li je potvrditi.

Komandir stanice optužen da je hapsio zbog komentara na Facebooku

CAZIN - Općinski sud u Cazinu potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Saida Ljubijankića (51), komandira Policijske stanice u tom gradu, zbog krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, te lažnog prijavljivanja.

Potvrđena optužnica protiv kurira za pronevjeru 85.000 KM

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdilo je optužnicu protiv kurira u Službi za opšte poslove Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Amera Ćate zbog falsifikovanja službene isprave i pronevjere u službi, čime je oštetio ovu zdravstvenu ustanovu u iznosu od 85.816 KM.

Potvrđena optužnica protiv Suljića: Bježeći od policije napravio haos

VISOKO - Potvrđena je optužnica protiv Adela Suljića iz Visokog, pritvorenog, a ranije osuđivanog, koja ga tereti da je prije mjesec dana, s drogom u autu, bježeći od policije vozio i trotoarom na kojem su bili pješaci, a potom se zakucao u tri lokalne radnje.

Zvorničanin optužen zbog krijumčarenja migranata

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nedeljka Markovića (32) iz Zvornika zbog krijumčarenja 16 ilegalnih migranata iz Srbije, među kojima je bilo sedam maloljetnika.

Dragan Šućur optužen za seriju krađa, krio arsenal oružja

DOBOJ - Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Dragana Šućura (53) iz Stanara, a koja ga tereti za više krađa, kao i da je držao arsenal oružja.

Najčitanije