OS BIH

Pendeš: Nema osnova da se vojska šalje na granicu

BANJALUKA - Ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš izjavila je da nema zakonskog osnova za slanje pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migrantske krize.

U Banjaluci prave legitimacije za bh. vojnike

BANJALUKA - Ministar odbrane u Savjetu ministra u tehničkom mandatu Marina Pendeš i predstavnici Ambasade Velike Britanije u BiH danas su u banjalučkoj kasarni "Kozara" pustili u rad Glavnu stanicu za izradu vojnih legitimacija.

Dio Oružanih snaga BiH blizu izlaska na granicu

SARAJEVO - Institucije BiH pripremile su novi plan djelovanja s ciljem odbrane granice BiH, koji podrazumijeva postavljanje prepreka na lokacije koje su pogodne za ilegalne prelaske, a sudbina te analize biće poznata nakon sjednice Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu, zakazane za četvrtak.

Fatić: Ako Srbija igra na Palama, mi ćemo u Pazaru protiv Kosova

Najava prijateljske utakmice odbojkašica Srbije i Azerbejdžana u Palama podigla je prašinu u dijelu bh. javnosti. Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, ističe da je OS Srbije morao da kontaktira OS BiH prije zakazivanja utakmice, dok Milutin Popović, potpredsjednik OS BiH, ne vidi ništa sporno da dvije selekcije na pripremama odigraju prijateljski meč.

Pripadnici OS BiH otputovali na misiju u Avganistan

SARAJEVO - Pripadnici Oružanih snaga BiH, koji odlaze u vojno-policijsku misiju u Avganistan, ispraćeni su danas na ceremoniji u kasarni "Božan Šimović" u Čapljini.

SIPRI tvrdi da je BiH na vojsku i naoružanje potrošila 375 miliona KM

SARAJEVO - Prema podacima Međunarodnog instituta za mirovne studije u Stokholmu (SIPRI), Bosna i Hercegovina spada u red država koje su drastično povećale svoju potrošnju na vojsku i naoružanje.

Mašović: Obučete li uniformu VRS, bićete sankcionisani!

SARAJEVO - Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Senad Mašović rekao je da ne želi komentarisati izjave Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, ali je dodao da su bilo kakve izjave koje bi uticale na pojedinca ili grupu u Oružanih snaga BiH da urade nešto što nije u skladu sa zakonom neprihvatljive i nezakonite.

Izjava ambasadora PIK-a bez podrške Rusije

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira nedvosmisleno potvrđuje da Oružane snage BiH predstavljaju ključni element stabilnosti, kohezije i sigurnosti Bosne i Hercegovine te podržava ulogu koju one imaju kako u Bosni i Hercegovini tako i u nekolicini međunarodnih mirovnih misija, navodi se u saopštenju PIK-a.

Raspoloživi resursi OS BiH stavljeni u stanje pripravnosti

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH stavile su raspoložive resurse u stanje pripravnosti, kako bi, kao i do sada, bili na raspolaganju civilnim strukturama vlasti i svim građanima BiH, saopšteno je iz ovog ministarstva povodom poplava koje su zahvatile BiH.

Helikopteri OS BiH stari i po 50 godina

SARAJEVO - Nijedan helikopter od onih koje koriste Oružane snage (OS) BiH nije mlađi od 25 godina, a neki od njih proizvedeni su i prije pet decenija, potvrđeno je "Nezavisnim" iz Ministarstva odbrane BiH.

Najčitanije