OS BiH

Pripadnik Oružanih snaga BiH preminuo od virusa korona

ISTOČNO SARAJEVO - U bolnici Kasindo-Lukavica u Istočnom Sarajevu, juče je od virusa kovid-19 preminuo Z.Č. pripadnik Oružanih snaga BiH, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane BiH.

OS RS razočaran odlukama o završetku takmičenja

Članovi Upravnog odbora Odbojkaškog saveza RS i US OS BiH istakli su da dijele razočarenje zbog nespremnosti OS BiH da se Odluka o završetku takmičenja donese na način kakav su učinile brojne odbojkaške federacije u okviru CEV-a.

Virus korona potvrđen kod pripadnika Oružanih snaga BiH, radio u Banjaluci

SARAJEVO - Pripadnik Oružanih snaga BiH iz Livna zaražen je virusom korona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici OS BiH u Avganistanu nisu zaraženi

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara saopštilo je danas da pripadnici Oružanih snaga BiH koji se nalaze u mirovnoj misiji u Avganistanu nisu zaraženi virusom korona.

U petak konačna odluka o povećanju plata vojnicima i podoficirima?

SARAJEVO - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u petak, 14. februara, trebalo bi da donese konačnu odluku o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH kojim se predviđa povećanje plata za vojnike i podoficire u Oružanim snagama BiH.

NATO donirao opremu Oružanim snagama BiH

SARAJEVO - NATO Štab Sarajevo donirao je devet agregata Oružanim snagama Bosne i Hercegovine na ceremoniji održanoj danas u bazi Butmir.

Turska jača Oružane snage BiH

SARAJEVO - Savjet ministara BiH i Vlada Republike Turske sklopili su sporazum o saradnji prema kojem se Bosni i Hercegovini donira 200 miliona turskih lira (oko 60 miliona KM).

Nema povrijeđenih pripadnika OS BiH u napadu u Avganistanu

KABUL - U vojnoj bazi Bagram u Afganistanu jutros se dogodilo napad, a svi pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su angažovani na izvršenju misije u toj bazi, kao i članovi delegacije Bosne i Hercegovine koji su trenutno u posjeti u ovoj zemlji su dobro i zdravo, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Pripadnici OS BiH iz Banjaluke ispraćeni u misiju u Avganistan

BANJALUKA - U kasarni "Kozara" u Banjaluci danas je održana ceremonija ispraćaja 11. rotacije pješadijske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i pete rotacije jedinice vojne policije u operaciju podrške miru "Odlučna podrška" u Avganistan.

Zapaljen automobil pripadnice Oružanih snaga koja je ranila muža

SARAJEVO – U ulici Orahov brijeg u Vogošći kod Sarajeva zapaljen je automobil reno megan, koji je koristila Ajla Sadiković, pripadnica Oružanih snaga BiH, koja je nedavno puštena na slobodu, nakon što je 24. juna u sarajevskom naselju Ciglane iz pištolja "tetejca" ranila supruga Denisa Sadikovića.

Najčitanije