OS BiH

Oružane snage BiH saniraju prilazni put kampu "Lipa”

BIHAĆ - Pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružane snage (OS) BiH u protekla dva dana saniraju prilazni put te uređuju plato za postavljanje kontejnerskog naselja u kampu "Lipa” u Bihaću, saopštili su iz OS BiH za medije.

Bolja situacija u kampu Lipa, svi migranti u šatorima

BIHAĆ - Pripadnici Oružanih snaga BiH montirali su danas pet novih šatora u kampu Lipa, gdje će biti smješteni migranti koji trenutno borave u improvizovanim nastambama i kontejnerima koje su koristili službenici Međunraodne organizacije za migracije (IOM).

Zajednička vježba OS BiH i Vojske Srbije po NATO standardima

SARAJEVO - Usaglašenu odluku o bilateralnoj zajedničkoj vojnoj vježbi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije Predsjedništvo BiH donijelo je 19. novembra, dva dana uoči 25. godišnjice parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Mahmutović novi selektor bh. odbojkaša

Nakon što je ove sezone preuzeo poziciju šefa stručnog štaba Odbojkaškog kluba Bosna iz Sarajeva, Ifet Mahmutović je preuzeo i kormilo muške seniorske reprezentacije BiH.

Vojnik Oružanih snaga BiH spasio djevojku na cesti u Visokom

Humanost i suosjećanje u današnje vrijeme, nažalost, nije baš česta pojava, ali iz Visokog stiže pozitivan primjer.

Pripadnik Oružanih snaga BiH preminuo od virusa korona

ISTOČNO SARAJEVO - U bolnici Kasindo-Lukavica u Istočnom Sarajevu, juče je od virusa kovid-19 preminuo Z.Č. pripadnik Oružanih snaga BiH, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane BiH.

OS RS razočaran odlukama o završetku takmičenja

Članovi Upravnog odbora Odbojkaškog saveza RS i US OS BiH istakli su da dijele razočarenje zbog nespremnosti OS BiH da se Odluka o završetku takmičenja donese na način kakav su učinile brojne odbojkaške federacije u okviru CEV-a.

Virus korona potvrđen kod pripadnika Oružanih snaga BiH, radio u Banjaluci

SARAJEVO - Pripadnik Oružanih snaga BiH iz Livna zaražen je virusom korona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici OS BiH u Avganistanu nisu zaraženi

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara saopštilo je danas da pripadnici Oružanih snaga BiH koji se nalaze u mirovnoj misiji u Avganistanu nisu zaraženi virusom korona.

U petak konačna odluka o povećanju plata vojnicima i podoficirima?

SARAJEVO - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u petak, 14. februara, trebalo bi da donese konačnu odluku o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH kojim se predviđa povećanje plata za vojnike i podoficire u Oružanim snagama BiH.

Najčitanije