OVK

Mediji: Na granici zaustavljena pošiljka sa maskama sa znakom OVK

BEOGRAD - - Pripadnici MUP Republike Srbije pronašli su na graničnom prelazu Horgoš nekoliko stotina crnih maski sa znakom tzv OVK.

Direktor slovenačkog instituta: Građani KiM taoci kriminalaca iz OVK

Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane dr Zijad Bećirović izjavio je danas da ne veruje da će hapšenja nekadašnjih pripadnika tzv. OVK dovesti do destabilizacije samoproglašenog Kosova.

Još jedan pripadnik OVK dobio poziv iz Haga

PRIŠTINA - Nekadašnji pripadnik OVK Ramiz Kukaj iz Peći dobio je poziv iz Specijalnog tužilaštva Suda u Hagu, pred kojim će se suditi pripadnicima ove terorističke organizacije za zločine od početka 1998. do kraja 2000. godine počinjene nad Srbima, nelabancima i političkim neistomišljenicima na Kosovu i Metohiji.

I Zijadin Hodža dobio poziv iz Haga

PRIŠTINA - Bivši pripadnik terorističke OVK Goranac Zijadin Hodža, rodom iz Dragaša, dobio je poziv iz Specijalizovanog tužilaštva suda u Hagu pred kojim će biti suđeno bivšim pripadnicima OVK za zločine počinjene nad Srbima,nealbancima i političkim neistomišljenicima od početka 1998. do kraja 2000. godine.

Tači: Odluku o zatvaranju Suda za OVK da donese Savjet EU

KOSOVSKA MITROVICA - Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači zatražio je od skupštine da donese odluku kojom bi mandat Specijalizovanih vijeća u Hagu trajao do odluke Savjeta Evropske unije o zatvaranju tog suda.

Još jedan komandant OVK ide u Hag

PRIŠTINA - Bivši komandant takozvane OVK Ljatif Gaši pozvan je da se 27. avgusta pojavi pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu za zločine OVK.

Uhapšen veteran OVK: "Ne putujete, Srbija poslala novu listu Interpolu"

Veterana OVK policija je zaustavila u Albaniji, saopštio je predsjednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati.

Tači dočekan sa zastavama i usklicima terorističkoj OVK

BEOGRAD - Najmanje hiljadu Albanaca večeras je na prelazu Vrbnica prema Albaniji dočekalo predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija koji je proteklih dana ispitivan u Specijalnom sudu u Hagu zbog optužbi da je kao nekadašnji komandant terorističke OVK učestvovao u ubistvu oko stotinu Srba, Albanaca, Roma i političkih protivnika.

"Političke greške sam možda pravio u miru, ali ratne zločine nikada"

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je danas da će "istog časa" podnijeti ostavku ako budu potvrđene optužbe protiv njega iz optužnice Specijalnog suda za zločine tzv. OVK i poručio da će se suočiti s tim optužbama.

Skandal u Sjevernoj Makedoniji: Ministarka odbrane na slici sa simbolima OVK

Mediji u Sjevernoj Makedoniji pišu o skandalu pošto se na društvenim mrežama pojavila fotografija ministarke odbrane Radmile Šekerinske sa simbolima takozvane albanske oslobodilačke vojske OVK (UČK) u Kičevu, prenosi portal Plusinfo.

Najčitanije