OVK

Uhapšen veteran OVK: "Ne putujete, Srbija poslala novu listu Interpolu"

Veterana OVK policija je zaustavila u Albaniji, saopštio je predsjednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati.

Tači dočekan sa zastavama i usklicima terorističkoj OVK

BEOGRAD - Najmanje hiljadu Albanaca večeras je na prelazu Vrbnica prema Albaniji dočekalo predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija koji je proteklih dana ispitivan u Specijalnom sudu u Hagu zbog optužbi da je kao nekadašnji komandant terorističke OVK učestvovao u ubistvu oko stotinu Srba, Albanaca, Roma i političkih protivnika.

"Političke greške sam možda pravio u miru, ali ratne zločine nikada"

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je danas da će "istog časa" podnijeti ostavku ako budu potvrđene optužbe protiv njega iz optužnice Specijalnog suda za zločine tzv. OVK i poručio da će se suočiti s tim optužbama.

Skandal u Sjevernoj Makedoniji: Ministarka odbrane na slici sa simbolima OVK

Mediji u Sjevernoj Makedoniji pišu o skandalu pošto se na društvenim mrežama pojavila fotografija ministarke odbrane Radmile Šekerinske sa simbolima takozvane albanske oslobodilačke vojske OVK (UČK) u Kičevu, prenosi portal Plusinfo.

Kurtijev savjetnik: Pripadnici OVK počinili zločin nad srpskim civilima

BEOGRAD - Škeljzen Gaši, prvi savjetnik odlazećeg premijera samoproglašenoh Kosova Aljbina Kurtija, izjavio je da bivši izvjestilac Savjeta Evrope "Dik Marti nije antialbanac" i da se sumnja da su pripadnici OVK počinili zločine nad srpskim civilima.

U Hagu podignute prve optužnice za zločine OVK

PRIŠTINA - U Hagu su podignute prve optužnice za zločine Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), ali imena optuženih još nisu objavljena, rekao je prištinski advokat Tom Gaši.

Bivši oficir KFOR-a: Albanci obučavani u Bondstilu

BEOGRAD - Bivši oficir KFOR-a, norveški major Kristijan Kaš, koji je bio u službi na Kosovu, tvrdi da su Amerikanci u bazi Bondstil na Kosovu obučavali albanske teroriste.

I tvorac amblema OVK dobio poziv iz Haga

PRIŠTINA - Specijalno tužilaštvo iz Haga uputilo je poziv za saslušanje Gafuru Eljšaniju u svojstvu svjedoka, saopšteno je iz Udruženja bivših pripadnika terorističke OVK.

Podnose prve optužnice za zločine OVK

BEOGRAD - Specijalizovani tužilac obavijestio je predsjednicu Specijalizovanih vijeća Kosova o svojoj namjeri da pokrene postupke pred Specijalizovanim vijećima i zatražio da se, u skladu sa zakonom, odredi sudija za prethodni postupak.

Tači: Ponosan sam što sam bio vojnik OVK

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je da je "ponosan što je bio vojnik tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) od njenog osnivanja i da mu je najveća čast u životu što je nosio njenu uniformu i bio njen politicki direktor".

Najčitanije