Obala

Priština traži dio crnogorske obale kod Rafailovića

BUDVA - Opština Budva je preko svog pravnog zastupnika Nikole Plamenca, osporila tužbu privremenih prištinskih vlasti i zatražila njeno odbacivanje kao neuredne, a kojom se traži povrat 4.500 kvadrata zemlje na šetalištu u Rafailovićima, gdje se nekada nalazlo dječje odmaralište.

Područje Gaze se zatvara na 48 časova

GAZA - Bezbjednosne snage u Gazi saopštile su da se potpuno zatvara područje na 48 časova, nakon što su registrovana četiri slučaja zaraženosti virusom korona u kampu za izbjeglice.

Kafe na Azurnoj obali povukao "rasističke" sladolede

PARIZ - Kafe "Plavo pile" u Sen-Rafaelu na Azurnoj obali odlučio je da zbog optužbi za rasizam, prestane da služi "afrički" sladoled sa puslicom prekrivenom čokoladom ukrašenom debelim crvenim usnama i "kineski" sorbe od limuna sa žutom puslicom, sa tanko izvučenim očima.

Drogba ponudio bolnicu za borbu protiv virusa

Bivši napadač Čelsija Didier Drogba (42) aktivno se uključio u borbu protiv pandemije virusa korona u svom rodnom Abidžanu.

"Brod duh", nošen olujom "Denis", nasukao se na irsku obalu

LONDON - Nošen vjetrovima oluje "Denis", na stjenovitu irsku obalu okruga Kork nasukao se teretni brog "Alta", napušten i bez posade.

Netanjahu: Izrael već pravi mape za aneksiju Zapadne obale

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da je Izrael počeo da pravi mape dijelova Zapadne obale koje planira da pripoji.

Makron proglašen poglavicom Obale Slonovače

ABIDŽAN - Francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu danas je tokom njegove zvanične posjete Obali Slonovače i na njegov 42. rođendan dodijeljena titula tradicionalnog poglavice.

Pompeo: Izrael ima pravo na gradnju naselja

VAŠINGTON - SAD su podržale pravo Izraela da izgradi jevrejska naselja na okupiranoj Zapadnoj obali, izjavio je američki državni sekretar Majkl Pompeo.

Paketi kokaina isplivali na obalu, do sad pronađeno 760 kilograma droge

LONDON - Francuska policija istražuje kako su paketi kokaina i drugih droga isplivali na Atlantsku obalu kod Rena, a građane je upozorila da ne diraju pakete.

Novi sukob na Zapadnoj Obali, ubijen Palestinac

JERUSALIM - Izraelski vojnici danas su ubili jednog i ranili drugog Palestinca na kontrolnom punktu na Zapadnoj Obali.

Najčitanije