Oblačenje

U pocijepanim hlačama dolaze učenice, ali i majke

BANJALUKA - Iako je Zakon o srednjem vaspitanju i obrazovanju RS stupio na snagu u maju i njime je propisano donošenje etičkog kodeksa za učenike i radnike škole, iz obrazovnih ustanova ističu da zasad imaju samo interni kodeks za đake i profesore, te da su već u prvim danima ove školske godine neke učenike upozorili na nepristojno oblačenje, kao što su pocijepane farmerke i kratke suknje.

Kratka i jasna pravila za modernog muškarca

Dokle treba sezati kravata, koja je idealna veličina sakoa i odgovarajuća obuća, samo su neke dileme modernog muškarca koji želi biti moderan.

Tetovaže na Univerzitetu u Sarajevu neće biti sporne?

SARAJEVO - Javna rasprava o Nacrtu kodeksa oblačenja i ponašanja na Univerzitetu u Sarajevu okončana je juče, a ovaj nacrt izazvao je oprečne reakcije u javnosti, pa dok mnogi smatraju da uništava svaku vrstu ljudske slobode, drugi opet smatraju da je njegovo donošenje neophodno.

Dječaci mogu da nose suknje, ali ne i šorceve

Osnovna škola "Čilten edž" u engleskoj grofoviji Oksfordšir predstavila je novi politiku, prema kojoj je učenicima oba pola dozvoljeno da nose duge pantalone ili suknje, ali ne i šorceve, javili su britanski mediji.

Pet znakova da se ne oblačimo u skladu s godinama

Ponekad znamo pasti u zamku nošenja odjeće koja nije prikladna za naše godine, a sve zbog toga kako bismo izgledali mlađe.

Žena provede 119 dana života razmišljajući šta će obući na posao

U prosjeku žena provede četiri mjeseca razmišljajući o tome šta da obuče na posao, pokazala je nova studija.

Odzvonilo provokativnoj odjeći na nastavi

BANJALUKA, SARAJEVO - Neprimjerenoj odjeći i obući, cigaretama i mobilnim telefonima odzvoniće u školama i vrtićima u Sarajevu jer je Kanton Sarajevo već pripremio novi etički kodeks za zaposlene u ovim obrazovnim ustanovama, a uskoro će i osnovne škole u RS dobiti slična pravila ponašanja i oblačenja.

Firma iz FBiH oblači policajce Republike Srpske

BANJALUKA – Policajce u Republici Srpskoj definitivno će obući firma iz Federacije BiH, “KMTRADE” iz Visokog, jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, i nakon u javnosti osporavanog tendera, odlučilo da s njom potpiše ugovor o šivenju novih uniformi vrijedan 7,3 miliona KM, saznaje portal CAPITAL.

Pravilo piramide: Trik koji koriste sve žene sa stilom

Jednostavno modno pravilo piramide sastoji se od 6 nivoa, a svaka žena sa stilom zna da se u tim kombinacijama skriva formula za savršen izgled.

Šefovi ga poslali kući zbog neprikladnog oblačenja, vratio se sa savršenim odgovorom

Pred nama je toplotni val, sa temperaturama koje će se penjati do čak 37 stepeni Celzijusovih.

Najčitanije