Obnova

Ostrožac i bajkoviti dvorac opet će zasjati

CAZIN - Gradske vlasti u Cazinu provode aktivnosti u cilju očuvanja i zaštite starog grada Ostrošca, koji se nalazi desetak kilometara od pomenutog grada, pa je tako izabrana specijalizirana kuća koja će izraditi projektnu dokumentaciju kako bi se restaurirao poznati dvorac u sklopu ovog kompleksa.

Obnavljaju džamiju u trebinjskom selu Kotezi

TREBINJE- Jedna od najstarijih džamija u istočnoj Hercegovini, u trebinjskom selu Kotezi, koju po njenom graditelju nazivaju džamijom Muje Kotezlije, sagrađena prije 500 godina, obnavlja se zahvaljujući dobročinstvu jedne bošnjačke porodice koja želi ostati anonimna.

Obrazovne ustanove u TK dobijaju oko 2,5 miliona KM

TUZLA- Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici je odobrila više od 2,5 miliona KM za realizaciju kapitalnih investicija za 50 obrazovnih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te Univerzitet u Tuzli.

Velika obnova OŠ "Zmaj Jova Jovanović" u Banjaluci poslije pola vijeka

BANJALUKA - Velika obnova jedne od najstarijih gradskih osnovnih škola, "Zmaj Jova Jovanović", trebalo bi da počne ovih dana, a prema riječima Dijane Bogdanović, direktorice ove škole, epidemiološka situacija donekle komplikuje početak radova.

Škola u Gorici biće u novom ruhu početkom naredne godine

TREBINJE-Prikupljanjem dokumentacije i izradom predračuna, u Trebinju je počela rekonstrukcija objekta Osnovne škole “Sveti Vasilije Ostroški” u Gorici, najvećem naselju u ovom gradu.

Dom penzionera u Trebinju dobio novo ruho

TREBINJE- Radovi na rekonstrukciji Doma penzionera u Trebinju, za koje je izdvojeno blizu 1,6 miliona KM, privode se kraju, a ostao je završetak nekoliko dodatnih otvora na objektu i reparaciji solarnih panela.

Obnova kuća povratnicima

TREBINJE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić su u trebinjskoj Gradskoj upravi danas potpisali ugovore sa sedamnaest povratničkih porodica za izgradnju i rekonstrukciju njihovih stambenih objekata, ukupne vrijednosti više od 575.000 KM.

Radojičić: U planu obnova 17 škola i vrtića

Sedamnaest škola i vrtića biće izgrađeno ili obnovljeno ove godine, u šta će biti uloženo oko 6,5 miliona KM, rekao je gradonačenik Igor Radojičić danas nakon sastanka s predstavnicima osnovnih škola, Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Poslije godinu dana, otvara se trg ispred Notr Dama

PARIZ - Trg ispred katedrale Notr Dam u Parizu od danas će ponovo biti otvoren za javnost, prvi put od kako je katedrala uništena u požaru 15. aprila prošle godine.

Izidžet i Rajaner se vraćaju u Italiju

Niskotarifne avio-kompanije Izidžet (EasyJet) i Rajaner (Ryanair) saopštile su da će postepeno obnoviti saobraćaj u Italiji, pošto je najavljeno da će ta zemlja otvoriti granice 3. juna za države EU i Šengena.

Najčitanije