Oboljeli

U svijetu 912.000 oboljelih, umrlih 45.540, izliječenih 190.000

BEOGRAD - U svijetu je, do 17 sati po srednjoevropskom vremenu, registrovano 912.098 registrovanih slučajeva COVID-19, preminulo je 45.540 ljudi, a oporavilo se nešto više od 190.000 pacijenata, podaci su sajta Worldometers.

Troje oboljelih od virusa korona u Širokom Brijegu

SARAJEVO - Tri nova slučaja zaraze virusom korona zabilježena su jutros u Širokom Brijegu, potvrđeno je iz Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona.

Od raka godišnje umre skoro 10 miliona ljudi, ovo su faktori rizika

Svjetski dan borbe protiv raka obilježava se 4. februara, a cilj je da se podigne svijest o toj opakoj bolesti i značaju prevencije, rane dijagnoze i liječenja.

Gdje završava novac prikupljen u akcijama za pomoć oboljelim?

Plemenitost i želja da se pomogne drugom u nevolji najprirodnije su čovjekove osobine ali njihov smisao građani Republike Srpske i BiH s vremena na vrijeme preispituju zbog pojave sumnjivih humanitarnih akcija koje bacaju sjenu na dobročinstva i donacije.

Strah se širi, raste broj preminulih i oboljelih od koronavirusa

PEKING - Broj zaraženih novim tipom koronavirusa u Kini porastao je na 440, a devet ljudi je umrlo, saopštili su danas kineski zdravstveni zvaničnici.

Od karcinoma u Srbiji godišnje oboli 36.000 osoba

BEOGRAD - U svim onkološkim centrima u Srbiji povećava se broj pacijenata sa malignim bolestima, a posljednje projekcije pokazuju da u ovoj zemlji godišnje ima 36.000 novooboljelih.

Nadriljekari vrebaju teško oboljele

​BANJALUKA, MOSTAR - Nadriljekarstvo uzima maha i u BiH, pa se tako terapije i lijekovi za navodno liječenje čak i raka nude na internetu i putem oglasa i društvenih mreža, a stručnjaci upozoravaju da to može biti opasno po život.

Osumnjičen da je prisvojio 6.000 KM namijenjenih za oboljelog dječaka

BANJALUKA - Službenici Policijske uprave Gradiška podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj o krivičnom djelu prevara protiv lica čiji su inicijali N.N. (50) iz Srbije zbog sumnje da je, dovodeći u zabludu oštećene i donatore, prisvojilo novčanu donaciju za oboljelog dječaka od oko 6.000 KM.

Zbog bruceloze popunjeni bolnički kreveti

KISELJAK - Eutanazija 123 oboljele ovce, pet koza, jednog psa i jedne krave te ukop životinja koje su oboljele od bruceloze, obavljeni su na području opštine Kiseljaka, kazao je danas Nijaz Bunjo, vođa Civilne zaštite opštine Kiseljak.

Toplo vrijeme povećava broj miševa i oboljelih

BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini za mjesec dana se broj oboljelih od mišje groznice popeo na 33, a nadležni kažu da nema mjesta panici jer nema pacijenata sa težim simptomima.

Najčitanije