Obrazovanje

Sajam američkog obrazovanja

BANJALUKA - Iz "Američkog kutka" pozvali su sve zainteresovane da se priključe Sajmu američkog obrazovanja, koji će biti održan online 21. septembra.

Trivić: Gradiška stvara kadrove koji su potrebni privredi

GRADIŠKA - Gradiška je vodeća lokalna uprava u Srpskoj po pitanju usaglašenosti privrede i obrazovanja, rekla je Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, nakon sastanka sa Zoranom Adžićem, gradonačelnikom Gradiške.

NS RS: 30 dana rok za podatke novog rukovodstva studentske organizacije

BANJALUKA - Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju predviđeno je da studentska predstavnička tijela i studentske organizacije u roku od 30 dana od dana izbora novog rukovodstva dostave ministarstvu podatke o tome radi upisa u registar.

Jaćimović: Olakšati proces školovanja između BiH i Sjeverne Makedonije

SKOPLJE - Dragan Jaćimovic, ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji izrazio je danas spremnost Ambasade BiH u Skoplju da pruži svu moguću podršku u oblasti obrazovanja, kako bi se olakšalo školovanje i studiranje iz jedne zemlje u drugu, saopšteno je iz Ambasade BiH u Skoplju.

Dobojski đaci žele na studije u Rusiju, jezik nije prepreka

DOBOJ - Nepoznavanje ruskog jezika nije prepreka za studiranje u toj zemlji, a 65 mjesta slobodno je za srednjoškolce iz BiH koji bi željeli da akademsko zvanje steknu na nekom od 400 univerziteta u Rusiji.

Trivić: Pandemija promijenila školske dane, ali nije zaustavila reforme

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić ocijenila je da je pandemija virusa korona promijenila školske dane u Srpskoj, ali da nije zaustavila zacrtane reforme.

"Škole u BiH nisu pripremljene za 21. vijek"

BANJALUKA - Rezultati TIMSS istraživanja pokazuju da škole u BiH nisu pripremljene za znanje potrebno za 21. vijek, stoji u zajednička izjavi Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH, Misije OEBS-a u BiH, Kancelarije UNICEF-a u Bosni i Hercegovini i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Šeranić: Za sada nije u planu zatvaranje škola

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u ovom trenutku neće biti zatvarane škole i ostale obrazovne ustanove, jer nisu mjesto prenosa virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i poručio da je zdravstveni sistem Srpske stabilan.

Obrazovne ustanove u TK dobijaju oko 2,5 miliona KM

TUZLA- Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici je odobrila više od 2,5 miliona KM za realizaciju kapitalnih investicija za 50 obrazovnih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te Univerzitet u Tuzli.

Dobojski srednjoškolci bi voljeli da uče i japanski jezik

DOBOJ - Zbog svakodnevnog korištenja društvenih mreža i interneta, dobojskim srednjoškolcima savladavanje engleskog, ali i njemačkog jezika ne predstavlja više veliki poduhvat, pa bi, kažu, voljeli da imaju priliku da izučavaju i strane jezike koji na našim prostorima nisu toliko zastupljeni.

Najčitanije