Obrazovanje

Centar za obrazovanje odraslih: Šest učionica čeka prve đake

Stvorili smo uslove da sada umjesto jedne imamo šest učionica sa korektnim standardima, ostalo je samo da ih popunimo, a za to smo se spremali dok je trajala pandemija virusa korona.

Elektronski dnevnici u svim školama od naredne godine

BANJALUKA - Digitalni dnevnici u svih 187 osnovnih škola u RS, 15-minutno vježbanja za učenike od prvog do trećeg razreda pred početak nastave svaki dan, programi za fakultativne predmete te dodatna nastava za talentovane učenike, samo su neke od novina koje će dočekati osnovce u RS od naredne školske godine.

Dvojnim obrazovanjem brže do posla

BIJELJINA - Kao dio Erazmus plus projekta "Jačanje kapaciteta u razvoju dualnog (dvojnog) visokog obrazovanja u BiH", koji vodi Univerzitet u Istočnom Sarajevu, u Bijeljini je danas održan okrugli sto na temu "Razvoj dualnog obrazovanja u visokom obrazovanju Republike Srpske", čiji cilj je da detektuje kompanije i institucije u kojima će studenti tokom školovanja moći da obavljaju praktičnu nastavu.

Svi maturanti iz odjeljenja imaju prosjek 5.0

PRIJEDOR - Da se rad i trud isplati, pokazali su maturanti prijedorskog Srednjoškolskog centra. Naime, svih 27 učenika iz odjeljenja IV-2, smjer medicinski tehničar, u završnom razredu imali su prosjek 5.0.

Nakon Radničkog, transformacija ZIBL i "Aquane"

Nakon Centra za obrazovanje odraslih, cilj Gradske uprave je da u transformaciji javnih ustanova i preduzeća iznađe način i krene s transformacijom Zavoda za izgradnju (ZIBL) i JP "Aquana", rekao je juče gradonačelnik Igor Radojičić prilikom posjete Centru za obrazovanje odraslih, bivšeg Radničkog univerziteta.

Nastava na daljinu bila izazov i za nastavnike i za učenike

BANJALUKA, DOBOJ - Školska godina za učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj završena je danas, ali u uslovima koji su bili novi za sve učenike, roditelje i nastavnike pred koje je stavljen jedan izazov, jer su u drugom polugodištu, umjesto u školskim klupama, učenici nastavu slušali preko TV ekrana zbog pandemije virusa korona.

Ministarstvo formiralo stručne timove radi reforme unapređenja obrazovanja

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske formiralo je 30 stručnih timova za pojedine nastavne predmete, čiji je zadatak da učestvuju u pripremi mjera i aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju obrazovanja, rečeno je u Ministarstvu.

Akcenat na pronalasku rješenja za provjeru znanja učenika u RS

BANJALUKA - U narednom periodu poseban akcenat treba biti na pronalaženju rješenja za provjeru znanja učenika osnovnih i srednjih škola, te za održavanje ispita za studente kada se za to steknu uslovi.

Bijeli mantil i volan privlačni za odrasle

​BANJALUKA - Odrasli u Republici Srpskoj lani su najviše upisivali zanimanja medicinskog tehničara, vozača motornog vozila i ekonomskog tehničara.

Trivić: Učenici neće učiti suvišno gradivo

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je cilj rasteretiti učenike suvišnog gradiva i motivisati ih da stiču znanja i vještine koje će moći da primijene u životu.

Najčitanije