Obrazovanje

Odgovornost Halilovića utvrdiće Savjet ministara

BANJALUKA - Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske podnijela je Savjetu ministara BiH inicijativu da se utvrdi odgovornost Envera Halilovića, direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, koji, prema tvrdnjama zvaničnika iz Republike Srpske, opstruiše akreditaciju dva javna univerziteta.

Dualno obrazovanje rješenje odliva radnika

BANJALUKA - Ključ rješenja problema nekvalifikovane radne snage u gradu, ali i u RS, je donošenje najboljih zakonskih rješenja koje bi Vlada RS trebalo da donese po ugledu na zemlje iz regiona, rekao je Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, na konferenciji "Pilot projekat dualnog obrazovanja" održanoj juče u Banjaluci.

Školama 200.000 maraka za praksu

BANJALUKA - Gradska uprava će ove godine za sufinansiranje nabavke opreme za izvođenje praktične nastave u srednjim školama izdvojiti 200.000 KM.

Isti bukvar za sve srpske učenike

BANJALUKA - Jedan isti bukvar za sve srpske učenike u regionu koji bi doprinio zaštiti srpske kulture, tradicije i identiteta, stav je organizacija Srba iz Slovenije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Srbije i RS nakon skupa održanog prošle sedmice u Beogradu.

Pripreme za tržište rada već od osnovne škole?

Savjet za ekonomska pitanja i razvoj grada predložio je juče tokom strateškog savjetovanja Gradske uprave osnivanje savjeta obrazovanja u kojem bi, pored poslodavaca, bile osnovne i srednje škole te Zavod za zapošljavanje RS.

Djeca migranata brzo savladavaju gradivo

BIHAĆ - U redovni nastavni proces na području Unsko-sanskog kantona uključeno je 52 djece migranata, koji su za kratko vrijeme savladali osnove našeg jezika. "Nastavnici su uočili da ta djeca mogu pohađati redovnu nastavu i uključeni su u nju skupa s ostalim učenicima", potvrdio je ministar obrazovanja u Vladi USK Damir Omerdić.

Treba li u škole uvesti predmet zdravstveno prosvjećivanje

TREBINJE - Srednjoškolska omladina u Trebinju je seksualno slabo prosvijećena i takvo stanje se, zbog njihovog reproduktivnog i uopšte polnog zdravlja, mora mijenjati, zaključeno je nakon okončanja projekta, koji je, po odobrenju Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, sproveden u Trebinju, a ciljna grupa su bili maturanti.

Centru za obrazovanje odraslih katanac na tri godine

SANSKI MOST - Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona (USK) donijelo je rješenje kojim se Centru za obrazovanje odraslih "Multilingua" u Sanskom Mostu zabranjuje rad na period od tri godine. Ovu informaciju nam je potvrdio ministar obrazovanja u Vladi USK Damir Omerdić, koji je istakao kako zabrana obuhvata izvođenje programa za obrazovanje, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju odraslih za više stručnih zanimanja.

Produžen rok za okončanje studija

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o izmjenama i dopuni Zakona o visokom obrazovanju produžen je rok za okončanje studija do kraja ove, odnosno naredne godine za studente koji su upisani na dodiplomske studije i stekli status apsolventa u 2017/2018. akademskoj godini.

Budući prvačići od petka na pripremama za školu

BANJALUKA - Za 4.353 buduća prvačića u RS koja nisu bila obuhvaćena nekim oblikom institucionalnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja od petka će se organizovati tromjesečni program pred polazak u školu, koji će biti realizovan u 39 predškolskih ustanova i 74 škole širom RS.

Najčitanije