Odbrana

Planetarna odbrana propustila asteroid, prošao 400 km od Zemlje

Asteroid nazvan 2020 VT4 približio se Zemlji na samo 400 kilometara, a da ga niko nije primijetio.

Modernizovani PASARS jača protivvazdušnu odbranu Srbije

Protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem PASARS-16, oruđe bazirano na topu "Bofors" 40 mm, do sada doživjelo je nekoliko faza modernizacije, čime su značajno unaprijeđeni zaštita posluge, mobilnost i brzina pripreme za vatreno dejstvo.

Obilježen Dan Trebinjske brigade

TREBINJE- Služenjem parastosa poginulim borcima u Crkvi svetoga Cara Lazara u Trebinju, te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na Spomeniku braniocima Trebinja 1991 – 1995. obilježen je 13. juli, Dan Trebinjske brigade, datum kada je u proteklom ratu u najsilnijim napadima odbranjeno Trebinje.

Rusija testirala novi sistem protivvazdušne odbrane Buk-M3

Rusija je danas testirala raketni sistem zemlja-vazduh Buk-M3 dugog dometa, na potencijalnim neprijateljskim špijunskim bespilotnim letjelicama, tokom vježbi u oblasti Kursk na zapadu zemlje, saopšteno je iz vojne pres-službe.

Vulin: Niko ne treba da brine, Srbija oprema vojsku za odbranu

BEOGRAD - Srbija je slobodna zemlja i niko ne treba da se brine što oprema svoju vojsku za odbrambene zadatke, i nema razloga da se na njoj primijene bilo kakave sankcije, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Tramp iznosi odbranu pred početak postupka u Senatu

VAŠINGTON - Nakon što je odbio da sarađuje u istrazi za opoziv koju je predvodila Demokratska stranka u Predstavničkom domu, američki predsjednik Donald Tramp danas će iznijeti prvu sveobuhvatnu odbranu, prije nego što počene postupak za njegov opoziv u Senatu.

Srbija kupila ruske sisteme "Pancir"

Rusija i Srbija zaključile su ugovor o nabavci jedne baterije sistema za protivvazdušnu odbranu "Pancir S1", realizacija je već započela, izjavio je izvor iz oblasti vojno-tehničke saradnje.

Pola vijeka "mačevaoca": Su-24 i dalje u odbrani ruskog neba

Prije tačno 50 godina (17. januara 1970. godine) bombarder Su-24, koji je u to vrijeme nosio šifru T-58M, prvi put se vinuo u nebo. Letjelicom je upravljao sin legendarnog konstruktora Sergeja Iljušina - test pilot Vladimir Iljušin. Su-24 je kasnije u NATO-u dobio naziv "Fencer" (mačevalac).

Topovi za osnježavanje u borbi protiv požara u Australiji

SIDNEJ - Meteorolozi su za danas najavili jake vjetrove koji će duvati u unutrašnjosti Australije na oko 200 kilometara udaljenosti od požara na jugoistoku zemlje te su zvaničnici upozorili na "ekstremnu" opasnost.

Prijedor za odbranu od poplava izdvaja 263 hiljade KM

PRIJEDOR - Za izvođenje radova na odbrani od poplava i sanaciju štete na putnoj infrastrukturi iz budžeta grada Prijedora biće izdvojeno 263.719 KM.

Najčitanije