Odgovor

Cvijanović: Važan institucionalni odgovor Srpske na uzurpaciju nadležnosti

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras, komentarišući odluku Ustavnog suda BiH kojom se Srpskoj pokušava osporiti vlasništvo nad šumama, da je riječ o jednoj u nizu uzurpacija nadležnosti Republike Srpske, ali da je važno da republičke institucije imaju na to adekvatan odgovor.

Stigao prvi konvoj američkih vozila za vježbu "Brzi odgovor 21"

SARAJEVO - Prvi konvoj vojnih vozila američkih oružanih snaga namijenjenih za prebacivanja ljudstva i opreme tokom bilateralne vježbe "Brzi odgovor 21" ušao je na teritoriju BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Na sarajevskom aerodromu simulirana otmica aviona i teroristički napad

SARAJEVO - Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je, u okviru vojne vježbe "Brzi odgovor", izvedena metodsko-pokazna vježba tokom koje su simulirani otmica aviona i teroristički napad na ovaj aerodrom, saopšteno je iz Eufora.

Fild: Britanska elitna vojska i njena oklopna vozila stigli u BiH

SARAJEVO - Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild je na svom Twitter profilu napisao kako je britanska elitna vojska stigla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno s oklopnim vozilima i strateškim avionom.

Federer ne može kao Novak: Mirka je stidljiva

Rodžer Federer, trenutno četvrti teniser svijeta, nije baš siguran da može da odgovori na izazov na koji su odgovorili Novak i Jelena Đoković.

Rusija sprema odgovor SAD na uskraćivanje viza zvaničnicima

MOSKVA - Rusija priprema odgovor na odluku SAD da odbije da izda vize pojedinim članovima ruske delegacije pri UN, izjavio je zamjenik portparola ruske Dume Pjotr Tolstoj, koji je zadužen za spoljnu politiku.

"Brzi odgovor 2018" uvježbavanje rezervnih snaga

SARAJEVO - Međunarodnom vojnom vježbom "Brzi odgovor 2018" uvježbavaće se sposobnost Eufora da pozove svoje rezervne snage kao pojačanje i za pružanje podrške domaćim vlastima, organima za sprovođenje zakona i Oružanim snagama BiH pri održavanju sigurnog i bezbjednog okruženja, saopšteno je iz Eufora.

Moskva: Zapadne zemlje slijepo prate Britaniju, slijedi odgovor

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će odgovoriti na odluku velikog broja zapadnih zemalja da protjeraju ruske diplomate, a njihove vlade optužilo da "slijepo prate" svoje britanske saveznike u sukobu s Moskvom.

Rusija: Žestok odgovor zbog političkog "bezobrazluka" Londona

MOSKVA - Odgovor Rusije na potez Velike Britanije je žestok zbog političkog "bezobrazluka" Londona, budući da je ta zemlja etiketirala Rusiju da distribuira i primenjuje hemijsko oružje, izjavio je zamjenik šefa Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne odnoseVladimir Džabarov.

Zamišljeni teroristički napadi u "Brzom odgovoru"

SARAJEVO - Vježba "Brzi odgovor 2017", koju predvodi EUFOR, biće održana od 11. do 15. oktobra na području Sarajeva, Pazarića i Kalinovika, a učestvovaće i policijske agencije u BiH, najavio je danas u Sarajevu komandant Eufora general-major Anton Valdner.

Najčitanije