Odijela

Sofisticirane u odijelima od pliša

Iako se od pliša najčešće prave pidžame ili kućne trenerke, mnoge poznate dizajnerske kuće napravile su elegantna odijela od njega.

Tojagić: Zaštitna odijela plaćana 22,50 KM, a fakturisana na 50 KM

BANJALUKA - Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva, potvrdila je da se sumnja da je nabavna cijena zaštitnih odijela, koja je nabavljao Institut za javno zdravstvo RS, 22,50 KM po komadu, a da su Institutu fakturisana na iznos od 50 KM.

Tri pravila za uspješnu kupovinu muških odijela

Svaki muškarac bi trebalo u ormaru da ima barem jedno kvalitetno odijelo koje pristaje njegovoj tjelesnoj građi, ali ukoliko vam odijelo nije neophodno za svakodnevno i poslovno oblačenje, možda vam biranje i kupovina odijela neće biti lagan posao.

Predstavljena nova svemirska odijela za lakše kretanje

NASA je pokazala dva nova svemirska odijela skrojena za buduće astronaute koji će hodati po Mjesecu ističući razvoj ključnog elementa ubrzanog programa te američke svemirske agencije da se vrati na Mjesec do 2024.

Ženstvena odijela obilježiće jesen

Vjerovatno najzahvalniji komadi odjeće su haljine i odijela. Uz nekoliko zanimljivih i kvalitetnih primjeraka nedostaju vam samo modni dodaci pa da budete kompletno odjeveni. I u svakoj prilici elegantni.

Odijela u boji novi jesenji trend

U prvoj polovini prošlog vijeka odijela su iz muškog prešla u ženski ormar i među romantične i ženstvene modele unijela su jednostavan kroj i neutralnu paletu boja. Od prvih odijela unutar ženskih ormara s potpisom velikih dizajnera poput "Coco Chanel" i "Yves Saint Laurenta" koji su mijenjali modni svijet, do danas kada su njihovi klasici još izvor inspiracije za modne kuće i high street brendove, odijela su zadržala status moćnog komada koji unutar svake, a posebno unutar poslovne garderobe, unosi jednostavnost sa snažnom porukom.

Neodoljiva cvjetna odijela za proljetne dane

Cvjetno odijelo je savršena alternativna haljini tokom proljetnih formalnih prlika.

Najčitanije