Odjeća

Švedski modni div kreće s prodajom polovne odjeće

H&M kreće s testiranjem prodaje polovne odjeće (second hand) i vintidž odjeće kako bi predvodili razgovor o održivosti u cijeloj industriji.

Trikovi koji će vaš stil učiniti autentičnim

Svaki dobar stil mora da posjeduje malo hrabrosti, odstupanja i eksperimentisanja.

Šta je muškarac bez dobre košulje

Nepisano je pravilo da u ormaru svakog muškarca starijeg od 21 godinu treba biti barem nekoliko košulja koje nose.

Odzvonilo izazovnoj odjeći, šminki i pirsinzima

​BANJALUKA - Učenici i nastavnici u osnovnim školama ubuduće neće smjeti na nastavu dolaziti u kratkim suknjama, kožnim pantalonama i majicama na bretele, jer je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske donijelo etički kodeks kojim su iz učionica, osim izazovne odjeće, protjerani i pirsinzi i upadljiva šminka.

Tri modne greške koje vas čine starijima nego što jeste

Vjerovatno nekada niste ni svjesni da radite stvari koje, vjerovali li ili ne, u ovim slučajevima mogu imati negativan učinak na vaš cjelokupan izgled, ali i dojam koji ostavljate.

Odjeća koju morate baciti iz ormara

Većina žena u ormaru drži puno odjeće koja joj više neće trebati, ali je to teško priznati. Ako komad odjeće niste nosili više od godinu dana, vjerovatno vam više ne treba, a zauzima vam mjesto i ne možete od nje u ormar staviti nove stvari.

Naučnici napravili tkaninu koja "zna" kada je vrijeme za hlađenje

​Slojevito oblačenje je tu kako bismo bili sigurni da nam ni u jednom dijelu dana neće biti hladno, te vruće, ali moderne tehnologije obećavaju da će takva praksa u oblačenju uskoro postati prošlost.

Izrada odjeće od materijala koji mijenja boju

"Roselektroniks" holding, dio ruske državne korporacije "Rostek", razmatra proizvodnju odjeće izrađenu od materijala koji se može kontrolisati i koji može da promijeni boju, saopštila je pres služba tog holdinga TA S-u.

Kaputi u boji prkose zimskoj monotoniji

Činjenica je da se nakon završetka praznične groznice osjećamo kao da smo "zaglavili" u nekoj kolotečini.

Evo zašto se treba presvući čim dođete kući

Pokušajte samo zamisliti što se sve zalijepilo za vašu odjeću tokom dana, gdje ste sve bili, na čemu ste sjedili, jeste li bili u gužvi okruženi gomilom ljudi. Putujete li javnim prevozom, ili ste sjedili u nekoj čekaonici, ne možete znati ko je sve sjedio na toj stolici prije vas, koliko brine o higijeni, koliko često mijenja i pere svoju odjeću...

Najčitanije