Odjeća

Kako da obnovite garderobu bez kupovine

Svaka djevojka i žena zna dobro poznatu rečenicu "Nemam šta da obučem" i pored punog garderobera. Ova rečenica postaje posebno relevantna u proljeće, kada svako žensko biće žudi za modnom obnovom.

Korona "sašila" pad i uvoza i izvoza

SARAJEVO - Industrija tekstila, odjeće, kože i obuće u BiH bilježi značajan pad u ukupnom obimu vanjskotrgovinske razmjene od oko 61 milion KM, pokazuje analiza ovog sektora koju je uradila Vanjskotrgovinska komora BiH.

Ko plaća preskupu dizajnersku odjeću Melanije Tramp?

Sigurno da Melanija nije prva dama Amerike koja je u svoj stajling uložila na desetine hiljade dolara, jer ako nekome pristaje da nosi odjeću sa potpisima prestižnih dizajnerskih imena, onda je to svakako osobi koja se nalazi na ovakvoj poziciji.

Kako da spasite odjeću koja se smanjila u veš-mašini

Robu koja se smanjila u veš-mašini možete sačuvati pomoću jednostavnog trika, a potreban vam je šampon za bebe i peškir.

Odjeća koju bi muškarci poslije 30. trebali izbjegavati

Popularni muški magazini napravili su listu odjevnih komada i modnih dodataka koje muškarci ne bi smjeli nositi nakon 30. godine života. Jednoglasno potpisujemo njihov izbor, a u nastavku provjerite koji su se predmeti našli na popisu

Butik u kom se ne kupuje, već poklanja

KRAGUJEVAC - Dok oko njih druge prodavnice nude novogodišnja sniženja, u kragujevačkom tržnom centru jedan butik se otvara - prazan.

H&M testira uslugu iznajmljivanja odjeće

STOKHOLM - Švedska modna kompanija H&M počela je s testiranjem usluge iznajmljivanja odjeće jer se modna industrija nalazi na udaru sve žešćih kritika zbog otpada i zagađenja koje pravi u procesu proizvodnje.

Ako vam se odjeća osjeti na ustajalost ovo piće rješava problem

Hladnije vrijeme natjeralo vas je da potražite topliju garderobu u ormanu, i taman kad ste posegnuli za kaputom, osjetili ste da neprijatno miriše na ustajalost.

Šta od veša ne biste smjeli prati ispod 60 stepeni

Stepen higijene koji se može postići korištenjem sredstava za dezinfekciju veša veoma je visok.

Pametna odjeća koja pojačava Wi-Fi signal

​Istraživači u Singapuru tvrde da su izmislili tehnologiju koja povećava signal i produžava život baterija na uređajima kao što su bežične slušalice i pametni ručni satovi.

Najčitanije