Ograničenje

Koliko bi Nijemci uštedjeli na gorivu ako ograniče brzinu na Autobanu

U Njemačkoj se stalno vodi debata o energetici. Nije samo problem gas iz Rusije, jer Njemačka dobija i dosta naftnih derivata - poput dizela - iz najveće zemlje svijeta. Opasnost od energetskog kolapsa raste svakim danom, pa Nijemci razmatraju razne opcije.

Nijemci ipak neće smanjiti maksimalnu brzinu na auto-putu, razlog neočekivan

Nakon višemjesečnih pritisaka njemačka vlada je odustala od uvođenja ograničenja brzine na njemačkom auto-putu.

Sukob u Ukrajini nameće nova ograničenja maksimalne brzine?

U razvijenijim zemljama EU sve se češće priča na temu novih limita povodom maksimalne dozvoljene brzine.

Berlin glasao za ograničenje od 30 km/h

Senat Berlina odlučio je da podrži inicijativu njemačkih gradova za ograničavanje maksimalne brzine na 30 km/h, kao i za veće korišćenje javnog prevoza radi čistijeg vazduha i manje saobraćajnih nezgoda, saopšteno je na sajtu Grada.

Njemačka produžila mjere ograničenja

BERLIN - Njemačka je danas produžila mjere ograničenja pošto je stručni tim upozorio da bi soj omikron virusa korona mogao dovesti do raspada infrastruktura od ključnog značaja.

EU ne isključuje nova ograničenja na putovanja u budućnosti

BRISEL - Nova ograničenja putovanja ove zime nisu isključena, rečeno je na samitu Evropskog savjeta u četvrtak dok su čelnici EU razgovarali kako se boriti s porastom zaraze i novom varijantom virusa korona.

Hrvatska ukida ograničenje cijena goriva

ZAGREB - Hrvatska vlada ukinula je danas uredbu o ograničenoj cijeni goriva, a premijer Andrej Plenković je rekao da je zahvljujući pravovremenoj akciji zaustavljen udar cijena goriva na građane i preduzetnike.

Još jedan veliki evropski grad ograničava brzinu na 30 km/h

Francuski grad Lion planira da od proljeće 2022. snizi maksimalnu dozvoljenu brzinu vozila sa 50 na 30 kilometara na sat.

I ministar zdravlja Austrije za ograničenja za nevakcinisane

BEČ - Ministar zdravlja Austrije Volfgang Mikštajn, koji se doskora tome protivio, razmišlja o uvođenju ograničenja za nevakcinisane.

Italija, poslije godinu dana, u bijeloj zoni

RIM - Cijela Italija je od danas postala "bijela zona", što znači da je opasnost od zaraze kovidom-19 minimalna i da se ukidaju mjere ograničenja, piše agencija Ansa.

Najniži broj u istoriji, Bajden ograničio prijem izbjeglica

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džo Bajden potpisao je uredbu kojom se ograničava prijem izbjeglica ove godine na istorijski najniži broj od 15.000, koji je postavio njegov prethodnik Donald Tramp, odlažući plan da se taj broj podigne na 62.500, što je izazvalo gnjev advokata izbjeglica i nekih demokratskih zakonodavaca.

Cijela Italija pod novim ograničenjima

RIM - U Italiji u posljednja 24 časa bilo je 307 preminulih od virusa korona i više od 23.000 novozaraženih, izvještava agencija Ansa, navodeći da se pooštravaju ograničenja.

Ograničenja za ulazak u Hrvatsku bar do 15. februara

ZAGREB - Ograničenja na granicama pri ulasku u Hrvatsku trajaće najkraće do 15. februara, odluka je Nacionalnog štaba civilne zaštite, a promjene se odnose samo na ulazak osoba iz tzv. zelenih zona EU.

Brisel ograničio brzinu na 30 km/h, kazna i oduzimanje vozila

Novo ograničenje brzine primjenjuje se od 1. januara gotovo u cijeloj belgijskoj prijestonici.

REM predlaže ograničavanje emitovanja rijaliti programa

BEOGRAD - Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) predložio je da emitovanje rijaliti programa u Srbiji bude ograničeno od 23 do šest časova, zbog štetnog uticaja na maloljetnike.

Najčitanije