Ogrev

Cijene ogrevnog drveta u Sloveniji najviše u 10 godina

LJUBLJANA - Polovina slovenačkih domaćinstava radije se grije na drvna goriva nego na druge vrste energenata. Onima koji za grijanje koriste ogrevno drvo ili pelet, ovogodišnja grijna sezona biće skuplja, dok je situacija sa drvnom sječkom drugačija, budući da je cijena čak i pala, piše portal 24ur.

Ogrev "zapalio" novčanike

BANJALUKA, SARAJEVO - Na području BiH trenutno vlada veliko interesovanja građana za kupovinu ogrevnog drveta, a ovaj energent je na tržištu dostigao visoku cijenu pa se metar kvalitetne bukve prodaje po cijeni od 70 do 90 KM.

Usred proljeća kupuju drva za zimu

BANJALUKA, PRIJEDOR - Iako smo, kalendarski, usred proljeća, a od ljeta nas dijeli još nekoliko sedmica, građani su uveliko počeli spremati ogrev za predstojeću zimu.

Za nabavku ogreva socijalno ugroženima 16.200 KM

VIŠEGRAD - Opština Višegrad je posredstvom Centra za socijalni rad u ovoj godini izdvojila 16.200 KM za nabavku ogreva za 108 socijalno ugroženih lica, rekao je direktor ove ustanove Dejan Savić.

Nestašica drva diže cijene u nebo

BANJALUKA - Građani u BiH su već uveliko krenuli s pripremama za narednu grijnu sezonu, iako je cijena drveta za ogrev prilično visoka u pojedinim gradovima, a najavljuju se dodatna poskupljenja pred zimu.

Jagma za drva već u maju

BANJALUKA - Mnogi građani Banjaluke već nabavljaju ogrev za narednu grijnu sezonu, a kako je maj počeo sa niskim temperaturama i kišom umjesto proljetne idile, to ih je dodatno motivisalo da razmišljaju o grijanju u kućama.

Snijeg i hladnoća povećali cijenu ogreva

BANJALUKA - Snijeg i hladno vrijeme povećali su cijenu ogrevnog drveta, tako da kupci za jednu paletu treba da izdvoje do 210 KM, potvrdili su u pilanama.

Ogrev spreman u većini škola u RS: Za đake nema zime

BANJALUKA - Učenici u RS ne moraju da strahuju da će im učionice biti hladne kad stigne minus, jer je većina osnovnih škola nabavila ogrev za predstojeću zimsku sezonu ili ovaj posao privodi kraju.

Ako bude hladno, grijanje će početi i prije 15. oktobra

BANJALUKA - Toplane u BiH užurbano se spremaju za početak grijne sezone, koja počinje 15. oktobra, a kako iz njih poručuju, ukoliko bude potrebe grijanje će krenuti i ranije.

Penzionerima na području USK stiže ogrev do kraja oktobra

BIHAĆ - Ogrevno drvo penzionerima na području USK koji su ga naručili preko svojih udruženja biće isporučeno do kraja oktobra, kada ističe ugovoreni rok, saopštili su iz preduzeća "Unsko-sanske šume".

Paprene cijene drva, metar premašuje 100 KM

BANJALUKA - Građani u RS koji nisu kupili ogrev s razlogom su zabrinuti, jer cijena ogrevnog drveta ne prestaje divljati i na pojednim mjestima premašuje 100 KM za metar, a na više mjesta vlada i nestašica.

Na debelom minusu vrela samo cijena drva

BANJALKA, SARAJEVO - Snježni nanosi i sibirski minusi koji su već nekoliko dana zahvatili BiH uzrokovali su povećanu potražnju za ogrevom, posebno za drvetom, što je dovelo i do skoka cijena kod nekih prodavaca pa je tako metar drva s prevozom 90 KM, a kod mnogih nema ni cjepanica za nabaviti.

Entitetske vlade podnose inicijativu: Zabrana izvoza sirovine i takse na ogrev i građu

BANJALUKA - Vlada RS i Vlada Federacije BiH predložiće Savjetu ministara BiH da u potpunosti zabrani izvoz šumskih drvnih sortimenata iz zemlje, kao i da na ogrev i rezanu građu lišćara uvede takse za izvoz.

Duplo veća potražnja za ogrevnim drvetom nego prošle godine

Iako napolju prži pakleni tropski talas, Banjalučani koji imaju grijanje na drva ovih dana su se dali u intenzivnu potragu da nabave ogrev.

Najčitanije