Ohrid

Sekulić: Vlada Crne Gore dobro da razmisli o "malom Šengenu"

PODGORICA - Vlada Crne Gore treba dobro da razmisli o inicijativi o boljem ekonomskom povezivanju zemalja regiona sa aspekta benefita za njene građane i privredu, kao i bolje evropske integracije, izjavila je ministar ekonomije Dragica Sekulić.

Zaev: Svi da prigrle ovu inicijativu, bićemo jači pred EU

OHRID - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev rekao je da je inicijativa o slobodnom kretanju robe, usluge, ljudi i kapitala, iza koje stoje Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija, prva samostalno pokrenuta inicijativa na Zapadnom Balkanu, te da ona predstavlja dodatnu vrijednost na ono što su do sada radila institucije EU sa zemljama regiona u smjeru poboljšanja života i perspektive regiona.

Nastavljen sastanak o "malom Šengenu", priključio se i Zvizdić

OHRID - Sastanak o "malom Šengenu" nastavljen je danas u širem sastavu, pošto su se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije, Ediju Rami i Zoranu Zaevu pridružili predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i ministarka privrede Crne Gore Dragica Sekulić.

Zašto Tači nije otišao u Ohrid

Kosovski predsjednik Hašim Tači objavio je na Facebooku da je odbio da prisustvuje Ohridskom samitu navodeći da Kosovo ne želi svoju evroatlantsku perspektivu da zamijeni bilo kojom regionalnom inicijativom.

Šta je dogovoreno u Ohridu

SKOPLJE - Samo mjesec dana od pokretanje inicijative za uspostavljenje regiona bez barijera za slobodu kretanja robe, ljudi, usluga i kapitala između Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije naziru se prvi konkretni koraci u tom smjeru, koje su sinoć, kako saznaje Tanjug, u Ohridu dogovorili predsjednik Aleksandar Vučić i premijeri Edi Rama I Zoran Zaev.

Vučić, Zaev i Rama o "malom Šengenu" u Ohridu

OHRID - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, sastali su se večeras u Ohridu kako bi nastavili razgovore o inicijativi za slobodan protok ljudi, robe, usluga i kapitala.

Sastanak lidera iz regiona u Ohridu: Dolazi i Zvizdić, čeka se na Markovića

BEOGRAD - U Ohridu, u Sjevernoj Makedoniji, ovog vikenda ponovo će se sastati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, ali još nije poznato da li će se razgovorima o inicijativi za slobodan protok ljudi, robe, usluga i kapitala pridružiti i drugi lideri Zapadnog Balkana.

The Discoverer: Ne idite u Dubrovnik, posjetite Ohrid

ZAGREB - Internacionalni turistički portal The Discoverer napravio je listu pet popularnih destinacija koje treba izbjegavati zbog gužvi i negativnog stava prema turistima preporučivši alternativna odredišta.

Na plaži pronađena burma izgubljena prije pet godina

OHRID - Na plaži Akapulko, na obali Ohridskog jezera pronađen je vjenčani prsten izgubljen prije pet godina.

Tresli se Ohrid i Skoplje

SKOPLJE - Noćas i jutros registrovana su dva zemljotresa na području Makedonije, kod Ohrida i Skoplja.

Najčitanije