Ohrid

The Discoverer: Ne idite u Dubrovnik, posjetite Ohrid

ZAGREB - Internacionalni turistički portal The Discoverer napravio je listu pet popularnih destinacija koje treba izbjegavati zbog gužvi i negativnog stava prema turistima preporučivši alternativna odredišta.

Na plaži pronađena burma izgubljena prije pet godina

OHRID - Na plaži Akapulko, na obali Ohridskog jezera pronađen je vjenčani prsten izgubljen prije pet godina.

Tresli se Ohrid i Skoplje

SKOPLJE - Noćas i jutros registrovana su dva zemljotresa na području Makedonije, kod Ohrida i Skoplja.

Umjetnici iz BiH se predstavili u Ohridu

OHRID - Na "Ohridskom ljetu", najprestižnijoj kulturnoj manifestaciji u Makedoniji, prvi put u ovogodišnjem, 57. izdanju festivala, zvanično su učestvovali umjetnici iz Bosne i Hercegovine, i to operska diva Dunja Simić iz Banjaluke, te sarajevski Kamerni teatar 55, s kultnom predstavom "Žaba". Veče kulture BiH u okviru "Ohridskog ljeta" održano je u jednom od najljepših prostora u regionu i šire u kojem je moguće predstavljanje umjetnosti, u čuvenoj crkvi svete Sofije u Ohridu, a izvedbama bh. umjetnika, pored mnogobrojnih zvanica iz javnog i kulturnog života Makedonije, prisustvovali su Lepa Babić, ambasadorka Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji, Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH, i Robert Alagozovski, ministar kulture Republike Makedonije.

Ponovo potresi na području Ohrida

OHRID - Na području Ohrida tokom noći ponovo su registrovani zemljotresi, posljednji u nizu potresa koji građane ohridskog seizmološkog područja uznemiravaju više od mjesec dana.

Ponovo zemljotresi u Ohridu

OHRID - Na području Ohrida registrovana su dva nova zemljotersa snage tri i 2,3 stepena po Rihteru, podaci su evropske seizmološke opservatorije.

Zemljotres jačine 4,2 stepena ponovo pogodio Ohrid

OHRID - U Ohridu je noćas registrovan zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihteru, koji je ponovo uznemirio građane najvećeg makedonskog turističkog centra.

Još dva potresa u Ohridu

OHRID - Zemljotresi jačine 3,7 stepeni i 3,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodili su područje Ohrida, saopštila je danas Seizmološka opservatorija iz Skoplja.

U Ohridu u proteklih dvadesetak dana registrovano više od 1.200 potresa

OHRID - Novi zemljotresi potresaju ohridsko seizmološko područje, a građani i turisti su i proteklu noć proveli u automobilima ili u šatorima pod otvorenim nebom.

Novi zemljotres od pet stepeni Rihterove skale pogodio Ohrid

OHRID - Novi zemljotres jačine pet stepeni Rihterove skale pogodio je danas u ranim popodnevnim satima područje Ohrida u Makedoniji, u kojem su već zabilježeni zemljotresi, prenosi MIA.

Najčitanije