Okružni sud

Advokat traži oslobađajuću presudu za Drenu Marin

BANJALUKA - Optužnica protiv suspendovane sudije Okružnog suda u Prijedoru Drene Marin napisana je po jednom, a krivično djelo koje joj je stavljeno na teret je iz drugog zakona, kazala je Jasminka Jovišević, advokat u završnim riječima u banjalučkom Okružnom sudu koja je zatražila oslobadajuću presudu za optuženu.

Počinje suđenje za smrt supružnika Hršum, porodice traže pravdu

ISTOČNO SARAJEVO - U Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu danas počinje suđenje Sarajliji Amiru Kujoviću (37), optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli supružnici Hršum, Danijela (42) i Dario (50), čiji očevi naglašavaju da optuženi mora biti kažnjen za ovu tragediju, u kojoj su, ističu, izgubili anđele, roditelje dva maloljetna sina

Novinarima zabranjeno da budu na ročištu Zeljkoviću i ostalima

BANJALUKA - Iako je slučaj hapšenja Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo, od velikog javnog interesa, novinarima nije dozvoljeno da uđu u sudnicu Okružnog suda u Banjaluci.

"Poklonio mi jaknu pa me izbo čakijom"

BANJALUKA - Zlatko Vidović (40) iz Banjaluke poklonio mi je jaknu, a nakon toga se zbog trodona posvađao sa mnom i izbo me čakijom.

Optuženi za smrt pješaka priznao da je popio nekoliko flaša piva

BANJALUKA - Dragan Vučić (58) iz Banjaluke, kojem se u Okružnom sudu u ovom gradu sudi po optužbama da je pijan vozilom udario i usmrtio komšiju, pješaka Mlađenka Stanarevića (75), nakon nesreće je policajcima priznao da je prije toga popio dva ili tri piva.

Sud će pregledati video-snimke na suđenju profesoru optuženom za mito

BANJALUKA - Republička javna tužiteljka Dragica Glušac najavila je da će u Okružnom sudu u Banjaluci pregledati snimke video-nadzora s Univerziteta "Apeiron", čijem se nekadašnjem profesoru Veljku Đukiću sudi po optužnici koja ga tereti za primanje mita.

Četiri godine zatvora Dobojliji koji je suprugu ubo čakijom

DOBOJ - Okružni sud u Doboju osudio je Đorđu Neškovića iz tog grada na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Todore koju je 2019. godine ubo čakijom u stomak, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Sud u naredna tri dana odlučuje o sudbini "Saničana"

PRIJEDOR - Pred Okružnim privrednim sudom u Prijedoru danas je održano ročište radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka u prijedorskom ribnjaku "Saničani".

Roditelji nakon presude Mujkiću: Kazna ponižavajuća, borićemo se i dalje

BANJALUKA - Nakon što je Nisvet Mujkić (25) iz Prnjavora danas osuđen na šest i po godina zatvora jer je pijan upravljajući golfom usmrtio djevojčicu Vanju Rudić (13) presuda je izazvala negodovanje građana i porodice, koji su se okupili ispred suda Okružnog suda u Banjaluci, smatrajući da je kazna ponižavajuća.

Mujkiću šest i po godina robije jer je pijan golfom usmrtio djevojčicu

BANJALUKA - Nisvet Mujkić (25) iz Prnjavora osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest i po godina zatvora jer je pijan upravljajući golfom usmrtio djevojčicu Vanju Rudić (13) dok je 10. oktobra lani čekala svog oca na trotoaru na raskrsnici ulica Laze Lazarevića i Novaka Pivaševića u centru Prnjavora.

Zbog nelegalne gradnje dvorište puno djece ostaje neograđeno

Nakon što u srijedu budu srušeni balkon i tri bočne ograde, u dvorištu se više neće moći igrati naša djeca, jer za njih dvorište bez ijedne ograde više neće biti sigurno, razmišljamo i o selidbi.

Radnici RUGIPP-a oslobođeni optužbi da su grad oštetili za milione

BANJALUKA - Radnici Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove RS (RUGIPP) oslobođeni su danas u Okružnom sudu Banjaluka krivice za višemilionske zloupotrebe, kojima je grad Banjaluka oštećen za oko 7,43 miliona KM.

Odbačen sporazum Dukića i Tužilaštva

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci odbacio je sporazum o priznanju krivice koji je Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, optužen da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem Rodom (33) iz Banjaluke pokušao da ubije novinara RTV BN i portala gerila.info Vladimira Kovačevića (38) potpisao sa Tužilaštvom.

Bolest nije odložila suđenje Straživuku

BANJALUKA - Odbrana Siniše Straživuka (52), optuženog za prijetnje ubistvom Snježani Kurdić, sudiji Okružnog suda u Banjaluci, ponovo je tražila da mu se suđenje odgodi na duži period zbog njegove bolesti i potrebe da on bude operisan u Srbiji, ali je Sudsko vijeće odbilo njegov zahtjev i suđenje je održano u petak.

Potvrđena optužnica protiv Banjalučana: Iz "Kaveza" pred sudije

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Banjalučana Save Čolića (32), Dragana Narančića (27) i Lore Glušice (21) zbog sumnje da su se bavili švercom narkotika.

Najčitanije