Oktobar

Od oktobra u Milano sa banjalučkog aerodroma

BANJALUKA - Nova avio-linija Banjaluka - Milano uvodi se od 26. oktobra, potvrdio je za "Nezavisne" Milan Račić, direktor "Aerodroma Republike Srpske".

Dan kada je Banjaluka drhtala

Tog 27. oktobra u 9.11 sada već davne 1969. šest Rihtera treslo je vrbasku ljepoticu, iz čijih ruševina je iznikla nova Banjaluka, koju su podigla solidarnost i ljubav njenih građana, čija su srca kucala kao jedno od onog trenutka kada je "krivi sat" prestao da kuca.

Oktobarsko sunce izmamilo kupače na crnogorske plaže

PODGORICA - Sunčano i neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine izmamilo je brojne kupače na crnogorske plaže.

Devetnaest godina od Petog oktobra

Velikim demonstracijama prije 19 godina okončana je vladavina Slobodana Miloševića. Više stotina hiljada ljudi iz cijele Srbije demonstriralo je zbog nepriznavanja rezultata predsjedničkih izbora od strane tadašnjeg režima.

Prosječna oktobarska plata u BiH 894 KM

SARAJEVO - Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u oktobru iznosila je 894 KM i nominalno je viša za 4,8 odsto nego u istom mjesecu lani.

Oktobar će biti ekstremno topao

Ako se ostvare dugoročne prognoze meteorologa, prosječna temperatura do kraja godine, kao i srednja temperatura tokom cijele 2018, biće najviša u istoriji mjerenja.

Sedam zanimljivosti o osobama rođenim u oktobru

Osobe rođene u oktobru vrlo su romantične, ali i vrlo odgovorni poslovni ljudi. Donosimo sedam zanimljivih činjenica o osobama koje su rođene u ovom mjesecu.

Najčitanije