Olimpijske igre

Stanovnici Kalgarija ne žele Olimpijske igre

KALGARI - Stanovnici kanadskog Kalgarija glasanjem su se izjasnili protiv kandidovanja svog grada za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2026. godine.

Tim Srbije vratio se sa OI mladih s pet medalja

Mladi Olimpijski tim Srbije vratio se danas iz Buenos Ajresa sa Trećig Olimpijskih igara mladih sa pet medalja, što je više nego na prethodna dva izdanja tog takmičenja održanih u Singapuru i Nandžingu.

Organizacija OI Japan će koštati oko 25 milijardi dolara

Dosadašnji troškovi oko organizacije Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine iznose oko 25 milijardi dolara.

MOK odredio tri kandidata za domaćina ZOI 2026.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) skratio je spisak kandidata za domaćina zimskih olimpijskih igara 2026.

Lana Knežević: Hoću da sudim na Olimpijskim igrama

Dok većina mladih ozbiljno razmišlja da napusti Bosnu Hercegovinu, to nije slučaj kod svestrane i talentovane Banjalučanke Lane Knežević (17).

Izabrana imena za maskote OI i POI u Tokiju

Poznata su imena maskota na sljedećim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, koje će se održati u Tokiju 2020. godine.

Sedam novih disciplina na ZOI 2022.

Sedam novih disciplina dodano je u program Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, kojima je domaćin Peking, s ciljem što veće zastupljenosti sportistkinja, objavili su u srijedu iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

Izbacuju boks sa OI?

Boks bi mogao biti izbačen iz programa Ljetnih olimpijskih igara 2020. u Tokiju, jer Međunarodni olimpijski komitet (MOK) nije zadovoljan rješavanjem finansijskih i upravnih problema u ovom sportu.

U Južnoj Koreji najviši zvaničnik Sjeverne Koreje, a nije Kim Džong Un

PJONGJANG - Sjeverna Koreja poslaće otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji svog najvišeg zvaničnika, predsjednika Prezidijuma Vrhovne narodne skupštine, odnosno de fakto šefa države - Kim Džong-nama.

Bh. olimpijci otputovali u Koreju

SARAJEVO - Olimpijski tim Bosne i Hercegovine otputovao je danas u Pjongčang gdje će nastupiti na zimskim olimpijskim igrama koje se u ovom gradu održavaju od 9. do 25. februara.

Najčitanije