Olimpijske igre

Košarkašice Srbije obezbijedile plasman na OI

Košarkašice Srbije obezbijedile su plasman na Olimpijske igre u Tokiju, pošto su danas u trećem kolu kvalifikacionog turnira u Beogradu savladale Mozambik 76:48 (16:21, 18:7, 26:14, 16:6).

Blijede uspomene na ZOI u Sarajevu: "Tada smo mogli sve, a danas ništa"

Prelako smo se odrekli i zaboravljamo najblistavije trenutke naše istorije, dok uporedo u raznim krajevima svijeta drugi narodi od svoje sramote prave turističke atrakcije, poručio je Faruk Hadžibegić u povodu 36. godišnjice od početka 14. Zimskih olimpijskih igara, održanih u Sarajevu.

Nadal: Još nisam odlučio hoću li igrati na OI u Tokiju

Najbolji španski teniser Rafel Nadal izjavio je da još nije donio odluku o tome hoće li igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prvi put u istoriji žena će započeti put olimpijske baklje

Prvi put žena je izabrana da počne put olimpijske baklje iz rodnog mjesta modernih igara ka gradu domaćinu Olimpijskih igara, a to će u ljeto 2020. godine biti Tokio.

"Olimpijske igre u Tokiju će biti održane kako je planirano"

Potpredsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Ugur Erdener saopštio je da epidemija opasnog virusa korona neće ugroziti održavanje Ljetnih olimpijskih igara predstojećeg ljeta u Tokiju i da će takmičenja biti održana shodno po najavljenom planu.

MOK zbog koronavirusa prati situaciju pred Olimpijadu u Tokiju

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pažljivo prati situaciju pred Ljetne olimpijske igre koje se ove godine održavaju u Tokiju, usljed izvještaja o širenju novog koronavirusa, saopšteno je iz Pres-služba MOK-a.

Osim medalja, Japanci i krevete za olimpijsko selo prave od recikliranog kartona

Organizatori nadolazećih Olimpijskih igara u Tokiju odlučili su da iskoriste potencijal recikliranih stvari te će nakon medalja i olimpijske baklje, od recikliranog materijala biti i kreveti u olimpijskom selu.

Odbojkaši Srbije definitivno bez Olimpijskih igara

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju, pošto je danas u trećem kolu B grupe kvalifikacionog turnira izgubila od Bugarske 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13).

Fudbalerke Japana prve nose olimpijsku baklju

Ženska fudbalska reprezentacija Japana, koja je 2011. bila šampion svijeta, dobila je čast da prva nosi olimpijsku baklju u toj zemlji naredne godine.

Španović: Tokio je zenit moje karijere

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da će Olimpijske igre u Tokiju biti zenit njene karijere i da će učiniti sve da bude spremna za "napad na zlato".

Najčitanije