Olimpijske igre

Panda i kineski fenjer maskote ZOI 2022. u Pekingu

PEKING - Panda i kineski fenjer maskote su za Zimske Olimpijske i Paraolimpijske igre u Pekingu 2022. godine, objavili su danas organizatori.

Vrućine u Tokiju biće opasnost za učesnike Olimpijade

TOKIO - Visoke temperature u Japanu usmrtile su najmanje 57 ljudi od kraja jula, što organizatori Olimpijskih igara moraju uzeti u obzir kao opasnost po zdravlje sportista i navijača prije nego što igre u Tokiju počnu sljedeće godine, saopštile su vlasti.

Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Tokiju, pošto je poslije velike borbe pobijedila Poljsku.

Toyota APM – električno vozilo za Olimpijske igre u Tokiju

Toyota, globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, objavila je da, kao podršku Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020, razvija poseban novi proizvod.

Japanci istopili 80.000 tona elektronike i napravili sve medalje za OI 2020.

Japan je već preradio skoro 80.000 tona mobilnih telefona i druge elektronike kako bi napravio medalje za Olimpijadu i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Još 365 dana do Tokija: Japan poželio dobrodošlicu sportistima iz BiH

SARAJEVO - Olimpijske i paraolimpijske igre u Tokiju biće održane tačno za godinu dana, a tim povodom Ambasada Japana u BiH, uz podršku Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta u BiH, održala je večeras u Olimpijskom muzeju na Zetri svečani prijem, na kojem je "Japan poželio najtopliju dobrodošlicu sportistima iz BiH".

Milano i Kortina D`Ampeco domaćini ZOI 2026.

Milano i Kortina D`Ampeco biće domaćini Zimskih olimpijskih igara 2026. godine, odlučio je Međuanrodni olimpijski komitet.

Uvećan budžet za ceremonije otvaranja i zatvaranja Olimpijade u Tokiju

Organizatori Ljetnih Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, uvećali su budžet za ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara.

Na današnji dan prije 35 godina počele ZOI u Sarajevu

Na današnji dan prije tačno 35 godina u Sarajevu su počele 14. Zimske olimpijske igre.

Pušten u rad brojač vremena do početka olimpijade

PALE - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković danas je u Olimpijskom parku na Palama pustio u rad brojač koji je počeo da odbrojava vrijeme do početka velike sportske manifestacije - Zimske olimpijade mladih /EJOF 2019/, koja će biti održana od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Najčitanije