Olimpijske igre

Lana Knežević: Hoću da sudim na Olimpijskim igrama

Dok većina mladih ozbiljno razmišlja da napusti Bosnu Hercegovinu, to nije slučaj kod svestrane i talentovane Banjalučanke Lane Knežević (17).

Izabrana imena za maskote OI i POI u Tokiju

Poznata su imena maskota na sljedećim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, koje će se održati u Tokiju 2020. godine.

Sedam novih disciplina na ZOI 2022.

Sedam novih disciplina dodano je u program Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, kojima je domaćin Peking, s ciljem što veće zastupljenosti sportistkinja, objavili su u srijedu iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

Izbacuju boks sa OI?

Boks bi mogao biti izbačen iz programa Ljetnih olimpijskih igara 2020. u Tokiju, jer Međunarodni olimpijski komitet (MOK) nije zadovoljan rješavanjem finansijskih i upravnih problema u ovom sportu.

U Južnoj Koreji najviši zvaničnik Sjeverne Koreje, a nije Kim Džong Un

PJONGJANG - Sjeverna Koreja poslaće otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji svog najvišeg zvaničnika, predsjednika Prezidijuma Vrhovne narodne skupštine, odnosno de fakto šefa države - Kim Džong-nama.

Bh. olimpijci otputovali u Koreju

SARAJEVO - Olimpijski tim Bosne i Hercegovine otputovao je danas u Pjongčang gdje će nastupiti na zimskim olimpijskim igrama koje se u ovom gradu održavaju od 9. do 25. februara.

Tim Srbije stigao u Pjongčang na Zimske olimpijske igre

Tim Srbije doputovao je danas u Pjongčang u Južnoj Koreji, gdje će od 9. do 25. februara učestvovati na 23. Zimskim olimpijskim igrama.

Pola miliona Rusa na mitinzima podrške olimpijcima

Širom Rusije danas su održani skupovi sa idejom da se izraze "patriotsko jedinstvo" i podrška ruskim sportistima na predstojećim zimskim olimpijskim igrama.

Putin se izvinio sportistima

Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je danas od ruskih olimpijaca da oproste vlastima jer ih nisu zaštitile od spoljnih pritisaka povodom navoda o dopingovanju.

Graf odbila da ide na OI

Ruskinja Olga Graf odbila je da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu pošto je nekolicina njenih kolega iz tima isključena s Igara.

Najčitanije