Oliver Varhelji

Varhelji: Non-paper ne postoji

TIRANA - Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas da takozvani "non-paper" ne postoji.

Varhelji: Odnosi EU sa regionom su prioritet

BRISEL - Odnosi EU sa regionom Balkana su prioritet, rekao je danas komesar EU za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji na onlajn konferenciji Unije i ovog regiona.

Nakon balkanske turneje, Varhelji u samoizolaciji

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji objavio je da je u samoizolaciji pošto je saznao da je član njegovog tima pozitivan na virus korona.

Varhelji u Podgorici: EU spremna da vas prati na evropskom putu

PODGORICA - Komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju EU Oliver Varhelji izjavio je u crnogorskoj Skupštini da je u strateškom interesu EU da se Crna Gora približi Evropi, te da ga raduje što se politički dijalog vratio u ovaj parlament.

Hoti: Ako ne bude priznanja ostajemo "susjedne države"

PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je danas, nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejiem, da u dijalogu ima napretka, ali da će, ako na kraju i ne dođe do uzajamnog priznanja Beograda i Prištine, ostati "dvije susjedne nezavisne države koje se ne poznaju".

Varhelji: Provođenje izbora je test za spremnost BiH

BRISEL - Oliver Varhelji, komesar za proširenje, rekao je da će provođenje slobodnih i fer lokalnih izbora u BiH, kao i u Mostaru biti test za BiH da se vidi spremnost u ispunjavanju 14 ključnih preporuka Evropske komisije.

Varhelji predstavio nacrt Ekonomsko-investicionog plana za zapadni Balkan

BEOGRAD - Komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliver Varhelji predstavio je danas nacrt Ekonomsko-investicionog plana za zapadni Balkan na video-konferenciji na kojoj su učestvovali ministri spoljnih poslova i evropskih integracija iz regiona, među kojima i ministar za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

Vučić se sastao sa Varheljijem u Briselu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

Čović i Varhelji: BiH treba imati posebno mjesto u planu oporavka

MOSTAR - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas putem video - poziva sastanak s komesarom za proširenje i susjedstvo Evropske unije (EU) Oliverom Varheljijem, na kojem je bilo riječi o stanju pandemije virusa korona u BiH, pomoći EU, ekonomskim mjerama, kandidatskom statusu za članstvo u EU, migrantskoj krizi i drugim temama.

Varhelji i Dodik potvrdili podršku EU za BiH u borbi protiv korone

BRISEL - Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas putem video-linka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Najčitanije