Oluja

Snažna oluja na istoku Kine, ima mrtvih

PEKING - Jedanaest mrtvih i 102 povrijeđenih je bilans izuzetno snažne oluja praćene snažnim vjetrovima koja se sinoć obrušila na grad Nantong u provinciji Ðijansu na istoku Kine, rušeći kuće i otkidajući drveće.

Žarković za "Nezavisne": Zapadna Slavonija je 1. maja 1995. ostala sama

Predsjednik Udruženja protjeranih Srba iz zapadne Slavonije Krsta Žarković u intervjuu za "Nezavisne novine" istakao je da prostor zapadne Slavonije nije imao nikakvu šansu sam da se odbrani i da se to moglo i vidjeti 1. maja 1995. godine.

Dalmaciju zahvatila oluja

SPLIT - Dio Jadrana sinoć je zahvatila najavljivana obilna kiša koja je u tom dijelu Hrvatske uzrokovala velike talase.

Oluja uništila kuće u dvije države, kreće ka Džordžiji i Floridi

BIRMINGEM - Olujno nevrijeme koje je uništilo kuće i oborilo drveće širom američkih država Alabama i Misisipi kreće se ka Džordžiji i Floridi, gdje su objavljena upozorenja građanima.

Peking osvanuo u oblaku pijeska

PEKING - Glavni grad Kine Peking osvanuo je jutros u oblaku pijeska koji su olujni vjetrovi donijeli iz pustinje Gobi, a meteorološka služba saopštila je da je to najveća pješćana oluja u posljednjoj deceniji i proglasila žuti meteoalarm.

Antonijević: Priča "Dara iz Jasenovca" biće proširena "Olujom"

Reditelj filma "Dara iz Jasenovca" Predrag Antonijević rekao je da će nakon filma, u istoimenoj seriji priča biti proširena i događajima koji se odnose na operaciju "Oluja", kao nastavak priče o srpskom stradanju i egzodusu iz Hrvatske, započetom tokom Drugog svjetskog rata.

Jaka mećava obrušila se na Moskvu, 60.000 komunalaca čisti grad

MOSKVA - Jaka mećava obrušila se danas na Moskvu, a više od 60.000 komunalaca i 13.500 vozila specijalne tehnike danonoćno čisti ulice i odnose snijeg na mjesta gdje se topi, prečišćava i ubacuje u rijeke.

Moskva se priprema na ogromnu oluju: "To je snježna apokalipsa"

Moskva se u srijedu počela pripremati na rekordne snježne padavine toekom nadolazećeg vikenda, a stručnjaci upozoravaju i na dolazak snažnih vjetrova.

Život u Njujorku u zastoju, snježna oluja zahvatila istočnu obalu SAD

NJUJORK - Velika snježna oluja zahvatila je istočnu obalu SAD zbog čega su obustavljeni letovi, zatovreni centri za vakcinaciju, a život u gradu Njujorku je u zastoju.

Oluja iz Španije se seli ka Balkanu

ZAGREB - Oluja Filomena zbog koje je prošle nedjelje Madrid bio paralisan snijegom, seli se preko Sredozemlja, već je zahvatila istočne dijelove Balkana i nastavlja preko Srbije prema Grčkoj i Turskoj.

Najčitanije