Oluja

Vučić sa mosta u Rači poručio: Pomirenje da, poniženje nikada

SREMSKA RAČA - Samo ujedinjeni možemo sve, razjedinjeni ne možemo ništa, poručio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na obilježavanju stradanja Srba u Hrvatskoj u operaciji "Oluja", na mostu u Sremskoj Rači kojima su prognani došli u Srbiju.

Dodik: Osveta Srba je što danas postoje

BEOGRAD/SREMSKA RAČA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da je Hrvatska akcijom "Oluja" pobila i istjerala Srbe, ali da Srbi neće nestati i da je osveta Srba što danas postoje.

Patrijarh Irinej: Srpski narod plaćao cijenu za svoje ime i vjeru životom

SREMSKA RAČA - Patrijarh srpski Irinej rekao je da danas obilježavamo tužan i tragičan događaj koji je doživio naš nevini narod prije 25 godina i to ne od nekog dalekog i nepoznatog naroda, već od naroda koji govori istim jezikom i ima gotovo istu vjeru.

Dan sjećanja na stradale i prognane u "Oluji": Dodik i Vučić se sreli na mostu

BEOGRAD/SREMSKA RAČA - Na početku ceremonije obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja", na mostu na Sremskoj Rači sreli su se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te predsjednik Srpske Željka Cvijanović i premijer Srbije Ana Brnabić.

Vulin: Jasenovačko zlo se ponovilo u Oluji

Narod koji etničko čišćenje slavi kao svoj najveći praznik i nije mogao da se odrekne ustaštva i da se pokaje za Jasenovac, zato što se ustaškim koljačima nose venci u Blajburg, zato što je Srbija ćutala i izvinjavala se, jasenovačko zlo se ponovilo u "Oluji", rekao je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Oluja se kreće prema Vašingtonu, više od 600.000 domova bez struje

Tropska oluja Isaias pogodila je danas Virdžiniju na putu prema Vašingtonu i drugim gradovima na američkom sjeveroistoku i usmrtila najmanje jednu osobu nakon što je tornado uništio park mobilnih kuća u Sjevernoj Karolini.

Plenković objasnio zašto je "inicirao" dolazak Miloševića u Knin

ZAGREB - Dan pojbede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja jedan je od najvažnijih datuma hrvatske istorije, koji je osigurao slobodu, kaže hrvatski premijer Andrej Plenković i dodaje da je zato smatrao da svi članovi vlade treba da budu sutra u Kninu.

Škoro: Sutra u Kninu predstava Milanovića i Plenkovića

ZAGREB - Domovinski pokret pjevača Miroslava Škore saopštio je da sutra u Kninu neće učestvovati u obilježavanju godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u okviru državnog protokola koji je nazvao "Plenkovićeva i Milanovićeva predstava", uz optužbe da su svečanost pobjede pretvorili u "komemoraciju srpskim žrtvama".

Srbi prognani iz Hrvatske: Miloševiću nije mjesto u Kninu

BEOGRAD - Uz bolno sjećanje na svoja stradanja i patnje doživljene tokom i nakon ''Oluje'', porodice žrtava, kao i prognani Srbi iz Hrvatske, izražavaju neslaganje sa namjerom Borisa Miloševića da prisustvuje ovogodišnjoj proslavi "Oluje" u Kninu, saopštila je danas Srpska koordinacija.

Plenković očekuje da protokol reguliše majice pripadnika HOS-a

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković očekuje da zvaničnim protokolom sutrašnjeg obilježavanja godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", najvećeg egzodusa Srba nakon Drugog svjetskog rata, pripadnici HOS-a na toj ceremoniji budu obučeni u majce koje je za tu priliku pripremilo Ministarstvo branitelja ili, kako kaže, majice svojih jedinica.

Najčitanije