Oluja

"Amanda" odnijela najmanje devet života

EL SALVADOR - Najmanje devet ljudi poginulo je u udaru tropske oluje "Amanda" na El Salvador koja je donijela obilne kiše, poplave i klizišta, rekao je ministar unutrašnjih poslova Mario Duran.

Vremenske nepogode u Grčkoj, ženu ubila munja

ATINA - Sjeverozapad Grčke pogodilo je danas nevrijeme s obilnim padavinama, grmljavinom i munjama, a u regionu Zagori pao je i snijeg visine 10 centimetara.

Snažna oluja drugi dan hara Zapadnom Australijom

KAMBERA - Oko 50.000 domova u Zapadnoj Australiji drugog dana zaredom je na udaru snažne oluje, koja se opisuje kao ona koja se viđa jednom u deceniji.

Australiji prijeti najsnažnija oluja u posljednjih 10 godina

MELBURN - Australiji u narednim satima prijeti najsnažnija oluja u posljednjih 10 godina.

Indiji i Bangladešu prijeti najjača oluja ikad u Benglaskom zalivu

NJU DELHI - Indiji i Bangladešu prijeti najjača oluja ikada zabilježena u Bengalskom zalivu.

Vulin: Posle 25 godina nema nijedne presude za "Bljesak"

BEOGRAD - Poslije 25 godina nema nijedne presude za zločine u hrvatskoj operaciji "Bljesak” 1995. u zapadnoj Slavoniji u kojoj je ubijeno 56 žena i osmoro djece, rekao je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i poručio da je na Srbiji da pamti zločine i da ne dopusti da se ikada ponove.

Oluja protutnjala jugom SAD, šest žrtava u Misisipiju

DŽEKSON - Najmanje šest oosba poginulo je u snažnoj oluji na jugu Misisipija koja je ujedno oštetila oko 300 kuća i zgrada na sjeveru Luizijane.

Jaki vjetrovi drugi dan drže zatvorene luke u Grčkoj

ATINA - Jaki vjetrovi koji već drugi dan zaredom duvaju na Egejskom moru zadržali su brodove u većini grčkih luka.

Damir Urban pozvao publiku da učestvuje u nastanku njihove nove pjesme

Damir Urban i njegov bend "Urban&4" objavili su demo-snimak pjesme "Pseća oluja", a spot postavljen na YouTube svjedoči o tome da je svaki član benda radio iz svoga doma. Urban se oglasio i putem društvenih mreža pozvavši prijatelje, kolege muzičare i publiku da učestvuju u konačnoj verziji pjesme.

Upozorenje Istri i Kvarneru, dolazi olujna bura s orkanskim udarima

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas (22. ožujka) u sklopu Meteoalarma crveno upozorenje za područje Istre i Kvarnera.

Najčitanije