Oluja

Pogledajte kako Dubai "nestaje" u pješčanoj oluji

Dubai je pogodila velika pješčana oluja. Nacionalne vlasti izdale su upozorenja, ljudi su pozvani da vani nose maske ili da, ako mogu, ostanu kod kuće.

Tropska oluja pogodila najveće japansko ostvro, ide ka Tokiju

TOKIO - Tropska oluja "Miri" praćena jakom kišom pogodila je najveće japansko ostrvo Honšu i kreće se prema Tokiju, saopštila je danas Meteorološka služba.

Ponovo uzvikivali "Za dom spremni" u Kninu

KNIN - Članovi Udruženja Devete bojne HOS-a, predvođeni Markom Skejom, poznatim apologetom hrvatskog fašizma i poštovaocem Adolfa Hitlera, pozdravljali su okupljene u Kninu ustaškim pozdravom - "Za dom spremni".

Milanović: "Oluji" prethodila pohlepa i glupost srpskih vlastodržaca

KNIN - Odlazak velikog broja građana srpske nacionalnosti iz Hrvatske tokom operacije "Oluja" jeste ljudska tragedija, ali tome je prethodila pohlepa i glupost srpskih vlastodržaca, rekao je danas Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, u Kninu na obilježavanju godišnjice.

Hrvatska danas slavi "Oluju"

KNIN - Hrvatska danas u Kninu obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, 27 godina od oružane akcije "Oluja" kada je iz ove zemlje protjerano gotovo 250.000 Srba, dok ih je oko 2.000 poginulo ili nestalo.

Da se ne zaboravi: Ispovijest bivšeg novinara Radio Knina o tome kako je napustio taj grad

BANJALUKA - "Nezavisne novine" su u avgustu 2018. godine objavile ispovijest bivšeg glavnog urednika Radio Knina, Petra B. Popovića, o tome kako je doživio "Oluju" i kako je napustio Knin.

Vulin: "Oluja" je zločin, Bog može da oprosti, Srbi ne mogu

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je operacija "Oluja" bila zločin koji Bog može da oprosti, ali Srbi ne mogi ni da oproste ni da zaborave.

Solarna oluja na putu da pogodi Zemlju - komunikacioni sistemi na udaru

Predviđa se da će solarna oluja pogoditi Zemlju i mogla bi da poremeti dži-pi-es i radio signale.

Šta su solarne oluje, stručnjaci misle da bi mogle da izazovu veću štetu od uragana

​Značenje riječi "oluja" ne mora da prati crne oblake, jake padavine i grmljavinu.

Pješčana oluja zatvara škole i kancelarije Vlade u Teheranu

TEHERAN - Škole i Vladine kancelarije u Teheranu i još nekim iranskim gradovima, zatvorene su danas, nakon što se nova pješčana oluja spustila na glavni grad Irana i okolne regione, javlja AP.

Tropska oluja Boni se pretvorila u uragan kod Meksika

AKAPULKO - Tropska oluja Boni pretvorila se u uragan prve kategorije kod jugozapadne obale Meksika u nedjelju uveče, a vjetrovi su dostizali brzinu od 130 kilometara na čas, s povremenim jačim naletima, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane (NHC).

Vučić: Priština donela odluku o novoj "Oluji"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su privremene vlasti u Prištini donijele odluke kojim žele da protjeraju Srbe, odluke o novoj "Oluji".

"Agata" protutnjala Meksikom: "Poginuli bili zakopani kamenjem i blatom"

MEKSIKO SITI - Meksičke vlasti saopštile su danas da su najmanje tri osobe poginule, a najmanje pet nestalo u naletu snažne oluje Agata koja je pogodila jug zemlje.

Plenković: Srbija pravi korake unazad

ZAGREB - Hrvatska će zaštiti četvoricu visokih hrvatskih oficira protiv kojih je srpsko tužilaštvo podiglo optužnicu za raketiranje srpskih civila u izbjegličkoj koloni, avgusta 1995. na Petrovačkoj cesti, poručio je premijer Andrej Plenković i dodao da "ovakvim potezima Srbija pravi korake unazad u izgradnji pomirenja".

Pješčana oluja paralisala Bliski istok

BAGDAD - U dijelovima Bliskog istoka, stanovnicima je rečeno da ostanu u domovima, dok su letovi otkazani, zbog najnovije pješčane oluje, za koju se kaže da je dosad neviđena u tom regionu.

Najčitanije