Oluja

Snažna oluja u Indiji odnijela 47 života

Najmanje 47 osoba poginulo je danas u snažnoj oluji, praćenoj pijeskom, grmljavinom i kišom, u centralnoj i zapadnoj Indiji.

Meteorolozi upozoravaju na novi talas oluja

VAŠINGTON - Tornada i oluje sa grmljavinom pogodiće jug i srednji zapad SAD drugi put ove sedmice, počevši od danas popodne, saopštili su američki meteorolozi.

Oluja pogodila SAD: Pada smeđi snijeg

Nakon što je ove sedmice velika snježna oluja pogodila dijelove SAD, u Minesoti su stanovnici primijetili nešto čudno u vezi snijega koji pada u tom području.

Oluja odnijela dvorac na naduvavanje u Kini, dvoje djece poginulo

PEKING - Dvoje djce je poginulo, a 20 osoba povrijeđeno kada je pješčana pijavica u kineskoj provinciji Henan odnijela u vazduh dvorac na naduvavanje pun djece, piše BBC.

Zemlju danas pogađa snažna i gusta solarna oluja

Zemlju će danas da pogodi gusta i snažna solarna oluja, rekla je meteorolog Tamiti Snou.

Zemlju će sutra pogoditi jaka solarna oluja

Zemlju će sutra da pogodi gusta i snažna solarna oluja, rekla je meteorolog Tamiti Snou.

Tropska oluja odnijela 24 života, nestalo 40 osoba

HARARE - Najmanje 24 osobe poginule su, a 40 je nestalo u tropskoj oluji koja je pogodila pogranično područje između Zimbabvea i Mozambika.

Sahranjeni baka i unuk ubijeni u akciji "Oluja"

BEOGRAD - Na mjesnom groblju u selu Prevršac, kod Kostajnice, danas su sahranjeni posmrtni ostaci Stoje Matijašević (65) i njenog unuka Milana Korasića (11), koji su ubijeni u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja" u avgustu 1995. godine, saopšteno je iz Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas".

Nevrijeme u Hrvatskoj, hladni talas uz oluju, kišu i snijeg

ZAGREB - U Hrvatskoj je danas došlo do promjene vremena, oluje, grmljavina i grad pogodile su obale Hrvatske, a snijeg se zabijelio i u nižim predjelima.

Oluja zaustavila vozove u Njemačkoj

BERLIN - Njemačka željeznička kompanija "Dojče ban" obustavila je saobraćaj na pojedinim linijama na zapadu zemlje zbog olujnog nevremena.

Najčitanije