Omekšivač

Nemojte koristiti omekšivač tokom ljeta

Stručnjaci za pranje odjeće objašnjavaju da tokom ljeta treba izbjegavati korišćenje omekšivača za odjeću prilikom pranja.

Super trik za pranje prozora - bez mrlja

Sophie Hinchliffe, poznata i kao Mrs. Hinch, proslavila se objavama savjeta i praktičnih trikova za čišćenje i održavanje domaćinstva, a nedavno je jedna njena obožavateljka (kojih je samo na Instagramu 3,1 milion) objavila svoj trik kako prozore očistiti da blistaju - uz minimalan napor i sa dvije stvari koje vjerovatno već imate).

Napravite sami omekšivač za veš

Vjerovatno ste već čuli kako je obično bijelo alkoholno sirće savršena zamjena za kupovni omekšivač jer vašem rublju daje svježinu i pojačava miris deterdženta, dok njegov miris u postupku pranja u potpunosti nestane.

Napravite sami tečnost za pranje veša

Vrlo jednostavno je napraviti domaću tečnost za pranje veša, a trošak je daleko manji od kupovine deterdženta u trgovini.

Ovoj odjeći nikad ne dodajte omekšivač

Da, mirisna posteljina i veš, odjeća koja kao da je prošla pored polja lavande - sve to možete da postignete pranjem veša sa omekšivačem. Ali, jednu vrstu odjeće i tkanina nikad ne biste trebali da perete na ovaj način.

Najčitanije