Opšti izbori u BiH

CIK BiH ponovo u problemu zbog glasanja iz inostranstva

SARAJEVO - Zbog potpune blokade poštanskog saobraćaja iz Finske i Mađarske građani BiH koji su registrovani za glasanje putem pošte, po svemu sudeći, svoj koverat, odnosno svoj glas prvo će slati u Diplomatsko-konzularno predstavništvo BiH, a ne na adresu Centralne izborne komisije (CIK) BiH, kako je to do sada bio slučaj.

Šukalo: CIK BiH odgovoran za održavanje izbora u nepovoljnim uslovima

BANJALUKA - Pomoćnik generalnog sekretara Vlade Republike Srpske za pravne poslove Marko Šukalo izjavio je večeras da je najveća odgovornost Centralne izborne komisije BiH /CIK/ za održavanje lokalnih izbora u izrazito nepovoljnim uslovima.

CIK BiH kaznio devet stranaka za plaćeno oglašavanje prije kampanje

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je novčano kaznila devet političkih stranaka jer su vodile plaćenu izbornu kampanju prije zvaničnog početka kampanje.

CIK BiH insistira na sprečavanju zloupotreba u izbornom procesu

SARAJEVO - Predstavnici Centralne izborne komisije /CIK/ BiH i tužilaštava u BiH zaključili su na današnjem onlajn sastanku da će insistirati sprečavanju zloupotreba u izbornom procesu, kao i na procesuiranju onih koje se, ipak, dese.

Stranke već uračunale glasove iz inostranstva

SARAJEVO, BANJALUKA - Pravo glasa iz inostranstva na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini imaće nešto više od 100.000 birača, a političke partije već znaju koliko će tih glasova i iz kojih mjesta dobiti, što, kako smatraju stručnjaci, dovoljno govori o čemu se radi, istovremeno naglašavajući da su mnogo veći problemi slučajevi krađe identiteta koja se ne može uraditi bez neke od institucija, uglavnom lokalnih administracija.

CIK BiH: Do sada 3.500 žalbi na listu za glasanje u inostranstvu

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je da joj je stiglo više od 3.500 žalbi nakon što je objavljena lista za glasanje izvan BiH, te potvrdila da će dokaze o pokušajima izbornih prevara primati sve do potvrđivanja rezultata lokalnih izbora, kao i da će spriječiti sve izborne nepravilnosti mehanizmima predviđenim Izbornim zakonom BiH.

Svim političkim partijama cilj najmanje 10.000 glasova

BANJALUKA - Neke političke partije već su objelodanile svoje ciljeve za Banjaluku, a ono što je veoma zanimljivo je to da je svakoj od njih cilj da na predstojećim lokalnim izborima, koji su zakazani za 15. novembra, osvoje najmanje 10.000 glasova.

U pojedinim opštinama jednu fotelju cilja 12 kandidata

BANJALUKA - I dok se u pojedinim opštinama u Bosni i Hercegovini pobjednici na lokalnim izborima već znaju s obzirom na to da nemaju protivkandidata, u nekim lokalnim zajednicama za prvog čovjeka opštine ili grada boriće se 12 kandidata, kao što je slučaj u Istočnom Sarajevu, dok će birači u Bihaću i Kalesiji moći glasati za jednog od osam.

Čak 50.000 birača više iz inostranstva miriše na prevaru

SARAJEVO, BANJALUKA - Za glasanje putem pošte u Bosni i Hercegovini prijavilo se više od 120.000 ljudi, što je skoro 50.000 više nego za prethodne izbore održane 2018. godine.

Najčitanije