Opštine

Odbornici SDS-a napustili sjednicu Skupštine Teslića

TESLIĆ - Odbornici SDS-a napustili su danas sjednicu Skupštine opštine Teslić tokom rasprave o izvještaju o radu za prošlu godinu lokalnog Doma zdravlja i najavili neučestvovanje u daljem radu lokalnog parlamenta.

Ćosić: Ograničiti rad u svim opštinama i gradovima RS

ISTOČNO SARAJEVO - Savez opština i gradova u Republici Srpskoj daće preporuke za sve članice, odnosno sve gradove i opštine u Republici Srpskoj da se obustavi rad ugostiteljskih objekata, rad svih salona, teretana, svih mjesta gdje se vrši određene okupljanje građana u narednih sedam dana, kazao je danas "Nezavisnim" Ljubiša Ćosić, predsjednik Saveza gradova i opština u Republici Srpskoj.

Nerazvijene opštine u RS: Krpe nužne potrebe, sanjaju velike investicije

JEZERO, OSMACI - U nacrtima budžeta izrazito nerazvijenih opština, kojih je 20 u Republici Srpskoj, za narednu godinu uglavnom nema prostora za velika investiciona ulaganja, te sredstva iz budžeta planirana su samo za nužne potrebe.

Teslićki odbornici (ne) ostaju u foteljama

BANJALUKA, TESLIĆ - Milan Miličević, načelnik opštine Teslić, najavio je da će od istražnih organa Republike Srpske tražiti sprovođenje istrage zbog nepoštovanja Zakona o upravi i lokalnoj samoupravi Republike Srpske i opstrukcije kada je riječ o raspuštanju Skupštine opštine Teslić.

Plata iznad prosjeka samo u četvrtini lokalnih zajednica

BANJALUKA, DONJI ŽABAR - Od 63 lokalne zajednice u Republici Srpskoj prošle godine su u svega 15 građani primali prosječnu neto platu iznad prosjeka u iznosu od 857 KM, dok je čak 48 završilo "ispod crte", odnosno ispod prosjeka.

Kozarsku Dubicu čeka "stezanje kaiša" i dogodine

KOZARSKA DUBICA, ISTOČNI DRVAR - U pojedinim opštinama u RS u budžetima za narednu godinu nema mjesta za investicije iz lokalne kase jer njihova finansijska situacija nije u najboljem svjetlu, te će sredstva biti dovoljna samo kako bi preživjeli godinu.

Gradovi krpe praznine u potrošnji viših nivoa

BANJALUKA, SARAJEVO - Lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini imaju skoro identične probleme, a jedan od glavnih je nedovoljno izdvajanje finansijskih sredstava za zakonski dodijeljene nadležnosti.

Neke opštine nemaju ni osnovnu opremu za gašenje

BANJALUKA - I pored činjenice da je Republika Srpska znatno ugrožena od požara, vatrogasne jedinice, osim u nekoliko lokalnih zajednica, nisu adekvatno opremljene, i u slučaju požara većih razmjera, većina ih ne bi bila u stanju adekvatno odgovoriti ljudskim i materijalnim kapacitetima kojima raspolažu.

Načelnici traže grant od 10 miliona KM za nerazvijene opštine

TESLIĆ - Izrazito nerazvijenim opštinama u Republici Srpskoj za normalno funkcionisanje i redovno poslovanje treba grant od deset miliona KM godišnje.

Sedam opština odolijeva kreditima

RUDO, STANARI - Ukupno sedam opština u RS prošlu godinu je finansijski zaokružilo bez kredita, ali to ne znači da će u budućnosti ostati tako jer neke od njih ne isključuju da će da se zaduže kako bi riješile pitanje vodosnabdijevanja i novog zapošljavanja.

Najčitanije