Opera

Opera testira svoj pregledač za kriptovalute

Opera je objavila sopstveni Web3 "Crypto Browser", koji je dostupan u beta fazi testiranja.

Operskoj divi Anu Netrebko dosta muzike i korone, najavila pauzu

BEČ - Pandemija virusa korona ostavila je duboki trag i na umjetnike širom svijeta, a tako i na svjetski poznatu opersku divu Anu Netrebko (51), koja je najavila pauzu.

Bečka Opera u lockdownu strimuje predstave

Bečka Opera, za koju je, kao i sve kulturne institucije u Austriji, lockdown veliki problem, namjerava da putem besplatnog strima narednih nedjelja obraduje ljubitelje opere.

Obilježavaju 100 godina od rođenja Miroslava Čangalovića

Srpsko narodno pozorište, u saradnji sa Maticom srpskom i Zavičajnim udruženjem "Glamočko kolo" iz Novog Sada i Banjaluke od 8. do 11. septembra organizuju manifestaciju "Dani Miroslava Čangalovića", kojom će biti obilježeno i 100 godina od rođenja ovog najpoznatijeg operskog pjevača sa ovih prostora, a koji je rođen u Glamoču.

"Rok opera" 26. septembra u Novom Sadu

Veliki muzički spektakl pod nazivom "Rok opera" izlazi ponovo pred publiku pod otvorenim nebom 26. septembra na Novosadskom sajmu, saopštili su organizatori.

U Novom Sadu održana rok opera na otvorenom

NOVI SAD - Pred više od 1.000 ljudi na krovu Tržnog centra Promenada, održana je "Rok opera" pod zvijezdama, prvi put na otvorenom u Novom Sadu.

Operski koncert za 2.292 biljke

BARSELONA- Operska kuća u Barseloni, koja je zbog pandemije zatvorena poslednja tri mjeseca, ponovo će se otvoriti u ponedjeljak, ali uz neobičnu publiku - biće to koncert za biljke.

Bečka Opera ponovo otvara svoja vrata

Bečka Opera otvoriće još tokom ovog mjeseca svoja vrata za publiku, ali sa ograničenim brojem posjetilaca.

Beograđanin novi direktor Bečke državne opere

BEOGRAD - Novi direktor Bečke državne opere Bogdan Roščić predstaviće večeras novu umjetničku sezonu, a ova svečanost je ujedno i njegova inauguracija.

Otkazana premijera opere "Rita"

Premijera opere "Rita", koja je trebalo da bude održana u subotu, od 20 časova, u Banskom dvoru, prolongirana je zbog odluke da se zbog pojave virusa korona do 30. marta zabrane sva javna okupljanja.

Najčitanije