Oporavak

Ekonomski instituti: Pandemija odlaže oporavak Njemačke

MINHEN - Vodeći njemački instituti za ekonomoska instraživanja predviđaju u svom zajedničkom proljećnom izvještaju rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje od 3,7 odsto za tekuću godinu i od 3,9 odsto za 2022.

Oporavak tržišta nafte još nije blizu završetka

Proizvođači nafte iz grupe OPEC+ imaju oprezan stav jer oporavak tržišta još uvijek nije blizu završetka, izjavio je ministar energetike Saudijske Arabije.

Masivan plan EU za oporavak doveden u pitanje

Plan podsticaja Evropske unije za privredni oporavak od posljedica korona krize naišao je na prepreku, jer je pred njemačkim Ustavnim sudom pokrenuto pitanje ustavnosti zajedničkog preuzimanja duga 27-članog bloka, prenosi CNBC.

Vuhan ispraća kovid-19 u istoriju

Iako se ostatak svijeta i dalje bori s talasima infekcija virusom korona, u gradu u kome je sve počelo već mjesecima nema nijednog lokalnog slučaja

Drugo "zaključavanje" u Austriji razorilo nadu u oporavak industrije

Drugo "zaključavanje" usljed novog talasa virusa korona razorilo je u Austriji nadu u brzi ekonomski oporavak, a industrija, koja je tokom ljeta bila "optimistična", teško je pogođena novim mjerama. Svako drugo industrijsko postrojenje u Austriji naredne godine planira smanjenje zaposlenih, pokazuje istraživanje.

Ministri evrozone o koordinaciji mjera za ekonomski oporavak

Ministri finansija evrozone obavezali su se danas da će koordinisati akcije o ekonomskom oporavku i fiskalnu politiku prilagođavati situaciji dok drugi talas pandemije razara ekonomije njihovih zemalja.

Ipak se kreće!

Evropski lideri su prošle sedmice postigli konsenzus o ambicioznom planu za oporavak njihovih ekonomija pogođenih krizom izazvanom pandemijom korona virusa. U tom procesu bilo je različitih viđenja o detaljima, ali ne i neslaganja u vezi s potrebom za koordiniranim naporom na rješavanju posljedica pandemije.

U svijetu se od virusa korona oporavilo više od devet miliona ljudi

U svijetu se više od devet miliona ljudi oporavilo od COVID-19, bolesti izazvane novim virusom korona.

DW: Njemačka industrija se polako oporavlja

Nakon žestokog pada uzrokovanog pandemijom virusa korona, njemačka industrija ponovo dobija porudžbine, porasla je i potrošnja, ali petina preduzeća se bori za opstanak.

Nema oporavka privrede SAD dok korona ne bude pod kontrolom

Potpuni oporavak ekonomije SAD neće se dogoditi sve dok američki narod ne bude siguran da je epidemija novog korona virusa stavljena pod kontrolu, izjavio je danas predsjednik Federalnih rezervi Džerom Pauel u obraćanju poslanicima u Kongresu.

Najčitanije