Opoziv

Senatori glasali: Tramp ostaje predsjednik

VAŠINGTON - Američki Senat oslobodio je predsjednika Donalda Trampa optužbi za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa.

Bivši savjetnik potvrđuje da je Tramp pritiskao Ukrajinu?

VAŠINGTON - Republikanci u Senatu, koji inače imaju većinu u gornjem domu Kongresa SAD, pod sve su većim pritiskom demokrata da dozvole izvođenje svjedoka i podnošenje novih dokumenata na suđenju za opoziv predsjednika Donalda Trampa, javlja Glas Amerike (VOA).

Trampovi advokati pred Senatom: Smjena bi bila opasan presedan

VAŠINGTON - Pravni tim Donalda Trampa počeo je njegovu odbranu tvrdnjom da bi se naporima demokrata da ga smijene postavio "veoma opasan presedan" u izbornoj godini

Senat usvojio pravila postupka za opoziv Trampa

VAŠINGTON - Američki Senat je, poslije 13 sati debate, usvojio pravila o vođenju postupka za opoziv predsjednika SAD Donalda Trampa, uključujući odlaganje debate o pozivanju svjedoka sve do sredine suđenja.

Suđenje za opoziv Trampa: Senat blokirao pokušaje demokrata

VAŠINGTON - Američki Senat, u kome većinu imaju republikanci, odbacio je tri pokušaja demokrata koje su nastojale da obavežu Bijelu kuću na dostavu dokumenta u vezi sa isplatom vojne pomoći Ukrajini.

Tramp iznosi odbranu pred početak postupka u Senatu

VAŠINGTON - Nakon što je odbio da sarađuje u istrazi za opoziv koju je predvodila Demokratska stranka u Predstavničkom domu, američki predsjednik Donald Tramp danas će iznijeti prvu sveobuhvatnu odbranu, prije nego što počene postupak za njegov opoziv u Senatu.

Trampovi advokati: Optužbe protiv predsjednika su opasan napad na Amerikance

VAŠINGTON - Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa u subotu je snažno odbacio optužbe Predstavničkog doma Kongresa za njegov opoziv, navodeći da je Tramp nevin i da su optužbe na njegov račun opasan napad na Amerikance.

Tramp okupio elitni pravni tim za ročište o opozivu

VAŠINGTON – Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa u njegovom predstojećem senatskom saslušanju o opozivu činiće bivši profesor prava na univerzitetu Harvard, Alan Deršovic, i Ken Star, nezavisni savjetnik koji je bio istražitelj u slučaju bivšeg predsjednika Bila Klintona.

Proces opoziva Trampa nastavlja se u utorak

VAŠINGTON - Proces opoziva predsjednika SAD Donalda Trampa nastavlja se u utorak, 21. januara, kada će u Senatu biti izneseni uvodni argumenti.

Formalno počeo proces opoziva Donalda Trampa u Senatu

VAŠINGTON - Proces opoziva predsjednika SAD Donalda Trampa u Senatu je u četvrtak formalno počeo, pošto je Predstavnički dom u srijedu izglasao da se rezolucija formalno uputi u gornji dom Kongresa i pošto su imenovani članovi Predstavničkog doma koji će zastupati tu rezoluciju u daljem postupku.

Najčitanije