Oprema

Tegeltija od Satlera preuzeo vrijednu medicinsku opremu za BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija preuzeo je danas od šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera medicinsku opremu za zdravstvene ustanove u BiH u vrijednosti 900.000 evra koja je dio pomoći EU u borbi protiv pandemije virusa korona.

Vijetnamci prevarili 5.000 Amerikanaca za gotovo milion dolara

HANOJ - Vijetnamska policija uhapsila je četiri muškarca optužena da su prevarili više od 5.000 Amerikanaca koji su pokušavali da kupe zaštitnu opremu protiv COVID-19 onlajn, za gotovo milion dolara, saopštilo je Ministarstvo javne bezbjednosti.

Maske za lice pogoršavaju već ozbiljnu krizu zagađenja

Lična zaštitna oprema za jednokratnu upotrebu (PPE) značajno doprinosi već ozbiljnoj krizi plastičnog zagađenja, upozoravaju stručnjaci.

Policija u USK snimaće sve pozive građana

BIHAĆ-Ministarstvo unutrašnjih poslova USK osiguralo je u svim dežurnim službama policijskih stanica na području Unsko sanskog kantona registrofone, odnosno uređaje koji će snimati i arhivirati sve pozive građana prema dežurnom broju 122, ali isto tako i komunikaciju rukovodnih radnika sa policijskim patrolama na terenu.

Nabavku medicinske opreme ubrzati u TK

TUZLA- Inicijativa o izmjeni Zakona o javnim nabavkama danas je usvojena na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, a sve u cilju da se ubrza nabavka medicinske opreme za ovaj kanton u kojem je panedmija korona virusa u punom jeku.

SZO donirao preko 23 tone zaštitne opreme zdravstvenim radnicima u BiH

SARAJEVO - Svjetska zdravstvena organizacija /SZO/ danas je u BiH dostavila više od 23 tone zaštitne opreme, od čega će 12,6 tona biti raspoređeno u Federaciju BiH, a ostatak u Republiku Srpsku i Brčko distrikt.

Đokić: Podrška kompaniji "Termoelektro oprema" koja se razvija

LOPARE - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je tokom posjete kompaniji "Termoelektro oprema" u Loparama da je ovaj lider u oblasti termoenergetike i u vrijeme pandemije virusa korona nastavio da uspješno posluje, razvija se i zapošljava nove radnike.

Zaštitna oprema s potpisom zvijezda

Promotivna oprema koju bendovi i samostalni izvođači plasiraju na tržište često sadrži omiljene predmete obožavalaca. Majice, privjesci za ključeve, baneri, šoljice za kafu, upaljači i razni drugi predmeti sa simbolima omiljenog benda donose veliku zaradu muzičarima, ali i radost na licima vjernih pratilaca ovih sastava. Ipak pojavom pandemije virusa korona, izvođači su odlučili da odu korak dalje u prodaji svoje promotivne opreme.

Medicinska oprema iz UAE, koja nije za BiH, stigla u Crnu Goru

Humanitarna pomoć u vidu medicinske opreme koja je najavljena za BiH, ali se ispostavilo da je zapravo za Crnu Goru, sinoć je napustila teritoriju BiH.

EU ukinula kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme

BRISEL - EU je okončala kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme nakon zaključka da ima dovoljno zaliha za evropske radnike u zdravstvenim i drugim službama.

Najčitanije