Oprema

EU ukinula kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme

BRISEL - EU je okončala kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme nakon zaključka da ima dovoljno zaliha za evropske radnike u zdravstvenim i drugim službama.

Lukač: Ozbiljno opremanje MUP-a radi poboljšanja efikasnosti

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je MUP Srpske izvukao pouku iz terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku koji se dogodio krajem aprila 2015. godine, nakon čega je počeo da se oprema i organizuje na sasvim drugačiji način, da bi bio efikasan u borbi protiv svih vrsta ugrožavanja policije i građana, naročito terorizma.

Pandemija povećava zagađenje plastičnim otpadom

Pandemija virusa korona dovela je do povećane proizvodnje i upotrebe zaštitne opreme koja je napravljena od plastike.

Lista bh. proizvođača zaštitne opreme, farmaceutskih i hemijskih proizvoda

SARAJEVO - Spoljnotrgovinska komora BiH objavila je juče na svojoj internet stranici preliminarnu listu proizvođača zaštitne opreme, farmaceutskih i hemijskih proizvoda iz BiH.

Mikrofin donira zaštitnu opremu domaćim medicinarima

Situacija izazvana pandemijom virusa korona u svijetu se ne smiruje - broj zaraženih je premašio dva miliona. Pandemija je dovela do nestašice zaštitne opreme za medicinsko osoblje u cijelom svijetu.

Obustava izvoza američke medicinske opreme

VAŠINGTON - SAD će zaplijeniti američke medicinske proizvode namijenjene izvozu sve dok se ne utvrdi da li u zemlji postoji potreba za tim proizvodima tokom borbe sa virusom korona, saopšteno je iz dvije savezne agencije, prenosi Rojters.

U banjalučkoj Gimnaziji proizvode vizire za medicinare

Potreba za medicinskom zaštitnom opremom nikada nije bila veća, a četiri profesora Gimnazije, u saradnji sa direktoricom i učenikom ove škole, odlučila su da izradom zaštitnih vizira daju svoj mali, ali vrijedan doprinos u borbi protiv virusa korona.

Vulin: Naš vojnik će imati najsavremeniju i najbolju opremu

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci", prisustvovali su konstrukcionim ispitivanjima modernizovanog borbenog vozila pješadije BVP M-80A i gađanju u noćnim uslovima.

Pojačana kontrola posjedovanja zimske opreme na vozilima

ZVORNIK - Pripadnici Policijske uprave Zvornik od danas do 11. decembra realizovaće regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu posjedovanja zimske opreme.

Održano humanitarno veče u Banjaluci za nabavku medicinske opreme

BANJALUKA - U Banjaluci je večeras održano humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za nabavku lasera i potrebne opreme koja će terapijskim tretmanima spriječiti oštećenje ili potpuni gubitak vida kod prijevremeno rođene djece, za šta je potrebno oko 92.000 KM.

Najčitanije