Oprema

Policija u USK snimaće sve pozive građana

BIHAĆ-Ministarstvo unutrašnjih poslova USK osiguralo je u svim dežurnim službama policijskih stanica na području Unsko sanskog kantona registrofone, odnosno uređaje koji će snimati i arhivirati sve pozive građana prema dežurnom broju 122, ali isto tako i komunikaciju rukovodnih radnika sa policijskim patrolama na terenu.

Nabavku medicinske opreme ubrzati u TK

TUZLA- Inicijativa o izmjeni Zakona o javnim nabavkama danas je usvojena na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, a sve u cilju da se ubrza nabavka medicinske opreme za ovaj kanton u kojem je panedmija korona virusa u punom jeku.

SZO donirao preko 23 tone zaštitne opreme zdravstvenim radnicima u BiH

SARAJEVO - Svjetska zdravstvena organizacija /SZO/ danas je u BiH dostavila više od 23 tone zaštitne opreme, od čega će 12,6 tona biti raspoređeno u Federaciju BiH, a ostatak u Republiku Srpsku i Brčko distrikt.

Đokić: Podrška kompaniji "Termoelektro oprema" koja se razvija

LOPARE - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je tokom posjete kompaniji "Termoelektro oprema" u Loparama da je ovaj lider u oblasti termoenergetike i u vrijeme pandemije virusa korona nastavio da uspješno posluje, razvija se i zapošljava nove radnike.

Zaštitna oprema s potpisom zvijezda

Promotivna oprema koju bendovi i samostalni izvođači plasiraju na tržište često sadrži omiljene predmete obožavalaca. Majice, privjesci za ključeve, baneri, šoljice za kafu, upaljači i razni drugi predmeti sa simbolima omiljenog benda donose veliku zaradu muzičarima, ali i radost na licima vjernih pratilaca ovih sastava. Ipak pojavom pandemije virusa korona, izvođači su odlučili da odu korak dalje u prodaji svoje promotivne opreme.

Medicinska oprema iz UAE, koja nije za BiH, stigla u Crnu Goru

Humanitarna pomoć u vidu medicinske opreme koja je najavljena za BiH, ali se ispostavilo da je zapravo za Crnu Goru, sinoć je napustila teritoriju BiH.

EU ukinula kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme

BRISEL - EU je okončala kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme nakon zaključka da ima dovoljno zaliha za evropske radnike u zdravstvenim i drugim službama.

Lukač: Ozbiljno opremanje MUP-a radi poboljšanja efikasnosti

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je MUP Srpske izvukao pouku iz terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku koji se dogodio krajem aprila 2015. godine, nakon čega je počeo da se oprema i organizuje na sasvim drugačiji način, da bi bio efikasan u borbi protiv svih vrsta ugrožavanja policije i građana, naročito terorizma.

Pandemija povećava zagađenje plastičnim otpadom

Pandemija virusa korona dovela je do povećane proizvodnje i upotrebe zaštitne opreme koja je napravljena od plastike.

Lista bh. proizvođača zaštitne opreme, farmaceutskih i hemijskih proizvoda

SARAJEVO - Spoljnotrgovinska komora BiH objavila je juče na svojoj internet stranici preliminarnu listu proizvođača zaštitne opreme, farmaceutskih i hemijskih proizvoda iz BiH.

Najčitanije