Optužnica

Ministar policije TK optužen za trgovinu uticajem

TUZLA - Opštinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Sulejmana Brkića (54) zbog sumnje da je kao ministar unutrašnjih poslova u Vladi TK počinio produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Podignuta optužnica protiv banjalučkih inspektora zbog primanja mita

BANJALUKA - Nenad Grujić i Jelena Florjan, suspendovani policijski inspektori Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banjaluka optuženi su za primanje 30.000 KM mita.

Brčanka optužena da je glasala umjesto drugih osoba

BRČKO - Biljana Petrović (49) iz Brčkog, optužena je da je na opštim izborima 2018. godine, u svojstvu predsjednika biračkog odbora na biračkom mjestu, glasala umjesto drugih osoba, pod njihovim imenima, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

SAD proširile otpužnicu protiv Asanža, odbrana iznenađena

LONDON - Advokat Džulijana Asanža je izjavio da je iznenađen činjenicom da su vlasti Sjedinjenih Država prošle nedjelje izdale novu proširenu optužnicu protiv osnivača Vikiliksa, prenio je Rojters.

Todorić: Optužnica je glupost, najgori smo, BiH raste bolje od nas

ZAGREB - Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić odbio je danas da se izjasni o optužnici, koja njega i nekolicinu njegovih saradnika tereti da su oštetili kompaniju za više od 1,2 miliona evra.

Optužen za oštećenje tuđe stvari: Izvadio čakiju pa polupao BMW

VISOKO - Dino Limo iz Visokog optužen je da je namjerno polupao tuđi BMW, nanijevši vlasniku tog vozila štetu od oko 4.000 KM.

EU: Tači nije neophodan za dijalog

BEOGRAD - U Kancelariji Žosepa Borela, šefa diplomatije EU i glavnog posrednika u dijalogu Beograda i Prištine, kažu da podizanje optužnice protiv predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija i odlaganje sastanka u Vašingtonu ne treba da utiče na nastavak dijaloga u Briselu.

Optužnica: Pješaka udario s leđa, polomio mu rebra pa pobjegao

ZAVIDOVIĆI - Opštinski sud u Zavidovićima potvrdio je protiv Salke Begzadića optužnicu koja ga tereti da je škoda oktavijom udario pješaka K.S., nanijevši mu višestruke lomove, a potom pobjegao s mjesta nezgode.

Vučić: Optužnica protiv Tačija i Veseljija bezbednosni problem za Srbe na KiM

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da podnošenje optužnice protiv predsednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija i bivšeg predsjednika Skupštine Kadrija Veselija kosovskim specijalizovanim vijećima na razmatranje unosi bezbjednosni problem za sve Srbe koji žive na Kosovu.

Politiko: Zapad u problemu zbog optužnice protiv Tačija

BRISEL - Optužnica za ratne zločine protiv Hašima Tačija stavlja Zapad u tešku poziciju, piše danas briselski portal Politiko i ocjenjuje da će optužnica zakomplikovati napore EU i SAD da se postigne mirovno rješenje za KiM i pokrenuti pitanja o saradnji Zapada s Tačijem.

Najčitanije