Optužnica

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Osmice i Pekića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA), i Muhameda Pekića, uposlenika ove agencije. Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, optužnica još nije stigla u Sud BiH, koji bi trebalo da odluči o tome hoće li je potvrditi.

Komandir stanice optužen da je hapsio zbog komentara na Facebooku

CAZIN - Općinski sud u Cazinu potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Saida Ljubijankića (51), komandira Policijske stanice u tom gradu, zbog krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, te lažnog prijavljivanja.

Potvrđena optužnica protiv kurira za pronevjeru 85.000 KM

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdilo je optužnicu protiv kurira u Službi za opšte poslove Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Amera Ćate zbog falsifikovanja službene isprave i pronevjere u službi, čime je oštetio ovu zdravstvenu ustanovu u iznosu od 85.816 KM.

Potvrđena optužnica protiv Suljića: Bježeći od policije napravio haos

VISOKO - Potvrđena je optužnica protiv Adela Suljića iz Visokog, pritvorenog, a ranije osuđivanog, koja ga tereti da je prije mjesec dana, s drogom u autu, bježeći od policije vozio i trotoarom na kojem su bili pješaci, a potom se zakucao u tri lokalne radnje.

Zvorničanin optužen zbog krijumčarenja migranata

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nedeljka Markovića (32) iz Zvornika zbog krijumčarenja 16 ilegalnih migranata iz Srbije, među kojima je bilo sedam maloljetnika.

Dragan Šućur optužen za seriju krađa, krio arsenal oružja

DOBOJ - Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Dragana Šućura (53) iz Stanara, a koja ga tereti za više krađa, kao i da je držao arsenal oružja.

Sarajlija optužen zbog prijetnji policajcu koji je osiguravao Ambasadu SAD

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Tahira Čelebievskog (25) iz Sarajeva zbog napada na ovlašteno službeno lice Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Optužnica protiv vračare iz Srbije: Teslićanku prevarila za 10.000 KM

DOBOJ, TESLIĆ - Protiv Patricije Đorđević (37), prevarantkinje iz Bogatića iz Srbije, Okružno javno tužilaštvo u Doboju podiglo je optužnicu koja je tereti za tešku krađu jer je u junu uzela 10.000 KM jednoj Teslićanki i to tokom vračanja kako bi joj navodno seansom spasila dijete.

Podignuta optužnica zbog krijumčarenja migranata

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Miroslava Jovančićevića koja ga tereti da je prevozom kroz teritoriju BiH omogućio nezakonit transport i boravak ilegalnih migranta.

Inspektori Poreske uprave RS optuženi za primanje mita

BANJALUKA - Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv inspektora Poreske uprave RS, Područni centar Prijedor, Nemanje Barovića i Mihajla Ristića zbog krivičnog djela primanje mita i trgovina uticajem i Marinka Bilbije zbog krivičnog djela davanje mita, saopštilo je Republičko javno tužilaštvo RS.

Najčitanije