Optužnica

Podignuta optužnica protiv Malčanskog berberina

NIŠ - Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo 12-godišnju djevojčicu M.K. iz sela Suvo do.

Potvrđena optužnica za silovanje

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Denisa Sadikovića zbog krivičnih djela silovanje i protivpravno lišenje slobode M.Š, izjavila je novinarima portparol Tužilaštva Azra Bavčić.

"Tokom zabrane preticao na punoj liniji pa izazvao sudar"

ZAVIDOVIĆI - Opštinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu protiv Dobojlije Edina Hodžića, koja ga tereti da je, tokom zabrane upravljanja vozilom, vozeći pasat preticao kombi preko pune linije, te izazvao sudar s audijem koji mu je išao u susret.

Optužnica otkriva stravične detalje pokušaja ubistva Vasiljevića

ISTOČNO SARAJEVO - Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu protiv Slaviše Juroševića zvanog Beli iz Milića, a koja ga tereti da je sa grupom saučesnika pokušao ubiti Slobodana Vasiljevića u Šekovićima.

Optužen za poresku utaju od 3,57 miliona KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Senada Svrake (54) koja ga tereti za krivično djelo poreska utaja, čime je oštetio budžet BiH za 3,57 miliona KM.

Narednih dana optužnica protiv islamista deportovanih u BiH

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH trebalo bi da u narednim danima podigne optužnicu protiv sedam pripadnika terorističke Islamske države porijeklom iz BiH, koji su deportovani krajem prošle godine.

Banjalučanin optužen za krađu gaća i šminke

BANJALUKA - Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Bojana Mrđenovića (31) iz ovog grada, koja ga tereti za seriju krađa tokom kojih su mu, uz ostalo, plijen bile i bokserice, te šminka, odnosno maskare i ruževi za usne.

Potvrđena optužnica protiv pet osoba zbog štete od devet miliona KM

TUZLA - Kantonalni sud Tuzla potvrdio optužnicu protiv pet osoba koja su kao organizatori i članovi grupe za organizovani kriminal prouzrokovali štetu privrednom društvu hotel "Tuzla" iz Tuzle u iznosu većem od devet miliona KM.

Dokazna dokumetacija za ubistvo Ivanovića na 12.500 stranica

PRIŠTINA - Pred Specijalnim sudom u Prištini u utorak, 11. februara, treba da se iz drugog pokušaja održi pripremno ročište pred suđenje optuženima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Potvrđena optužnica za primanje dara

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Obrada Radovanovića, Zahida Delića, Virsana Zolotića i Matu Delića tereti da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, saopšteno je iz Suda BiH.

Najčitanije