Orašje

U tragičnoj nesreći kod Orašja poginula dva mladića

ORAŠJE, NOVI GRAD - Dva mladića i starica poginuli su u odvojenim saobraćajnim nesrećama, koje su se desile u petak kod Orašja i u četvrtak kod Novog Grada.

Ivo Gregurević biće sahranjen u BiH

Članovi porodice, kolege i prijatelji iznenadno preminulog glumca Ive Gregurevića od njega će se moći oprostiti na dvije komemoracije u Zagrebu, nakon čega će njegovo tijelo biti prevezeno u Orašje na posljednji ispraćaj.

Porodica Tubić iz Popovog polja uzgojila tikvu tešku 71 kg

TREBINJE - U selu Orašje, na obodu Popovog polja, porodica Tubić je uzgojila tikvu rekordne težine od 71 kilogram.

Policajac imao polni odnos sa sedmogodišnjom pastorkom

Kantonalni sud u Odžaku, na prijedlog Tužilaštva u Orašju, odredio je jednomjesečni pritvor 50-godišnjem policajcu iz Orašja zbog sumnje da je počinio krivično djelo polni odnos s djetetom te krivično djelo upoznavanje djeteta sa pornografijom, navedeno je na internet-stranici Suda u Odžaku.

Policajca terete za polni odnos sa maloljetnicom

ORAŠJE - Protiv policajca iz Orašja, koji je osumnjičen za polni odnos sa maloljetnicom, pokrenuta je istraga, a zatraženo je i da bude pritvoren, saznaju "Nezavisne".

Žena iz Orašja premlatila supruga

ORAŠJE - Četrdesetogodišnja O.M. uhapšena je nakon što je pretukla supruga u Kopanicama kod Orašja, potvrđeno je "Nezavisnim".

Tek pred sahranu shvatili da je ubijena

ORAŠJE - Šezdesetjednogodišnji Mate I., zvani Kauboj, iz Ugljare, opština Orašje, slučajno je svoju vanbračnu suprugu Mandu G. ubio bombom, koju je, dok je ona ležala u dvorišnoj zgradi, bacio u dvorište.

Poznanike prijavio da su ga silovali, nema dokaza

ORAŠJE - Policija iz Orašja pokrenula je istragu nakon što im je dvadesetčetvorogodišnjak prijavio da je silovan u jednoj kući na području ove opštine, potvrđeno je "Nezavisnim".

Hrvatski premijer danas u posjeti Žepču, Tuzli i Orašju

SARAJEVO - Hrvatski premijer Andrej Plenković boraviće danas u Bosni i Hercegovini gdje će posjetiti Žepče, Tuzlu i Orašje te razgovarati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti o razvojnim projektima koje sufinansira hrvatska vlada, priopšteno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Najčitanije