Orašje

Velika gužva na prelazu Orašje

SARAJEVO - Granična policija BiH saopštila je da je na graničnom prelazu Orašje na ulazu u BiH velika gužva jer se zbog malog broja sanitarnih inspektora formirala duža kolona putničkih vozila, pa je zadržavanje između dva i tri časa.

Zaražena žena iz Orašja, došla iz Njemačke

ORAŠJE - Žena iz Orašja zaražena virusom korona, došla je iz Njemačke.

Uhapšen sekretar Crvenog krsta

​Pripadnici Federalne uprave policije danas su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Tužilaštva Posavskog kantona, uhapsili D.M. (54).

Otac silovao maloljetnu kćerku, majka prijavila slučaj

ORAŠJE - Oraški policajci uhapsili su u petak 44-godišnjeg muškarca iz Orašja zbog sumnje da je počinio krivično djelo rodoskvrnuće. Žrtva je maloljetna kćerka osumnjičenog!

Uhapšene dvije osobe na prelazima Brod i Orašje

SARAJEVO - Na graničnom prelazu Brod danas je prilikom ulaska u BiH lišen slobode državljanin Hrvatske čiji su inicijali D.L. (40) jer je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog teške krađe.

Uhapšen zbog pokušaja ubistva

ORAŠJE - Policajci MUP-a Posavskog kantona uhapsili su juče 43-godišnjeg M. I. iz Kostrča, na području Orašja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

U tragičnoj nesreći kod Orašja poginula dva mladića

ORAŠJE, NOVI GRAD - Dva mladića i starica poginuli su u odvojenim saobraćajnim nesrećama, koje su se desile u petak kod Orašja i u četvrtak kod Novog Grada.

Ivo Gregurević biće sahranjen u BiH

Članovi porodice, kolege i prijatelji iznenadno preminulog glumca Ive Gregurevića od njega će se moći oprostiti na dvije komemoracije u Zagrebu, nakon čega će njegovo tijelo biti prevezeno u Orašje na posljednji ispraćaj.

Porodica Tubić iz Popovog polja uzgojila tikvu tešku 71 kg

TREBINJE - U selu Orašje, na obodu Popovog polja, porodica Tubić je uzgojila tikvu rekordne težine od 71 kilogram.

Policajac imao polni odnos sa sedmogodišnjom pastorkom

Kantonalni sud u Odžaku, na prijedlog Tužilaštva u Orašju, odredio je jednomjesečni pritvor 50-godišnjem policajcu iz Orašja zbog sumnje da je počinio krivično djelo polni odnos s djetetom te krivično djelo upoznavanje djeteta sa pornografijom, navedeno je na internet-stranici Suda u Odžaku.

Najčitanije