Organizam

Čajevi koji će vam najefikasnije pomoći da očistite organizam od toksina

​Narandžina kora ili celulit je stanje kože i epidermisa koji se manifestuje u vidu neravnina na koži, najčešće u oblasti zadnje lože (noge i zadnjica), a može se javiti i na drugim dijelovima tijela.

7 znakova koje organizam šalje kada unosimo previše šećera

Sve brži i stresniji tempo života doveo je do toga da većina poseže za slatkišima, tražeći kratkoročnu sreću u raznoraznim poslasticama.

Namirnice koje vam razaraju organizam, niste znali da su ovoliko štetne

Postoje namirnice koje imaju bolje kalorije, a za njih uglavnom znamo. Ali vrlo često se u nekim namirnicama kriju pojedini sastojci koji nisu štetni samo po našu vitkost, već i po zdravlje uopšte.

Koje vrste ulja su opasne za vaš organizam

Sljedeći put kada bude željeli da pripremite prženu hranu, nutricionisti i dijetetičari predlažu da kao najbolji odabir koristite maslinovo ulje, a da posebnu pažnju obratite na korišćenje kukuruznog, sojinog i suncokretovog ulja zbog posljedica po zdravlje.

7 simptoma prevelikog unosa soli

So se koristi kao glavni pojačivač ukusa hrane, zbog čega je nazamjenljiva u kuhinji. Bez ove mješavine natrijuma i hlorida, mnoge od vaših omiljenih namirnica i obroka bile bi praktično bezukusne. Iako je riječ o mineralu koji je ljudskom tijelu neophodan za normalno funkcionisanje, s njim ne treba pretjerivati.

Šta se dešava sa organizmom ako pijete kiselu vodu svaki dan?

Iako mnogi tvrde da je kisela voda dobra, kao i da ima brojnije pozitivne efekte na organizam u odnosu na običnu vodu i gazirana pića, šta se dešava ukoliko je pijete svaki dan?

Hrana kojom najčešće počinjemo dan uništava organizam

​Iako su mnogima prvi i najčešći izbor kada treba da se doručkuje, stručnjaci smatraju da kaše, voćne jogurte i peciva treba izbjegavati iz zdravstvenih razloga.

Napitak od tri sastojka kojim ćete očistiti organizam

​Vrijeme praznika je pred nama, a to za većinu podrazmijeva i unošenje većih količina masne i "teške" hrane, pa je možda potrebno i razmisliti o tome kako da poslije mnogo ića i pića očistimo organizam.

Kada kupus može da napravi ogromne probleme u organizmu

Kupus je bogat izvor vitamina C i važan je za jačanje imunuteta, obiluje vitaminom C, a odličan je izvor vlakana i koristan za regulaciju probave.

Naučnici objašnjavaju zbog čega organizam traži kečap

Prema istraživanjima, kečap je jedan od rijetkih namirnica koji "pogađa" svih pet čula ukusa. On je sladak, kiseo, slan, gorak i prijatan. Upravo zato nas toliko ovaj sos zadovoljava.

Sedam jasnih znakova da vam je tijelo puno toksina

Toksine unosimo u organizam na razne načine, a neke od njih je nemoguće.

Osam znakova da organizmu nedostaje cink

Kako bi naše tijelo pravilno funkcionisalo, potrebne su mu i dovoljne količine minerala cinka. Saznajte u kojoj ga hrani ima najviše i koji su znakovi da ga u organizmu nedostaje.

Dva litra tečnosti dnevno je zabluda? Bitno je koliko gubite

Topli ljetni dani i sunčani periodi često prouzrokuju dehidrataciju kod ljudi. Shodno ovome, ljekari često preporučuju osam čaša vode dnevno ili, pak, dva litra.

Multitasking negativno utiče na organizam

U toku svakog dana dešava nam se da izvodimo dvije ili više radnji, tzv. multitasking. Te aktivnosti, na primjer, mogu da obuhvataju korištenje telefona tokom vožnje automobila, ili slušanje muzike kada učimo itd. Istovremeno obavljanje više aktivnosti ima svoje prednosti, ali i mane.

Himalajska so - ružičasto blago staro 250 miliona godina

Sol ili natrijev hlorid (NaCl) vrši važnu ulogu u fiziološkim procesima i neophodna je za život i zdravlje. Sve tjelesne tekućine - krv, znoj, slina i suze - su slane.

Najčitanije