Oružane snage

Oružane snage primaju 500 novih vojnika

SARAJEVO - Oružane snage BiH primiće u profesionalnu vojnu službu 500 novih pripadnika u početnom činu vojnika, a javni oglas o prijemu kandidata sutra će objaviti Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara.

OS BiH ponestaje kadra: Fali im pilota, za obuku treba pet godina

SARAJEVO - Oružane snage BiH, koje su nedavno dobile četiri nova američka helikoptera, donekle su podmladile flotu, ali već godinama postoji nedostatak pilota, što je ogroman problem, pošto obuka za takav kadar traje oko pet godina, rekao je izvor "Nezavisnih novina".

Dodik: Vojska i odbrana izvorno u nadležnosti Srpske

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je izvorna nadležnost za vojsku i odbranu na Republici Srpskoj i Federaciji BiH, te da Srpska razmišlja o stvarima vezanim za vraćanje tih nadležnosti.

Pič: Britanija neće dozvoliti urušavanje jedinstvenih Oružanih snaga BiH

SARAJEVO - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović razgovarali su danas sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za zapadni Balkan Stjuartom Pičom o trenutnoj političkoj krizi u BiH i njenom uticaju na odbrambeni sistem.

Oružanim snagama BiH zvanično predata četiri američka helikoptera

SARAJEVO - Medicinske evakuacije, gašenje požara, traganje i spasavanje te ostali zadaci Oružanih snaga (OS) BiH od sada će biti lakši zahvaljujući četiri helikoptera Bell Huey II, koji su u petak i zvanično predati OS BiH.

Oružanim snagama BiH isporučeni američki vojni helikopteri

Novi helikopteri za Oružane snage BiH tipa "Bel Hjui dva" dopremljeni su danas iz SAD na Međunarodni aerodrom Sarajevo, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Okolić: Odluka o odobravanju nošenja brade imaće velike posljedice za OS BiH

BEOGRAD - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić ocijenio je da će odluka Ustavnog suda BiH, kojom se praktično odobrava nošenje brada u vojsci, imati velike posljedice po Oružane snage BiH, jer se način njihovog funkcionisanja mijenja političkim odlukama.

Okolić: Većina Srba u OS BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske

BANJALUKA - Većina pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti spremna je da pređe u Vojsku Republike Srpske, ako bi bila ponovo formirana, izjavio je za RTRS zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić i tako potvrdio ranije navode srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika da bi u takvom scenariju 80 odsto Srba napustilo zajedničku vojsku.

Kako je donesena odluka o otkazivanju vojne vježbe na Manjači

BANJALUKA - Odluka o odgađanju vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, koja je trebalo da bude održana od 9. do 16. oktobra ove godine, donesena je početkom septembra na radnom ručku u restoranu "Sirano" u Varešu, otkriva naš list.

Dodik: Biće smijenjen svako protiv koga bude podnesen tužbeni zahtjev

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će uskoro biti održan partijski sastanak na kojem će biti donesen zaključak da svako protiv koga iz bilo kojeg razloga bude podnesen tužbeni zahtjev za istragu, bude smijenjen.

Kovačević: Bošnjačka politička struktura nipodištava institucije BiH

SARAJEVO - Odgađanje vojne vježbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači nipodištavanje je institucija u BiH od bošnjačke političke strukture, ocijenio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

Oglasili se Komšić i Džaferović povodom odgađanja vojne vježbe

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović tvrde da je opravdana odluka o odgađanju vojne vježbe između Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, a da su zahtjevi za smjenom ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića "neosnovani i neopravdani".

Ministarstvo odbrane: Žaljenje zbog otkazivanja vojne vežbe na Manjači

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane Srbije izrazilo je žaljenje zbog otkazivanja zajedničke vojne vježbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH koja je trebalo da bude održana na poligonu "Manjača" kod Banjaluke od 9. do 16. oktobra, a o čemu je obaviješteno od Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Zelenski smijenio šefa oružanih snaga

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski otpustio je danas šefa oružanih snaga Ruslana Komčaka, rekao je danas njegov portparol, navodeći kao razlog tenzije između oružanih snaga i Ministarstva odbrane.

Helikopter OS gasi požar na području Kupresa

SARAJEVO - Helikopter Oružanih snaga BiH angažovan je danas popodne na gašenju požara na području opštine Kupres, na zahtjev opštinske Službe civilne zaštite.

Najčitanije