Oružane snage BiH

Oružane snage BiH primaju 600 vojnika

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane BiH je 15. maja ove godine, u skladu sa planskom popunom personala Oružanih snaga BiH, raspisalo oglas za popunu 600 upražnjenih formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH u početnom činu vojnika.

Oružane snage BiH traže 600 vojnika, prijavite se

​SARAJEVO - Ministarstvo odbrane BiH je i ove godine, u skladu sa planskom popunom personala Oružanih snaga BiH, raspisalo oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, pružajući na taj način priliku mladim, svršenim srednjoškolcima da svoju karijeru posvete službi u Oružanim snagama BiH.

Okolić: Kasarne se neće davati za smještaj zaraženih virusom korona

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Mirko Okolić rekao je Srni da perspektivna vojna imovina, odnosno kasarne, neće biti ustupljene kao smještajni kapaciteti za osobe koje su zaražene virusom korona ili bolnice, jer bi se na taj način dovelo u pitanje zdravlje vojnika koji su neophodni za angažovanje u kriznim situacijama.

Okolić: Za helikoptere na gašenju požara utrošeno više od pet tona goriva

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Mirko Okolić rekao je Srni da su helikopteri Oružanih snaga svakodnevno od 18. marta aktivno uključeni u gašenje požara i spasavanje imovine stanovništva od vatrene stihije i da se resursi usmjeravaju tamo gdje je urgentnije.

Okolić: Udovoljili smo svim zahtjevima na granici

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da su u Gradišci već postavljeni šatori za smještaj 200 ljudi koji dolaze u BiH iz inostranstva i da očekuje da će uskoro svih osam graničnih punktova biti završeno.

Još nije počelo postavljanje šatora na granici

SARAJEVO – Oružane snage BiH još uvijek nisu krenule sa procesom postavke šatora na pojedinim graničnim prelazima u BiH, a shodno odluci koju je ove sedmice donijelo Predsjedništvo BiH.

Okolić: Još nisu definisane lokacije na kojima će biti šatori

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da je Ministarstvo odbrane već preduzelo mjere da promptno reaguje u novonastaloj situaciji pandemije virusa korona.

U petak konačna odluka o povećanju plata vojnicima i podoficirima?

SARAJEVO - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u petak, 14. februara, trebalo bi da donese konačnu odluku o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH kojim se predviđa povećanje plata za vojnike i podoficire u Oružanim snagama BiH.

Pripadnici Oružanih snaga uslovna kazna za ranjavanje supruga

SARAJEVO - Sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Jasmina Sazdovski danas je prihvatila sporazum o priznanju krivice koji je Ajla Sadiković, optužena za ranjavanje supruga Denisa, zajedno s advokatom Izetom Baždarevićem, potpisala s Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

Dom naroda podržao povećanje plata vojnicima Oružanih snaga BiH

SARAJEVO - Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržali su na današnjoj sjednici u Sarajevu izmjene Zakona o platama i naknadama kojima će se osigurati povećanje plate vojnicima i podoficirima Oružanih snaga BiH s najnižim koeficijentom za obračun plate.

Najčitanije