Oružane snage BiH

Oružane snage BiH na vježbi "Brzi odgovor": Pokazana funkcionalna saradnja

SARAJEVO – Šestog dana EUFOR-ove vježbe "Brzi odgovor 2020" u kampu Butmor kod Sarajeva održan je dan visokih zvaničnika koji su čestitali pripadnicima Oružanih snaga BiH i jedinicima EUFOR-a na pokazanoj spremnosti i učinkovitosti.

Vojnik Oružanih snaga BiH spasio djevojku na cesti u Visokom

Humanost i suosjećanje u današnje vrijeme, nažalost, nije baš česta pojava, ali iz Visokog stiže pozitivan primjer.

Preminuo pripadnik Oružanih snaga BiH zaražen virusom korona

SARAJEVO- – Pripadnik Oružanih snaga BiH A.A. preminuo je u petak u Kantonalnoj bolnici Zenica od posljedica zaraze virusom korona, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

OS BiH dezinfikovale objekate institucija u Istočnom Sarajevu

SARAJEVO - U borbi protiv širenja virusa korona, Sanitetska jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine juče je obavila dezinfekciju objekata institucija Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu.

OS BiH pružaju pomoć civilnim organima u Tomislavgradu i Drvaru

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH je na današnjoj redovnoj sjednici donijelo odluku o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima zbog velike opasnosti od širenja COVID-19, u privremenom ustupanju dva sanitetska kontejnera opštinama Tomislavgrad i Drvar.

Oružane snage BiH primaju 600 vojnika

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane BiH je 15. maja ove godine, u skladu sa planskom popunom personala Oružanih snaga BiH, raspisalo oglas za popunu 600 upražnjenih formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH u početnom činu vojnika.

Oružane snage BiH traže 600 vojnika, prijavite se

​SARAJEVO - Ministarstvo odbrane BiH je i ove godine, u skladu sa planskom popunom personala Oružanih snaga BiH, raspisalo oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, pružajući na taj način priliku mladim, svršenim srednjoškolcima da svoju karijeru posvete službi u Oružanim snagama BiH.

Okolić: Kasarne se neće davati za smještaj zaraženih virusom korona

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Mirko Okolić rekao je Srni da perspektivna vojna imovina, odnosno kasarne, neće biti ustupljene kao smještajni kapaciteti za osobe koje su zaražene virusom korona ili bolnice, jer bi se na taj način dovelo u pitanje zdravlje vojnika koji su neophodni za angažovanje u kriznim situacijama.

Okolić: Za helikoptere na gašenju požara utrošeno više od pet tona goriva

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Mirko Okolić rekao je Srni da su helikopteri Oružanih snaga svakodnevno od 18. marta aktivno uključeni u gašenje požara i spasavanje imovine stanovništva od vatrene stihije i da se resursi usmjeravaju tamo gdje je urgentnije.

Okolić: Udovoljili smo svim zahtjevima na granici

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da su u Gradišci već postavljeni šatori za smještaj 200 ljudi koji dolaze u BiH iz inostranstva i da očekuje da će uskoro svih osam graničnih punktova biti završeno.

Najčitanije