Oružane snage BiH

Pič: Britanija neće dozvoliti urušavanje jedinstvenih Oružanih snaga BiH

SARAJEVO - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović razgovarali su danas sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za zapadni Balkan Stjuartom Pičom o trenutnoj političkoj krizi u BiH i njenom uticaju na odbrambeni sistem.

Kako je donesena odluka o otkazivanju vojne vježbe na Manjači

BANJALUKA - Odluka o odgađanju vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, koja je trebalo da bude održana od 9. do 16. oktobra ove godine, donesena je početkom septembra na radnom ručku u restoranu "Sirano" u Varešu, otkriva naš list.

Dodik: Biće smijenjen svako protiv koga bude podnesen tužbeni zahtjev

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će uskoro biti održan partijski sastanak na kojem će biti donesen zaključak da svako protiv koga iz bilo kojeg razloga bude podnesen tužbeni zahtjev za istragu, bude smijenjen.

Kovačević: Bošnjačka politička struktura nipodištava institucije BiH

SARAJEVO - Odgađanje vojne vježbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači nipodištavanje je institucija u BiH od bošnjačke političke strukture, ocijenio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

Oglasili se Komšić i Džaferović povodom odgađanja vojne vježbe

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović tvrde da je opravdana odluka o odgađanju vojne vježbe između Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, a da su zahtjevi za smjenom ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića "neosnovani i neopravdani".

Ministarstvo odbrane: Žaljenje zbog otkazivanja vojne vežbe na Manjači

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane Srbije izrazilo je žaljenje zbog otkazivanja zajedničke vojne vježbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH koja je trebalo da bude održana na poligonu "Manjača" kod Banjaluke od 9. do 16. oktobra, a o čemu je obaviješteno od Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Podžić: "Brzi odgovor 21" nije NATO vježba, već vježba OS BiH sa SAD

BANJALUKA - "Brzi odgovor 21" nije NATO vježba već vježba Oružanih snaga BiH sa vojskom SAD, rekao je ministar odbrane BiH Sifet Podžić na Manjači, jednom od vojnih poligona na kojem će od 17. maja do 2. juna biti održana ova vježba.

OS BiH dobile još jednog oficira sa Kraljevske vazduhoplovne Vojne akademije

SARAJEVO – Kadet Emir Ramić iz BiH uspješno je završio školovanje Svečanom paradom na Kraljevskoj vazduhoplovnoj Vojnoj akademiji u Kranvelu čime su Oružane snage Bosne i Hercegovine dobile još jednog oficira koji će ubrzo biti u poziciji da stečena znanja i iskustva prenosi u svojoj jedinici.

Kasarna prelazi na grijanje "Gradske toplane"

DOBOJ - Topli radijatori, umjesto peći na čvrsto gorivo, od naredne jeseni zagrijavaće prostorije kasarne Oružanih snaga BiH "Vojvoda Radomir Putnik" u dobojskom naselju Miljkovac.

Oružane snage BiH na vježbi "Brzi odgovor": Pokazana funkcionalna saradnja

SARAJEVO – Šestog dana EUFOR-ove vježbe "Brzi odgovor 2020" u kampu Butmor kod Sarajeva održan je dan visokih zvaničnika koji su čestitali pripadnicima Oružanih snaga BiH i jedinicima EUFOR-a na pokazanoj spremnosti i učinkovitosti.

Vojnik Oružanih snaga BiH spasio djevojku na cesti u Visokom

Humanost i suosjećanje u današnje vrijeme, nažalost, nije baš česta pojava, ali iz Visokog stiže pozitivan primjer.

Preminuo pripadnik Oružanih snaga BiH zaražen virusom korona

SARAJEVO- – Pripadnik Oružanih snaga BiH A.A. preminuo je u petak u Kantonalnoj bolnici Zenica od posljedica zaraze virusom korona, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

OS BiH dezinfikovale objekate institucija u Istočnom Sarajevu

SARAJEVO - U borbi protiv širenja virusa korona, Sanitetska jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine juče je obavila dezinfekciju objekata institucija Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu.

OS BiH pružaju pomoć civilnim organima u Tomislavgradu i Drvaru

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH je na današnjoj redovnoj sjednici donijelo odluku o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima zbog velike opasnosti od širenja COVID-19, u privremenom ustupanju dva sanitetska kontejnera opštinama Tomislavgrad i Drvar.

Oružane snage BiH primaju 600 vojnika

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane BiH je 15. maja ove godine, u skladu sa planskom popunom personala Oružanih snaga BiH, raspisalo oglas za popunu 600 upražnjenih formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH u početnom činu vojnika.

Najčitanije