Oružane snage BiH

Okolić: Udovoljili smo svim zahtjevima na granici

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da su u Gradišci već postavljeni šatori za smještaj 200 ljudi koji dolaze u BiH iz inostranstva i da očekuje da će uskoro svih osam graničnih punktova biti završeno.

Još nije počelo postavljanje šatora na granici

SARAJEVO – Oružane snage BiH još uvijek nisu krenule sa procesom postavke šatora na pojedinim graničnim prelazima u BiH, a shodno odluci koju je ove sedmice donijelo Predsjedništvo BiH.

Okolić: Još nisu definisane lokacije na kojima će biti šatori

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da je Ministarstvo odbrane već preduzelo mjere da promptno reaguje u novonastaloj situaciji pandemije virusa korona.

U petak konačna odluka o povećanju plata vojnicima i podoficirima?

SARAJEVO - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u petak, 14. februara, trebalo bi da donese konačnu odluku o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH kojim se predviđa povećanje plata za vojnike i podoficire u Oružanim snagama BiH.

Pripadnici Oružanih snaga uslovna kazna za ranjavanje supruga

SARAJEVO - Sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Jasmina Sazdovski danas je prihvatila sporazum o priznanju krivice koji je Ajla Sadiković, optužena za ranjavanje supruga Denisa, zajedno s advokatom Izetom Baždarevićem, potpisala s Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

Dom naroda podržao povećanje plata vojnicima Oružanih snaga BiH

SARAJEVO - Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržali su na današnjoj sjednici u Sarajevu izmjene Zakona o platama i naknadama kojima će se osigurati povećanje plate vojnicima i podoficirima Oružanih snaga BiH s najnižim koeficijentom za obračun plate.

Biće preduzete mjere protiv pripadnika OS BiH ako se utvrdi povreda propisa

SARAJEVO - Ukoliko se utvrdi povreda propisa koji regulišu aktivnosti i ponašanje pripadnika Oružanih snaga BiH preduzeće se adekvatne mjere u skladu sa učinjenom povredom, rečeno je Srni u Ministarstvu odbrane povodom fotografije koja ismijava obilježavanje Dana Republike Srpske, a koju je objavio pripadnik Oružanih snaga Sulejman Halilović.

U Iranu i Iraku nema vojnika iz BiH

SARAJEVO - Zbog tenzija između Irana i SAD, nakon ubistva generala Kasema Sulejmanija, NATO je privremeno suspendovao svoju misiju.

Pendeš: Povećan broj žena u Oružanim snagama BiH

SARAJEVO – Od dva odsto žena u Oružanim snagama BiH, koliko smo imali prije 10 godina, dosegli smo broj preko sedam odsto žena u vojsci i nadamo se da ćemo dostići deset odsto u skoroj budućnosti, rekla je Marina Pendeš, ministarka odbrane BiH na početku konferencije "Žene lideri u sigurnosti i odbrani", koja je danas počela u Sarajevu.

Obuka pripadnika logističkih bataljona OS BiH na avionu C-130

TUZLA - U okviru vježbe Srebrna strijela (Silver Arrow) koja se realizuje na lokaciji kasarne i aerodroma "Dubrave" kod Tuzle danas je obavljana obuka pripadnika Komande logistike Oružanoh snaga BiH na procedurama utovara i istovara tereta iz transportnog aviona C-130 Herkules.

Najčitanije