Oružje

Amerika testirala lasersko oružje protiv dronova

Američka mornarica uspješno je testirala na Tihom okeanu lasersko oružje za uništavanje bespilotnih letjelica, saopštila je komanda Pacifičke flote SAD.

Kod tri osobe u Banjaluci pronađeno nelegalno oružje

BANJALUKA – Banjalučka policija je juče kod J.К., Z.К. i G.К pronašla i oduzela poluautomatsku pušku i pištolj, nakon prijave da navedeni nelegalno posjeduju vatreno oružje, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka

U kući vojnika pronađeno oružje i eksploziv

BERLIN - Njemačka policija pronašla je i zaplijenila naoružanje i eksploziv tokom pretresa kuće pripadnika vojnih specijalnih snaga u mjestu Nordzahen nedaleko od Lajpciga u pokrajini Saksoniji, izjavili su danas izvori iz vojske.

Ko je najviše uložio u vojsku na zapadnom Balkanu

BEOGRAD - Među državama Zapadnog Balkana, Srbija je tokom 2019. godine najviše izdvajala za vojsku.

SIPRI: Njemačka najviše povećala izdvajanja za oružje

BON - Nijedna druga vodeća zemlja svijeta nije toliko mnogo povećala izdvajanja za vojsku kao Njemačka, pokazali su najnoviji podaci Instituta za mirovna istraživanja SIPRI iz Stokholma.

SAD: Prodavnice oružja "osnovne radnje", kao apoteke i trgovine

LOS ANÐELES - Okrug Los Anđeles ponovo otvara za građane prodavnice oružja, nakon što ih je savezni memorandum podveo pod "osnovne" poslove.

Rusija udvostručila borbeni potencijal

MOSKVA - Rusija je uvećala borbeni potencijal svojih oružanih snaga za više od sto odsto od 2012. godine i sada ponovo strateški parira NATO, izjavio je ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu.

Nakon pucnjave Modričaninu oduzet arsenal oružja

DOBOJ - Modrička policija oduzela je automatsku pušku iz koje je osoba K.A. iz Modriče pucala na porodičnu kuću osobe N.D., usljed čega je pričinjena šteta na objektu, saopšteno je danas dobojske Policijske uprave.

Najveći izvoznici oružja

STOKHOLM - Obim svjetske prodaje oružja u periodu 2015-2019. povećan je za 5,5 odsto u odnosu na prethodni petogodišnji period.

Uhapšen dvojac iz Čelinca, oduzeto oružje

ČELINAC - N.K i Z.K. iz Čelinca uhapšeni su zbog sumnje da posjeduju vatreno oružje za koje se ne može izdati dozvola, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Najčitanije