Oružje

Kim Jong Un ima minijaturne nuklearne uređaje?

NJUJORK - Sjeverna Koreja nastavlja s programom razvoja svog nuklearnog oružja, a nekoliko zemalja vjeruje da je "vjerovatno razvila minijaturne nuklearne uređaje koji mogu da se uklope u bojeve glave balističkih raketa", navodi se u povjerljivom izvještaju UN.

U akciji "Skradin" uhapšene četiri osobe i oduzeto 20 kg droge

BANJALUKA, PRIJEDOR - Četiri osobe uhapšene su u petak u međunarodnoj akciji "Skradin", u kojoj je tokom dana bilo pronađeno i oduzeto preko 20 kilograma droge, a pronađena je mini laboratorija te zaplijenjena veća količina novca i oružja, potvrđeno je "Nezavisnim".

Pronađeno vojno naoružanje skriveno u pomoćnom objektu iza kuće

MODRIČA – Policija u Modriči juče je uhapsila S.I. iz ove opštine jer je u pomoćnim objektima iza porodične kuće, koju koristi navedeni, pronađeno vojno oružje.

Najstarija američka fabrika oružja ide u stečaj

Medison - Najveća i najstarija američka fabrika oružja "Remington" ide u stečaj, pošto su propali pregovori sa Navaho indijancima o prodaji te kompanije njihovom fondu.

Rusija razmatra oživljavanje "nuklearnih vozova"

Ruska stručna javnost ponovo raspravlja o idejama oživljavanja "nuklearnih vozova" u – željezničkih sistema sa balističkim raketama, kakvi su postojali i u sovjetsko doba. Konkretno, govori se o željezničkom raketnom sistemu "Barguzin“, a stručnjaci su uvjereni da taj "voz smrti" može biti stavljen u upotrebu u najkraćem roku.

DW: Njemačko oružje samo za "dobre"

BERLIN - Njemačka decenijama krši sopstvene principe kada je riječ o izvozu oružja, pokazuje nova studija, piše DW i dodaje da se njemačko oružje koristi u građanskim ratovima ili je u rukama policije koja ratuje protiv svojih građana.

Srpski "mauzer" kroz tri vijeka

Iole ozbiljnije govoriti o obrtno-čepnim karabinima proizvedenim u staroj i uglednoj srpskoj fabrici Zastava oružje, koja ove godine slavi 167 godina postojanja, nemoguće je bez osvrta na tradicionalnu, neraskidivu povezanost te fabrike i srpskog naroda sa prepoznatljivim sistemom "Mauzer". U rukama srpskog vojnika "mauzer" puškama različitih sistema je više puta kroz istoriju izvojevana sloboda. Krajem prošle dekade legendarna fabrika iz Kragujevca nastavila je usavršavanje lovačkog karabina sistema "Mauzer" i na tržište plasirala potpuno nove modele, a mi vas kroz tekst koji slijedi vodimo na zanimljivo i poučno putovanje.

Ko ometa Iran da proizvede nuklearno oružje

TEHERAN - Iran je zapljusnula serija zagonetnih dešavanja na vojnim i industrijskim objektima - eksplozije i požari se dešavaju na državnim preduzećima od strateške važnosti.

Zaraženo 25 radnika "Zastava oružja", od ponedjeljka kolektivni godišnji

BEOGRAD . Virus korona potvrđen je kod 25 radnika fabrike "Zastava oružje", a više od 100 osoba je u izolaciji, rekao je predsjednik sindikata u toj fabrici Dragan Ilić.

Novi američki snimci: Sjeverna Koreja i dalje proizvodi nuklearke

Na novim satelitskim snimcima primijećena je nedavna aktivnost u neprijavljenom postrojenju Sjeverne Koreje, za koje istraživači sumnjaju da se koristi za izradu nuklearnih bojevih glava.

Najčitanije