Oružje

Najviše oružja iz BiH u Saudijskoj Arabiji

BANJALUKA, SARAJEVO - BiH je u prvih 10 mjeseci ove godine izvezla oružje vrijedno oko 161 milion maraka, dok je uvoz oružja u istom periodu oko 13 puta manji i iznosio je oko 12 miliona maraka, istakli su za "Nezavisne" u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

NIN bez fotografije na naslovnoj strani

BEOGRAD - NIN na naslovnoj strani današnjeg izdanja nema fotografiju, jer je prvobitni izbor fotografije, prema mišljenju izdavača, bio neprimjeren, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

Rusi Amerikancima demonstrirali moć svoje najbolje rakete

MOSKVA - Ruska vojska je demonstrirala američkim stručnjacima raketni sistem "Avangard" sa hipersoničnim krstarećim blokom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.

Rusi predstavili Amerikancima novo hipersonično oružje

MOSKVA - Ruska vojska demonstrirala je američkim inspektorima svoje najnovije hipersonično oružje, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Dačić: Srbija ne izvozi oružje u Ukrajinu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nije izvozila oružje u Ukrajinu, niti izdavala dozvole za prodaju oružja zemljama koje su na crnoj listi.

Vikiliks: Izvještaj o hemijskom napadu u Siriji lažiran

Portal Vikiliks objavio je pismo jednog od članova misije Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) u Siriji šefu kabineta ove organizacije Robertu Fajervezeru. U poruci se napominje da njegove kolege iskrivljuju informacije o onome što se dogodilo u sirijskom gradu Duma 2018. godine.

Vojnici igraju karte sa ruskim, kineskim i iranskim oružjem

Američki vojnici imaju specijalne špilove karata sa ruskim oružjem, a raketni kompleks "S-400" je najjača karta, odnosno adut.

Putin: Oružje u Severodvinsku nema sebi ravnog u svijetu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je ocijenio da najnoviji raketni motor, tokom čijeg testiranja kod Severodvinska su poginuli radnici kompanije "Rosatom" i predstavnici Ministarstva odbrane, nema sebi ravnog u svijetu, i obećao je da će nastaviti da modernizuje to oružje.

Prijave zbog šverca oružja u Hrvatskoj, osumnjičeni i vojnici

ZADAR - Zadarska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv šestorice muškaraca, među kojima i tri pripadnika Hrvatske vojske, zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih stvari, a nakon istrage o pilotima koji su u vojnom helikopteru navodno prevozili švercera oružja.

Koliko oružja iz Njemačke kupuju zemlje iz regiona?

Srbija je prošle godine bila jedan od najvećih kupaca njemačkog oružja, ali u prvoj polovini ove godine stvari izgledaju drugačije. Objavljeni su i iznosi za koje Hrvatska, Slovenija i BiH uvoze oružje iz Njemačke.

Najčitanije