Oružje

Podnesen izvještaj protiv Bilećanina zbog plantaže marihuane

BILEĆA- Policijska stanica Bileća je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnijela izvještaj protiv Bilećanina M.D. zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet marihuane pronađene prije mjesec dana u selu Mirilovići kod Bileće, gdje se nalazila plantaža od 99 stabljika visine i do tri metra.

SIPA uhapsila dvije osobe zbog nedozvoljene proizvodnje oružja

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u akciji "Sidro" uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su počinili nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, saopšteno je iz SIPA.

Ruski vojnici prvi put koriste kinesko oružje

Rusija i Kina započele su velike zajedničke vojne vježbe u sjevernoj i centralnoj Kini na kojoj će učestvovati više od 10.000 vojnika, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Srpska artiljerija i rakete tražena roba u svijetu

Srbija je prošle godine izvezla 1.525 artiljerijskih raketa, 72 artiljerijskih oruđa i 10 oklopnih borbenih vozila prema izvještaju koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija (MTT) dostavilo ovog mjeseca OEBS-u.

Policija oduzela pušku nepoznate proizvodnje i drogu

Sarajlija E.T. (44) uhapšen je nakon što je policija tokom pretresa kuće i pratećih objekata koje koristi pronašla oružje i drogu.

Njujork sa kovida prešao na epidemiju oružanog nasilja, vanredne mjere

NJUJORK - Guverner Njujorka Endrju Kuomo potpisao je naredbu kojom se proglašava stanje "vanredne katastrofe" kako bi se suzbijalo nasilje vatrenim oružjem, a država Njujork učinila bezbjednijom.

Bh. municija izrešetala izvozne prepreke

SARAJEVO, BANJALUKA - Baš kao što se i očekivalo, bh. proizvodnja oružja, municije i eksploziva je u ovoj godini uhvatila snažan zalet te za pet mjeseci ostvarila izvoz težak 97 miliona maraka.

Hapšenje u Sarajevu: Pronađena droga i oružje

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su tokom pretresa na području Kantona Sarajevo pronašli određenu količinu droge amfetamin, pušku i pištolj, te uhapsili jedno lice osumnjičeno za neovlaštenu proizvodnju i promet droge.

Rekordna prodaja oružja u SAD nakon masovnih pucnjava

NJUJORK - Prodaja oružja u SAD je dostigla rekordan broj drugu godinu zaredom, poslije perioda u kojem su se masovne pucnjave događale skoro svake nedelje, piše danas "New York Post".

NATO pod oružjem ima dva miliona vojnika

SARAJEVO, BANJALUKA - NATO savez, sa svojih 30 zemalja članica, ima ukupni bruto domaći proizvod od oko 40.000 milijardi dolara, a za odbranu NATO članice ukupno izdvajaju više od 1.000 milijardi dolara.

Najčitanije