Oružje

Kalašnjikov prošao testiranje u ekstremnim uslovima

Automatska puška "Kalašnjikov" je testirana u ekstremnim vremenskim uslovima, pokazuje snimak koji je nedavno objavljen na jutjubu.

U Hrvatskoj za 13 godina predat arsenal oružja

ZAGREB - Građani Hrvatske su u posljednjih 13 godina policiji predali 5.227 komada automatskog oružja, 320.290 rasprskavajućeg oružja, 5.382 kilograma eksploziva, 9.025 komada pištolja, revolvera, pušaka, koje smiju posjedovati, te 5,5 miliona municije različitog kalibra.

Uhapšen zbog sumnje da je prijetio i pucao iz vatrenog oružja

Muškarac čiji su inicijali M.E. iz Vlasenice uhapšen je zbog sumnje da je u mjestu Baćino Brdo u ovoj opštini prijetio oštećenom, nakon čega je pucao iz vatrenog oružja, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Stavio nož pod grlo čovjeku koji ga je nahranio pa ga opljačkao

BRČKO - Dalibor Lazarević iz Travnika (30) optužen je da je 5. maja došao kod poznanika S.J. u mjestu Stanovi, u Brčkom, kojem se požalio da je gladan, a kada mu je dao hranu, sa stola je uzeo nož i rekao: "Vadi pare, sve što imaš!" Nakon toga ga je udario u glavu te mu oteo novac i telefon.

Ubica Zvorničanki pucao u glavu i grudi

ZVORNIK – Stana D. (63) ubijena je u svojoj kući u zvorničkom naselju Branjevo, a za njeno ubistvo osumnjičen je Ranko M. (52), potvrđeno je "Nezavisnim".

U Bihaću pronađeni droga i ručna bomba

BIHAĆ - Pripadnici Policijske stanice Bihać priveli su muškarca R.R. (55) iz tog grada i on je osumnjičen za krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te nedozvoljneo držanje oružja i minsko eksplozivnih sredstava.

Tokom pretresa pronađeni pištolj, dvije puške i meci

DOBOJ - Službenici Policijske stanice Stanari pronašli su pištolj, dvije puške, pištoljske i puščane metke različitog kalibra i druge predmete prilikom pretresa kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi M.I. sa područja opštine Stanari, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Pjevačica sa KiM pokušala da prokrijumčari oružje u Albaniju

TIRANA - Albanska policija na graničnom prelazu Morina privela je koosovsku pevačicu Fjolu Morinu, pod sumnjom da je htjela nelegalno da prenese vatreno oružje preko granice, prenosi agencija Mia Ora njuz.

Putin: Rusija posjeduje oružje koje nema pandan u svijetu

Prvi put u svojoj istoriji Rusija posjeduje najsavremenije oružje koje nema pandan u svijetu, saopštio je ruski predsjednik Vladimir Putin tokom video-konferencije sa konstruktorom hiperzvučne rakete "Avangard" Gerbertom Jefremovim povodom dana ruske vojne industrije.

Putin: Ruskom oružju nema ravnog u svijetu

Rusko naoružanje je ispred inostranih modela, a po nekim karakteristikama je jedinstveno, saopštio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Najčitanije