Oružje

Amerika najveći trgovac oružjem, slijede Rusija, Francuska, Njemačka i Kina

STOKHOLM - Stokholmski međunarodni institut za istraživanje mira (SIPRI) objavio je listu najvećih trgovaca oružjem za period 2016-2020. godine, a na prvom mjestu su SAD.

Oružje pronađeno u Janji pod lupom njemačke policije

BANJALUKA - Policija Republike Srpske radi sa njemačkom policijom na rješavanju slučaja nedavno pronađene velike količine oružja i municije u Janji kod Bijeljine, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Pronađeno oružje u BMW-u, uhapšen Banjalučanin

BANJALUKA - Osoba inicijala M.P. iz Banjaluke uhapšena je zbog sumnje da je vršila nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Pronađena i oduzeta automatska puška i municija

TUZLA - Automatska puška i municija pronađeni su u pretresu stambenog objekta koji koristi osoba inicijala S.D. (30) iz Živinica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Njemački list: Krijumčari oružja iz Hrvatske slijedili političke ciljeve?

BERLIN - U članku pod naslovom "Oružje između Hrvatske, Bavarske i Berlina" novinari berlinskog lista Tagecajtung bave se pitanjem da li su krijumčari oružja iz Hrvatske u Njemačku slijedili i političke ciljeve.

Rusi konstruisali novi ultramoderni kalašnjikov

Ruski koncern "Kalašnjikov" uveliko radi na razvoju nove automatske puške AKV 521, koja se bitno razlikuje od standardnog AK47/74 sistema po specijalno konstruisanom dvodijelnom sanduku. Nova rješenja prevazilaze sve probleme sa montiranjem optičkih nišana.

Uhapšeni zbog ilegalnog posjedovanja oružja

ZVORNIK - Tuzlak čiji su inicijali D.R. i Zvorničanin E.H. uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Tajna baza za oružje "sudnjeg dana"

Rusija planira da do kraja naredne godine završi radove na kompletiranju pomorske vojne baze koja će biti namijenjena za skladištenje nuklearnih podvodnih bespilotnih sistema interkontinentalnog dometa "2M39 posejdon" (ili oružja "sudnjeg dana").

Kamion sa bombama bio kod Kongresa, uhapšen vozač

VAŠINGTON - Američko savezno tužilaštvo saopštilo je da je vašingtonska policija pronašla u srijedu kamion pun oružja u blizini Kapitola, tokom nasilnih protesta pristalica američkog predsjednika Donalda Trampa, i da je uhapsila vlasnika vozila.

Prodaja njemačkog oružja pala za trećinu

BERLIN - Vlada Njemačke je odobrila lane prodaju naoružanja i vojne opreme za 5,82 milijardi evra, 27,4 odsto manje u odnosu na godinu ranije.

Najčitanije