Oružje

Njemačka neće slati oružje Ukrajini

BERLIN - Nekoliko dana nakon što je Velika Britanija počela da snabdijeva zvanični Kijev protivtenkovskim naoružanjem, Berlin je saopštio da Ukrajini neće isporučiti oružje zbog mogućeg sukoba sa Rusijom.

Ukrajina upozorila: Rusi pri kraju s gomilanjem snaga

Ukrajina je upozorila da je Rusija "gotovo završila" s gomilanjem vojske na granici. Širi se strah da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao pokrenuti invaziju u bilo kojem trenutku, piše CNN.

Od tri osobe oduzeto vatreno oružje

PRIJEDOR - Policija u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu oduzela je vatreno oružje od tri lica tokom kampanje "Budi oprezan - oružje nije igračka", saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Rusija potpisala ugovore od 55 milijardi dolara o prodaji oružja

MOSKVA - Krajem ove godine, Rusija sa mnogim zemljama svijeta ima potpisane ugovore o prodaji oružja vrijedne 55 milijardi dolara.

Kod osumnjičenog za ubistvo pronađen arsenal oružja, droga i policijska uniforma

SARAJEVO - Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretres stana u opštini Novo Sarajevo koji je koristio A.J. iz Sarajeva i pronašli i privremeno oduzeli veću količina oružja, municije, eksplozivnih sredstava i droge.

U Srbiji kreće najveća nabavka oružja od vremena JNA

Država će od fabrike domaće vojne industrije u narednih pet godina naručiti naoružanje, vojnu opremu i municiju za Vojsku Srbije vrednu 1,25 milijardi evra.

Američka vojska testirala lasersko oružje na Bliskom istoku

DUBAI - Američka ratna mornarica saopštila je danas da je na Bliskom istoku testirala lasersko oružje i uspješno uništila plutajuću metu.

Istorijski ugovor Zastave sa SAD o izvozu oružja

Prema riječima njenog direktora, budućnost fabrike Zastava oružja u narednih nekoliko godina je osigurana.

Političar na udaru zbog božićne fotografije: "Djeda Mraze, molim te donesi municiju"

Američki političar našao se na udaru javnosti nakon što je objavio božićnu fotografiju svoje porodice, na kojoj svi poziraju sa puškama u rukama, samo nekoliko dana nakon smrtonosne pucnjave u školi.

Pandemija nije usporila globalnu prodaju oružja

Globalna odbrambena industrija je prošle godine dodatno povećala prodaju oružja, uprkos pandemiji virusa korona i njenim ekonomskim posljedicama, pokazuju podaci objavljeni u ponedjeljak.

Najčitanije