Osa

Borba ose i džinovskog pauka

Snimak borbe ose i ogromnog pauka, koji je nastao u jednom dvorištu u Australiji, privukao je veliku pažnju na internetu.

Jelena Karleuša završila u urgentnom

Pjevačica Jelena Karleuša nalazi se u Urgentnom centru nakon ujeda ose, zbog kojeg je dobila gušenje.

Zašto (pogrešno) ne volimo ose

Ose su često omraženi insekti i od njih se mnogi plaše. Ipak, pomažu nam u borbi protiv štetočina, moćni su proizvođači antibiotika i oprašivači biljaka.

Naučnici napravili antibiotik od otrova ose

Američki i brazilski naučnici napravili su toksični protein iz otrova azijske ose koji ubija bakterije otporne na poznate antibiotike i genetskom modifikacijom ga učinili sigurnim za ljude.

Sarajlije Asmir i Zulejha Šabić ručno izrađuju unikatne lampe

Samo se radom ili hrabrošću može postići ugled među ljudima, prisiliti ih ne da vas vole i nagrade, ali svakako da vas cijene i poštuju. Naravno da je rad bolje i sigurnije sredstvo, jer hrabrost nije od prirode svakom dana, a osim toga za nju se rjeđe i prilika pruža, dok je za rad i radljivost uvijek ima. I ne govorim ovdje o unutrašnjem zadovoljstvu koje čovjek ima od dobro svršenog posla i koje svakako vrijedi više od svih nagrada i priznanja ljudskih, zapisao je velikan književnosti Ivo Andrić o čovjekovom radu.

Hrvatski špijuni se boje vehabija

​BANJALUKA - Države jugoistočnog susjedstva opterećene su širenjem radikalnih tumačenja islama koja ne priznaju stajališta službenih islamskih zajednica, zakone ni demokratsku vlast države domaćina, a postojanje radikalnih islamističkih enklava u susjednim državama, posebno povratak "džihadista" iz Sirije, mogao bi uticati na dodatni stepen širenja radikalnog islama.

Osa prouzrokovala saobraćajnu nesreću i kolonu od pet km

Osa koja je zasmetala vozaču kamiona, uzrokovala je saobraćajnu nezgodu na autoputu u središtu njemačke pokrajine Tiringije, objavila je policija.

Naučnici otkrili novu vrstu ose koja izgleda zastrašujuće

Naučnici su u Amazoniji pronašli novu vrstu ose koja izgleda zastrašujuće, piše Dejli mejl.

Kostarikanski predsjednik tokom konferencije progutao osu

Kostarikanski predsjednik Luis Giljermo Solis Rivera imao je nezvanog letećeg gosta na konferenciji za novinare, koji mu je uletio u usta i odatle nije izašao.

Najčitanije