Oskar

Lopez: Pomalo razočaravajuće što nisam nominovana za Oskara

Nakon nekoliko mjeseci priče i promocije vezane za film "Hustlers", Dženifer Lopez je izjavila kako je činjenica da zbog ovog ostvarenja nije nominovana za Oskara pomalo razočaravajuća, prenosi People.

Bh. snaha u borbi za "kulinarskog Oskara" u Americi

Šest "šefova" i dva restorana iz Sent Luisa našlo se u polufinalu ovogodišnje nagrade "James Beard", koja je u Sjedinjenim Američkim Državama poznata i kao "kulinarski Oskar".

Šarliz Teron objavila selfi sa dodjele Oskara, obožavaoci oduševljeni

Glumica Šarliz Teron objavila je selfi sa dodjele Oskara koji je postao apsolutni hit i za samo nekoliko sati skupio pola miliona lajkova zbog mnoštva holivudskih zvijezda koje su na njemu.

Gledanost Oskara najniža u istoriji

Bez voditelja i bez nečega upečatljivog, gledanost televizijskog prenosa 92. ceremonije dodjele nagrade Oskar bila je najniža u istoriji - privukao je samo 23.6 miliona ljudi, što je za 20 odsto niže nego prošle godine.

Ceremonija dodjele Oskara koštala 44 miliona dolara

​Ovogodišnja, 92. svečana dodjela Oskara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu koštala je ukupno 44 miliona dolara, navodi se na finansijskom sajtu Volethab.

Ovako su slavni izgledali na sinoćnoj dodjeli Oskara

Sinoć je u Los Anđelesu Američka filmska akademija po 92. put podijelila nagrade za najbolje filmove. Najbolji film je južnokorejski "Parazit", koji je ujedno odnio i najveći broj kipića Oskar.

Podijeljeni Oskari, "Parazit" ispisao istoriju

Sinoć je u Los Anđelesu Američka filmska akademija po 92. put podijelila nagrade za najbolje filmove. Najbolji film je južnokorejski "Parazit", koji je ujedno odnio i najveći broj kipića Oskar.

Favoriti 92. dodjele Oskara

​Ko će u nedjelju uveče sa dodjele najprestižnijih nagrada u svijetu filma otići stežući pozlaćenu statuu pitanje je od milion dolara. Na osnovu broja nominacija i osvojenih priznanja tokom tzv. sezone nagrada, moglo bi se reći da oni koji su učestvovali u nastanku ostvarenja "Džoker", "1917", "Bilo jednom u... Holivudu", "Irac", "Parazit" i "Zemlja meda" neće biti razočarani.

Evo zašto treba da pogledate klasik koji ima šest nominacija za Oskara

​Kada u obzir uzmemo i televizijske i filmske adaptacije, dobijemo deset verzija "Malih žena" (Little Women); dvije samo u proteklih godinu dana. Ova posjlednja, iz 2019. godine, a u režiji Grete Gervig sigurno zaslužuje pažnju. Dva su primarna razloga za to.

Ove stvari niste znali o dodjeli Oskara

Bliži se 92. dodjela Oskara (9. februara u Dolbi teatru u Los Anđelesu) i vjerovatno ste već čuli sve bitno vezano za nominacije.

Najčitanije