Oskar

Luka Dončić oborio rekod Oskara Robertsona

Slovenački košarkaš u dresu Dalasa Luka Dončić još jednom se upisao u istoriju NBA posle meča sa Sakramentom.

"Prohujalo sa vihorom" vraćen na repertoar uz napomenu da "negira strahote ropstva"

Jedan od najomiljenijih filmova u istoriji sedme umetnosti "Prohujalo sa vihorom" vraćen je na repertoar striming platforme "HBO Maks" uz propratna dva snimka odricanja od odgovornosti, u kojima se navodi da kultni film "negira strahote ropstva".

Dodjela Oskara sljedeće godine pomjerena za 25. april

Ceremonija 93. dodjele Oskara sljedeće godine prebačena je sa februara za kraj aprila, zbog epidemije virusa korona, objavila je Američka akademija filmskih umjetnosti i nauka.

Oskar postaje još "raznovrsniji"

Način dodjele čuvene američke filmske nagrade Oskar doživjeće velike promjene, uključujući broj nominacija za najbolji film i standarde reprezentacije raznolikosti.

COVID-19 izmijenio pravila za dodjelu sljedećeg Oskara

Američka akademija za film i nauku, koja je organizator dodjele prestižne nagrade Oskar, najavila je danas da će, zbog prestanka rada bioskopa usljed epidemije virusa korona, samo filmovi prikazani na striming platformama i video pej per vju, biti u konkurenciji za dodelu Oskara iduće godine, izvijestio je Rojters.

Lopez: Pomalo razočaravajuće što nisam nominovana za Oskara

Nakon nekoliko mjeseci priče i promocije vezane za film "Hustlers", Dženifer Lopez je izjavila kako je činjenica da zbog ovog ostvarenja nije nominovana za Oskara pomalo razočaravajuća, prenosi People.

Bh. snaha u borbi za "kulinarskog Oskara" u Americi

Šest "šefova" i dva restorana iz Sent Luisa našlo se u polufinalu ovogodišnje nagrade "James Beard", koja je u Sjedinjenim Američkim Državama poznata i kao "kulinarski Oskar".

Šarliz Teron objavila selfi sa dodjele Oskara, obožavaoci oduševljeni

Glumica Šarliz Teron objavila je selfi sa dodjele Oskara koji je postao apsolutni hit i za samo nekoliko sati skupio pola miliona lajkova zbog mnoštva holivudskih zvijezda koje su na njemu.

Gledanost Oskara najniža u istoriji

Bez voditelja i bez nečega upečatljivog, gledanost televizijskog prenosa 92. ceremonije dodjele nagrade Oskar bila je najniža u istoriji - privukao je samo 23.6 miliona ljudi, što je za 20 odsto niže nego prošle godine.

Ceremonija dodjele Oskara koštala 44 miliona dolara

​Ovogodišnja, 92. svečana dodjela Oskara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu koštala je ukupno 44 miliona dolara, navodi se na finansijskom sajtu Volethab.

Najčitanije