Oskar

Srpski kandidat za Oskara film "Dara iz Jasenovca"

Film "Dara iz Jasenovca" reditelja Predraga Antonijevića u trci je za Oskara u kategoriji najbolji međunarodni film, saopšteno je iz Filmskog centra Srbije (FCS).

Sedam filmova za srpskog kandidata za Oskara

Sedam srpskih filmova se nalazi u konkurenciji za srpskog kandidata za Oskara, saopštio je Filmski centar Srbije (FCS).

Nominacija za "evropskog Oscara" Goranu Bogdanu uljepšala svakodnevnicu

BEOGRAD - Srećan sam što je prepoznat naš rad na ovoj teškoj i osjetljivoj temi. Od prvih proba s redateljem Srdanom Golubovićem ispunjavalo me što plovimo zajedno ovako nježnim temama, kao što je očinstvo i borba čovjeka za pronalaženjem u ovom svijetu, kazao je Goran Bogdan, koji je nominovan za nagradu Evropske filmske akademije (EFA) za najboljeg glumca.

Luka Dončić oborio rekod Oskara Robertsona

Slovenački košarkaš u dresu Dalasa Luka Dončić još jednom se upisao u istoriju NBA posle meča sa Sakramentom.

"Prohujalo sa vihorom" vraćen na repertoar uz napomenu da "negira strahote ropstva"

Jedan od najomiljenijih filmova u istoriji sedme umetnosti "Prohujalo sa vihorom" vraćen je na repertoar striming platforme "HBO Maks" uz propratna dva snimka odricanja od odgovornosti, u kojima se navodi da kultni film "negira strahote ropstva".

Dodjela Oskara sljedeće godine pomjerena za 25. april

Ceremonija 93. dodjele Oskara sljedeće godine prebačena je sa februara za kraj aprila, zbog epidemije virusa korona, objavila je Američka akademija filmskih umjetnosti i nauka.

Oskar postaje još "raznovrsniji"

Način dodjele čuvene američke filmske nagrade Oskar doživjeće velike promjene, uključujući broj nominacija za najbolji film i standarde reprezentacije raznolikosti.

COVID-19 izmijenio pravila za dodjelu sljedećeg Oskara

Američka akademija za film i nauku, koja je organizator dodjele prestižne nagrade Oskar, najavila je danas da će, zbog prestanka rada bioskopa usljed epidemije virusa korona, samo filmovi prikazani na striming platformama i video pej per vju, biti u konkurenciji za dodelu Oskara iduće godine, izvijestio je Rojters.

Lopez: Pomalo razočaravajuće što nisam nominovana za Oskara

Nakon nekoliko mjeseci priče i promocije vezane za film "Hustlers", Dženifer Lopez je izjavila kako je činjenica da zbog ovog ostvarenja nije nominovana za Oskara pomalo razočaravajuća, prenosi People.

Bh. snaha u borbi za "kulinarskog Oskara" u Americi

Šest "šefova" i dva restorana iz Sent Luisa našlo se u polufinalu ovogodišnje nagrade "James Beard", koja je u Sjedinjenim Američkim Državama poznata i kao "kulinarski Oskar".

Najčitanije