Oslo

Norveška: Epidemija COVID-19 je pod kontrolom

OSLO - Epidemija COVID-19 je pod kontrolom u Norveškoj, izjavio je danas norveški ministar zdravlja Bent Hoie, ukazujući na nisku stopu prenošenja bolesti.

U Norveškoj zabilježen prvi slučaj zaraze virusom korona

OSLO - Norveške vlasti su saopštile da je i u ovoj evropskoj zemlji zabilježen prvi slučaj zaraze virusom korona, a radi se o osobi koja se prošle sedmice vratila iz Kine.

U napadu u Oslu petoro povrijeđeno

OSLO - Naoružani muškarac, koji je ukrao ambulantna kola u sjevernom dijelu Osla, lakše je povrijedio pet osoba, uključujući dvije bebe, saopštile su norveška policija i zdravstveni zvaničnici, ističući da se izgleda radi o namjernom pokušaju napada na pešake.

Ukradenim kolima Hitne pomoći udario porodicu, povrijeđene dvije bebe

OSLO - Naoružani muškarac koji je ukrao kola Hitne pomoći u sjevernom dijelu Osla povrijedio je tri osobe kada je udario u njih, od kojih su dvije bebe, saopštile su norveška policija i bolnički zvaničnici.

Pucnjava u džamiji, jedna osoba povrijeđena

OSLO - Jedna osoba je povrijeđena u pucnjavi u džamiji u Norveškoj, a počinilac je priveden, saopštila je policija.

Oslo smanjuje emisije ugljen-dioksida za 95 odsto

OSLO - Glavni grad Norveške Oslo objavio je danas da je postavio cilj da do 2030. godine smanji emisije ugljen-dioksida za 95 odsto.

Napad u školi u Oslu, učenik izbo nastavnika i još tri osobe

​OSLO - Učenik u jednoj osnovnoj školi u Oslu povrijedio je danas nastavnika i još troje zaposlenih, saopštila je norveška policija.

Dobojlija krenuo biciklom do Osla

DOBOJ - Vožnja biciklom do Mađarske prva je etapa Dobojlije Mladena Malića (47) na putu ka Oslu, krajnjoj destinaciji na putovanju dugom oko 2.400 kilometara, koje će u jednom pravcu trajati petnaestak dana.

Dobojlija kreće biciklom na put u Norvešku

DOBOJ - Višak kilograma natjerao je Mladena Malića (47), nekadašnjeg pripadnika Jedinice za podršku Policijske uprave Doboj, a sada načelnika Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije, da se počne baviti biciklizmom, pa je u protekle četiri godine biciklom obišao nekoliko evropskih gradova.

Grade "Biblioteku budućnosti": Pišu knjige koje će se smjeti čitati tek 2114. godine

OSLO - Projekat "Biblioteka budućnosti", koji je osmislila škotska umjetnica Kejti Paterson, uspješno se sprovodi, a jedna od posljednjih spisateljica koja je angažovana da piše za ovaj projekat je Elif Šafak iz Turske.

Najčitanije