Osnovna škola

E-učionice u svim osnovnim školama u RS

GRADIŠKA - Ministarstvo prosvjete i kulture započelo je u avgustu ove godine treću fazu projekta ′Dositej′ u okviru koje ćemo preostale 62 osnovne škole opremiti e-učionicama i na taj način stvoriti uslove da se u svim osnovnim školama u Republici Srpskoj nastava izvodi na najmoderniji način, rekao je ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević u Osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“ Gradiška, gdje je danas predstavljen početak treće faze projekta „Dositej“.

Osnovci na Laušu dobili novu ogradu

BANJALUKA - U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u naselju Lauš danas je postavljena nova ograda kojom je ograđeno školsko dvorište.

Jezik odlučuje o sudbini ministra

SARAJEVO - Bura koju je podigao potez Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo kojim se od roditelja traži da se izjasne o jeziku koji će pisati u diplomama i knjižicama njihove djece se ne stišava.

Krče put za tri škole pod jednim krovom

SARAJEVO - Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo poslalo je instrukcije svim školama u ovom kantonu da učenici više ne mogu koristiti termin B/H/S, nego da se moraju odlučiti, oni i njihovi roditelji, koji jezik hoće da im bude upisan u knjižicu na kraju godinu - da li bosanski, hrvatski ili srpski.

Nema više BHS jezika u sarajevskim osnovnim školama

SARAJEVO - Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dalo je instrukciju osnovnim školama u tom kantonu da se nastava u narednom periodu mora izvoditi na jednom od tri zvanična jezika konstitutivnih naroda BiH, u zavisnosti od opredjeljenja roditelja/staratelja učenika na osnovu ankete.

Akcija učenika i nastavnika dobojske OŠ "Vuk Karadžić": Simići dobili šporet i veš-mašinu

DOBOJ - Naša kuća uskoro će biti topla, ostalo je još da nabavimo drva i spremni smo za zimu, jer nam je šporet već stigao, poručili su Simići, sedmočlana porodica iz Kostajnice, kod Doboja, kojima su đaci, nastavnici i rukovodstvo OŠ "Vuk Karadžić" obezbijedili šporet i veš-mašinu.

Okončana četvoromjesečna agonija u školi u Petrovu

PETROVO - Ovo je naša pobjeda jer smo uz pomoć resornog ministra natjerali štrajkače da prekinu obustavu nastave i da se vrate u učionice, poručili su danas roditelji đaka Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Petrovu.

Nikad kraja agoniji u OŠ "Vuk Karadžić" u Petrovu: Interesi đaka na zadnjem mjestu

PETROVO - Uzalud je u petak Davorin Adamović čekao da se u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Petrovu pojavi novi vršilac dužnosti direktora, koji će ga naslijediti na poziciji koju je obavljao prethodna tri mjeseca jer je imenovanje novog rukovodioca odgođeno do ponedjeljka.

Neophodna nova ograda za bezbjednost đaka u školi u Motikama

BANJALUKA - Zaštitna ograda objekta područnog odjeljenja Osnovne škole "Miloš Crnjanski" u banjalučkom naselju Motike je pokidana i skinuta, zbog čega je neophodna nova zbog bezbjednosti 53 učenika.

U osnovnoj školi u Petrovu jedan broj prosvjetara i dalje štrajkuje

PETROVO - Davorin Adamović, v.d. direktora Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Petrovu, podijelio je u petak udžbenike đacima prvacima, ali dio zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi nastavio je štrajk započet prije skoro tri mjeseca, zbog kojeg nije okončana ni prošla školska godina.

Najčitanije