Osnovna škola

Počela sanacija osnovne škole u Maslovarama

KOTOR VAROŠ - Zamjenom vanjske stolarije počela je sanacija zgrade Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u Maslovarama, u opštini Kotor Varoš.

Učenicima devetih razreda uvode testove za lakši odabir zanimanja

BANJALUKA - U devetim razredima osnovnih škola u drugom polugodištu ove školske godine biće uvedeni testovi profesionalne orijentacije na osnovu kojih će stručno osoblje u školama davati smjernice učenicima koju buduću srednju školu da upišu.

Škola za jubilej dobila dvorište

TREBINJE - Osnovna škola "Jova Jovanović Zmaj", koja je nasljednik nekadašnje Prve osnovne škole Trebinje, obilježila je 35 godina rada u školskom objektu u kome se sada nalazi.

Sanirana kompletna stolarija na objektu osnovne škole u Mišinom Hanu

Stolarija na objektu područne Osnovne škole "Milutin Bojić" u Mišinom Hanu kompletno je obnovljena, potvrdio je Duško Petrović, direktor ove škole.

E-učionice u svim osnovnim školama u RS

GRADIŠKA - Ministarstvo prosvjete i kulture započelo je u avgustu ove godine treću fazu projekta ′Dositej′ u okviru koje ćemo preostale 62 osnovne škole opremiti e-učionicama i na taj način stvoriti uslove da se u svim osnovnim školama u Republici Srpskoj nastava izvodi na najmoderniji način, rekao je ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević u Osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“ Gradiška, gdje je danas predstavljen početak treće faze projekta „Dositej“.

Osnovci na Laušu dobili novu ogradu

BANJALUKA - U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u naselju Lauš danas je postavljena nova ograda kojom je ograđeno školsko dvorište.

Jezik odlučuje o sudbini ministra

SARAJEVO - Bura koju je podigao potez Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo kojim se od roditelja traži da se izjasne o jeziku koji će pisati u diplomama i knjižicama njihove djece se ne stišava.

Krče put za tri škole pod jednim krovom

SARAJEVO - Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo poslalo je instrukcije svim školama u ovom kantonu da učenici više ne mogu koristiti termin B/H/S, nego da se moraju odlučiti, oni i njihovi roditelji, koji jezik hoće da im bude upisan u knjižicu na kraju godinu - da li bosanski, hrvatski ili srpski.

Nema više BHS jezika u sarajevskim osnovnim školama

SARAJEVO - Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dalo je instrukciju osnovnim školama u tom kantonu da se nastava u narednom periodu mora izvoditi na jednom od tri zvanična jezika konstitutivnih naroda BiH, u zavisnosti od opredjeljenja roditelja/staratelja učenika na osnovu ankete.

Akcija učenika i nastavnika dobojske OŠ "Vuk Karadžić": Simići dobili šporet i veš-mašinu

DOBOJ - Naša kuća uskoro će biti topla, ostalo je još da nabavimo drva i spremni smo za zimu, jer nam je šporet već stigao, poručili su Simići, sedmočlana porodica iz Kostajnice, kod Doboja, kojima su đaci, nastavnici i rukovodstvo OŠ "Vuk Karadžić" obezbijedili šporet i veš-mašinu.

Najčitanije