Osobe sa invaliditetom

Amel Kapo iz SPID-a: Naši takmičari nisu osobe s invaliditetom, nego šampioni

Promijenili smo razmišljanje naše mikrosredine, koja nas više ne gleda kao osobe s invaliditetom, nego kao šampione, i to smatram našim najvećim uspjehom do sada, kazuje na početku razgovora za "Nezavisne" Amel Kapo, šef stručnog štaba i osnivač Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva.

"UDAS" predstavio projekat: Više integrisati osobe sa invaliditetom

BANJALUKA - Organizacija amputiraca "UDAS" zajedno sa Helsinškim parlamentom građana i Udruženjem građana "Nešto više" predstavila je danas u Banjaluci svoj trogodišnji projekat čiji je glavni cilj stvarenja socijalne inkluzije i nediskriminacije osoba sa invaliditetom.

Osobama s invaliditetom otežano praćenje medijskog sadržaja

BANJALUKA, BRISEL - U BiH još nije dovoljno razvijena društvena svijest o potrebama gluvih, nagluvih i slijepih i slabovidnih osoba ili osoba s nekim drugim invaliditetom i o tome kako im olakšati funkcionisanje u društvu.

"Bijeljina primjer poštovanja osoba sa invaliditetom"

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je juče prijem za članove Aktiva mladih osoba sa invaliditetom iz Mostara, koji borave u dvodnevnoj posjeti Semberiji, a čiji domaćini su bili predstavnici bijeljinskog Aktiva mladih osoba sa invaliditetom iz koalicije "Кolosi".

Ko će brinuti o djeci kad roditelja više ne bude?

TUZLA - Osobe s invaliditetom u BiH su višestruko diskriminirane i njihovi problemi se samo konstatuju, ali ne rješavaju, rečeno je danas na sastanku organizacija koje okupljaju ovu populaciju i OSCE-a u Tuzli.

Otvoren Prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u BiH

MOSTAR -Prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u BiH, čiji je cilj promovisati pravo na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom, otvoren je u srijedu u Arena sport centru u Mostaru.

Osobe sa invaliditetom u potrazi za poslom stignu najdalje do razgovora

DOBOJ - Zbog predrasuda poslodavci će radije plaćati penale nego što će zaposliti osobu sa invaliditetom, žale se pripadnici te populacije, te ističu da je sve više mladih visokoobrazovano, ali ne mogu do posla jer u preduzećima smatraju da ne mogu jednako da privređuju kao i ostali uposlenici.

Problemi osoba s invaliditetom: Kako izgleda svakodnevna borba

Pokušaj da se gradskim prevozom prebacite sa tačke A na tačku B u invalidskim kolicima je skoro pa nemoguća misija u Bosni i Hercegovini.

Osobe sa invaliditetom trpe diskriminaciju kod ljekara: Ne obraćaju im se kao drugim pacijentima

DOBOJ - Zdravstveni radnici u BiH, kako ljekari, tako i medicinske sestre i tehničari često ne znaju kako da se odnose prema osobama sa invaliditetom, zbog čega te osobe trpe diskriminaciju, poručili su iz organizacija koje okupljaju ovu populaciju.

Najčitanije