Ostavka

Džonson: Nemam namjeru da podnesem ostavku

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da nema namjeru da podnese ostavku zbog niza događaja koji su se desili u kancelariji i rezidenciji u Dauning stritu za vrijeme lokdauna.

Skoro cijeli krizni štab u Poljskoj podnio ostavku

VARŠAVA - U Poljskoj je 13 od 17 članova medicinskog tima koji savjetuje premijera o pandemiji virusa korona podnijelo ostavke, zbog, kao su naveli, nedovoljnog uticaja nauke na politiku, javila je danas državna agencija PAP.

Borisu Džonsonu se "ljulja" premijerska pozicija?

LONDON - Premijerska pozicija Borisa Džonsona je pod znakom pitanja, nakon što se britanski premijer danas suočio s pozivima iz svoje Konzervativne stranke da podnese ostavku, ocjenjuju britanski mediji.

Bivši šef Opela napustio VinFast u rekordnom roku

Nije česta pojava da neko siđe sa funkcije izvršnog direktora nekog proizvođača automobila poslije svega nekoliko mjeseci u kompaniji.

Zaev podnio ostavku na funkciju premijera Sjeverne Makedonije

SKOPLJE - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev danas je predsjedniku parlamenta podnio ostavku, koju je najavio nakon što je njegova stranka SDSM postigla loš rezultat u drugom krugu lokalnih izbora.

I ministar finansija Austrije najavio ostavku

BEČ - Nakon što je lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc najavio povlačenje iz politike, i poslije najave aktuelnog kancelara Aleksandera Šalenberga da će svoju funkciju prepustiti budućem šefu narodnjaka, večeras je ministar finansija Gernot Blimel najavio da podnosi ostavku.

Dorsi napustio Twitter

Džek Dorsi, koji je suosnivač i izvršni direktor Twittera od osnivanja popularne mreže 2006. godine, odlazi sa ove funkcije, prema pisanjima stranih medija.

Analitičari: Tijesna većina ili novi izbori poslije ostavke Zaeva

SKOPLJE - Neočekivana ostavka Zorana Zaeva na premijersko mjesto i čelo Socijaldemokratskog saveza (SDSM) poslije ubjedljivog poraza na lokalnim izborima nije dovoljan razlog da se čitava vlada stavi na kocku, ali nema sumnje da je ona definitivna, ocjenjuju za Tanjug politički analitičari iz Skoplja.

Dalibor Pavlović podnio ostavku

PRIJEDOR - Dalibor Pavlović zvanično je danas podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora.

Lašet najavio povlačenje sa čela CDU

BERLIN - Njemački konzervativni lider Armin Lašet najavio je povlačenje sa čela Hrišćansko-demokratske unije (CDU) nakon što je ova stranka zauzela drugo mjesto na nacionalnim izborima prošlog mjeseca, javili su njemački mediji.

Najčitanije