Ostrvo

Australija bi evakuisane iz Vuhana da prebaci 2.000 km od kopna

KANBERA - Australija namjerava da svoje državljane evakuisane iz kineskog grada Vuhana, žarišta koronavirusa, prebaci u karantin na Božićno ostrvo, koje je 2.000 kilometara udaljeno od kopna.

Seizmolozi upozorili na opasnost, zašto su turisti bili na ostrvu?

VELINGTON - Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardem izjavila je danas da se mora dati odgovor na pitanje zašto je turistima bilo dozvoljeno da posjete Bijelo ostrvo, iako su seizmolozi upozorili na opasnost od erupcije vulkana prošlog mjeseca.

Vulkan na Novom Zelandu ne miruje, strahuju da nema više preživjelih

VELINGTON - Policija Novog Zelanda saopštila je da strahuje da nema više preživjelih poslije erupcije vulkana na ostrvu, u kojoj je najmanje pet osoba poginulo, a 20 povrijeđeno.

Japan kupuje nenastanjeno ostrvo za vojne vježbe sa SAD

Japanska vlada pristala je da kupi nenaseljeno ostrvo na jugozapadu zemlje, kako bi ga upotrebila za vojne vježbe sa SAD i slijetanje vojnih letjelica.

Na Arktiku otkriveno novo ostrvo

Na Arktiku je otkriveno novo ostrvo koje je nastalo usijed globalnog zagrijavanja. Ostrvo su otkrili srednjoškolci iz Čuvašije pod rukovodstvom studenata Moskovskog vazduhoplovnog instituta, saopštila je pres-služba instituta.

Ulaz na "Zmajevo" ostrvo 1.000 dolara

Indonežanske vlasti odlučile su da ipak ne zatvore Komodo ostrvo za turiste od naredne godine, ali će uvesti taksu za posjete. Komodo zmajevi, ili varani, kako ih još nazivaju, najveći su gušteri na svijetu, a ugriz im je otrovan.

Ruski mornari otkrili pet novih ostrva na Arktiku

Hidrografska grupa ruske Sjeverne flote, koja je dio ekspedicije na arhipelagu Zemlja Franje Josifa, potvrdila je da su otkrili pet novih ruskih ostrva u Karskom moru.

Ostrvo na kojem su se odvijale mračne stvari

Ostrvski raj na Karibima koji je prije 20 godina kupio američki bogataš Džefri Epstajn, godinama je bio mjesto na kojem je seksualno zlostavljao maloljetnice.

Raj na zemlji: Ovo ostrvo je proglašeno najboljim na svijetu

​Ako razmišljate o dalekim putovanjima i želite da odete na neko "pusto" mjesto gdje ćete doživjeti neponovljivo iskustvo onda je ovo ostrvo prava destinacija za vas.

Misteriozno ostrvo sa samo jednom kućom, pristup zabranjen

Surtsej je vulkansko ostrvo u Atlantskom okeanu koji se nalazi tridesetak kilometara od Islanda. Nastao je velikom erupcijom 1963. godine koja je počela na dubini od 130 metara.

Najčitanije