Ostrvo

Ruski mornari otkrili pet novih ostrva na Arktiku

Hidrografska grupa ruske Sjeverne flote, koja je dio ekspedicije na arhipelagu Zemlja Franje Josifa, potvrdila je da su otkrili pet novih ruskih ostrva u Karskom moru.

Ostrvo na kojem su se odvijale mračne stvari

Ostrvski raj na Karibima koji je prije 20 godina kupio američki bogataš Džefri Epstajn, godinama je bio mjesto na kojem je seksualno zlostavljao maloljetnice.

Raj na zemlji: Ovo ostrvo je proglašeno najboljim na svijetu

​Ako razmišljate o dalekim putovanjima i želite da odete na neko "pusto" mjesto gdje ćete doživjeti neponovljivo iskustvo onda je ovo ostrvo prava destinacija za vas.

Misteriozno ostrvo sa samo jednom kućom, pristup zabranjen

Surtsej je vulkansko ostrvo u Atlantskom okeanu koji se nalazi tridesetak kilometara od Islanda. Nastao je velikom erupcijom 1963. godine koja je počela na dubini od 130 metara.

Bjesne požari na grčkom ostrvu Evija

ATINA - Na grčkom ostrvu Evija izbilo je nekoliko požara, a vatrogasci i dalje pokušavaju da ih ugase.

Budvansko ostrvo među devet najljepših plaža Evrope

Budva je još jednom pronašla svoje mjesto među globalno poznatim destinacijama. Ovoga puta dospjela je na listu 'Devet najljepših plaža Evrope koje treba posjetiti ovog ljeta', prestižnog časopisa Forbes, u kojem se navodi:

Na italijanskom ostrvu kazna ako koristite plastične kese

Turisti koji posjećuju ostrvo Kapri suočiće se sa novčanom kaznom do 500 evra ako ih uhvate da koriste plastične kese, tanjire ili pribor za jelo, jer je to italijansko ostrvo uvelo nove zakone.

Na grčkom ostrvu niko prije 90. ne umire

"Magična" ishrana stanovnika Ikarije, koja im je obezbijedila status najdugovječnijih ljudi na svijetu probudila je interesovanje i svjetskih medija za Grčku.

Vještačko ostrvo koštaće 79 milijardi dolara

HONG KONG - Hong Kong planira izgradnju najvećeg svjetskog vještačkog ostrva po cijeni od 79 milijardi dolara, objavili su danas gradski zvaničnici.

Kod Budve pronađen mrtav delfin, najvjerovatnije ubijen

Budvanski ribari pronašli su u nedjelju uginulog delfina na ostrvu Sveti Nikola.

Najčitanije