Otkaz

Otkaz za 111 radnika Rudnika uglja Kreka

Uprava Rudniku uglja Kreka Tuzla saopštila je danas da je za 111 radnika donijela odluku o prekidu rada i navela da je ovo privredno društvo u prvoj polovini 2021. godine poslovalo negativno u iznosu od oko 13 miliona KM.

U Crnoj Gori zvanično 10.000 otkaza u godini korone

U Crnoj Gori je od aprila prošle godine, kada je počeo uticaj pandemije korone na ekonomiju, do kraja aprila 2021. bez posla ostalo više od deset hiljada radnika, prema podacima iz mjesečnih biltena Zavoda za zapošljavanje.

Njemačka prošle godine izgubila više od milion radnih mjesta

U Njemačkoj je prošle godine zbog pandemije više od milion zaposlenih ostalo bez posla uprkos milijardama evra za takozvani skraćeni rad, proizlazi iz odgovora Savezne vlade na zahtjev Ljevice.

Učitelji otpušteni jer nisu htjeli da nose maske

BEČ - Nekoliko austrijskih učitelja koji su uporno odbijali da nose maske za filtriranje čestica radi zaštite od širenja virusa korona otpušteni su, objavio je danas list Kronen Cajtung.

Sud vratio nastavnicu koja je dobila otkaz jer je objašnjavala litije

PODGORICA - Nastavnica Ivana Bulatović, koja je u maju prošle godine dobila otkaz u Osnovnoj školi "Sutjeska" u Danilovgradu, jer je objašnjavala djeci zbog čega se u Crnoj Gori održavaju litije, vraćena je na posao.

PSŽ otpustio Tuhela zbog sporne izjave

Tomas Tuhel nije više trener Pari Sen Žermena.

GPBiH otpustila policijskog službenika zbog 50 evra mita

Disciplinska kоmisiјa zа pоliciјskе službеnikе Grаničnе pоliciје BiH, nаkоn rаzmаtrаnjа pоdnеsеnоg zahtјеvа zа pоkrеtаnjе disciplinskоg pоstupkа i оdržаnоg glаvnоg prеtrеsа, dоniјеla је rјеšеnjе о prеstаnku rаdnоg оdnоsа zа pоliciјskоg službеnikа Ilinka G. koji je obavljao poslove policajca za graničnu kontrolu u Jеdinici grаničnе pоliciје Brod.

Otkaz ili prinudni odmor za 19.000 radnika Amerikan erlajnsa

Amerikan erlajns saopštio je da će od 1. oktobra otpustiti ili poslati na prinudni odmor 19.000 zaposlenih, osim ako avionska industrija ne dobije veću pomoć od Kongresa.

Italijani otkazuju ljetovanja u Hrvatskoj

ZAGREB - Ograničenje koje je Italija uvela za sve koji se vraćaju iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španije već je dovelo do otkazivanja dolaska italijanskih turista u Hrvatsku.

Granični policajac BiH primio 50 evra pa dobio otkaz

ŠAMAC - Policijski službenik Granične policije BiH dobio je rješenje o prekidu radnog odnosa jer je od njemačkog državljanina primio mito u vrijednosti 50 evra, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Najčitanije