Otkaz

Granični policajci osumnjičeni za namještanje konkursa dobili otkaz

SARAJEVO - Dvojica graničnih policajaca, koji su prošle godine uhapšeni u okviru akcije "Konak" a koji su osumnjičeni za korupciju, dobila su otkaz u Graničnoj policiji BiH, potvrđeno je za "Nezavisne".

Sjeverni tok 2 u Švajcarskoj otpušta sve zaposlene

Operater gasovoda "Sjeverni tok 2", sa sjedištem u švajcarskom kantonu Cug, otpušta sve svoje zaposlene.

Dobio otkaz, pa ranio četvoro ljudi

Otpušteni radnik firme za obezbjeđenje ranio je danas troje bivših kolega te potom i policajca u katalonskom gradiću Ruidoms, izvijestile su novine La Vanguardia.

Podijelio više od 900 otkaza putem Zooma: "Glupi delfini"

Izvršni direktor hipotekarne firme Better.com Višal Garg objavio je da ta kompanija otpušta oko devet odsto svojih radnika, odnosno više od 900 ljudi.

Prvi otkaz u Hrvatskoj zbog neslaganja sa epidemiološkim mjerama

​ZAGREB - Zbog nepoštovanja kovid mjera prvi otkaz u Hrvatskoj je dobio nastavnik Tehničke škole u Bjelovaru, koji od polovine prošlog mjeseca nije dolazio na posao, jer je odbio da se vakciniše, ali i da se testira na korona virus, piše zagrebački Jutarnji list.

Suspenzija pa otkaz za nevakcinisane radnike

RIGA - Letonski parlament je danas dozvolio kompanijama da zaposlene koji odbijaju vakcinaciju protiv korona virusa otpuste ili da ih upute na rad od kuće, dok se zemlja bori sa jednim od najgorih talasa korona virusa u Evropskoj uniji.

Turniru u Brizbejnu opet prijeti otkazivanje

Organizatori turnira u Brizbejnu strahuju da bi takmičenje i u 2022. moglo biti otkazano zbog pandemije koronavirusa.

Milojević poslije sedam utakmica otišao iz AEK-a

Srpski trener Vladan Milojević više nije šef stručnog štaba atinskog AEK-a, objavio je klub.

"Junajted erlajnz" otpušta 600 radnika zbog nevakcinisanja

Skoro 600 radnika američke avio-kompanije "Junajted erlajnz" suočeno je s otkazom zbog nepoštovanja politike kompanije o vakcinisanju protiv virusa korona.

Otkaz za 111 radnika Rudnika uglja Kreka

Uprava Rudniku uglja Kreka Tuzla saopštila je danas da je za 111 radnika donijela odluku o prekidu rada i navela da je ovo privredno društvo u prvoj polovini 2021. godine poslovalo negativno u iznosu od oko 13 miliona KM.

U Crnoj Gori zvanično 10.000 otkaza u godini korone

U Crnoj Gori je od aprila prošle godine, kada je počeo uticaj pandemije korone na ekonomiju, do kraja aprila 2021. bez posla ostalo više od deset hiljada radnika, prema podacima iz mjesečnih biltena Zavoda za zapošljavanje.

Njemačka prošle godine izgubila više od milion radnih mjesta

U Njemačkoj je prošle godine zbog pandemije više od milion zaposlenih ostalo bez posla uprkos milijardama evra za takozvani skraćeni rad, proizlazi iz odgovora Savezne vlade na zahtjev Ljevice.

Učitelji otpušteni jer nisu htjeli da nose maske

BEČ - Nekoliko austrijskih učitelja koji su uporno odbijali da nose maske za filtriranje čestica radi zaštite od širenja virusa korona otpušteni su, objavio je danas list Kronen Cajtung.

Sud vratio nastavnicu koja je dobila otkaz jer je objašnjavala litije

PODGORICA - Nastavnica Ivana Bulatović, koja je u maju prošle godine dobila otkaz u Osnovnoj školi "Sutjeska" u Danilovgradu, jer je objašnjavala djeci zbog čega se u Crnoj Gori održavaju litije, vraćena je na posao.

PSŽ otpustio Tuhela zbog sporne izjave

Tomas Tuhel nije više trener Pari Sen Žermena.

Najčitanije