Otkazi

Najveća italijanska banka otpušta 10.000 radnika?

MILANO - Unikredit banka, najveća italijanska banka po obimu aktive, razmatra ukidanje oko 10.000 radnih mjesta ili deset odsto svoje globalne radne snage, u okviru novog poslovnog plana koji će biti predstavljen u decembru, javlja Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora upoznata sa situacijom.

Pljuštaće otkazi u NASA? Zabrana zaposlenima da objavljuju snimke

Zaposlenima u američkom Svemirskom centru Kenedi navodno je rečeno da mogu biti otpušteni zbog objavljivanja snimaka zabilježenih u prostorijama Centra.

Gorenje planira otpustiti 270 radnika

Gorenje planira otpustiti 270 zaposlenih, što je malo više od šest posto ukupnog broja zaposlenika.

"Bayer" otpušta 12.000 radnika

BERLIN - Njemačka farmaceutska kompanija "Bayer" najavila je otpuštanje 12.000 radnika širom svijeta radi smanjenja troškova.

Doktori u Tuzlanskom kantonu povukli ostavke

TUZLA- Doktori u Tuzlanskom kantonu prekidaju štrajk i povlače potpisane masovne ostavke jer na hitnoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u petak preleminarno je postignut dogovor da članovi Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK potpišu ovih dana kolektivni ugovor.

Otkaze potpisalo 1.030 ljekara i stomatologa

TUZLA - Predsjednik Štrajkačkog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona Admir Suljić rekao je da je do podneva u svim zdravstvenim ustanovama ovog kantona oko 1.030 ljekara i stomatologa potpisalo individualne otkaze.

"Dojče banka" najavila hiljade otkaza

FRANKFURT - Njemačka "Dojče banka" saopštila je da će ukinuti nekoliko hiljada radnih mjesta u okviru restrukturisanja svojih poslova u pokušaju da smanji troškove.

Njemački piloti daju otkaz, ne žele da ratuju protiv Rusije

BERLIN - Piloti njemačkog Ratnog vazduhoplovstva gube želju za ratovanjem i vojska njemačke je suočena sa talasom otkaza, piše „Kontra magazin“.

Goražde ostaje bez ljekara?

GORAŽDE - Članovi Sindikata doktora medicine i stomatologije, njih 50, a od toga 30 specijalista potpisali su otkaze o radu što bi sutra trebalo da uruče poslodavcima, nakon čega traje otkazni rok od sedam dana.

Radnici u RS daju otkaze i odlaze u inostranstvo

BANJALUKA - Bez posla je u Srpskoj za devet mjeseci ove godine ostalo 18.370 radnika, a iako poslodavci prednjače u dijeljenju otkaza, ugovore o radu sve češće sporazumno raskidaju i radnici u potrazi za novim poslom, uglavnom u inostranstvu.

Najčitanije