Otkazi

"Audi" otpušta pet hiljada ljudi?

Očekuje se da će proizvođač automobila "Audi", koji je dio "Folksvagen grupe" otpustiti hiljade zaposlenih, javio je Rojters.

"Tata Stil" otpušta do 3.000 radnika u Evropi

Proizvođač čelika "Tata Stil" planira da ukine do 3.000 radnih mjesta u svojim pogonima širom Evrope, jer je taj sektor suočen sa viškom ponude, slabom tražnjom i visokim troškovima, saopšteno je iz kompanije.

Handelsbanken otpušta 800 radnika

Švedska banka Handelsbanken saopštila je danas da će ukinuti 800 radnih mjesta i da će se povući iz Azije i Njemačke u sklopu programa smanjenja troškova.

Najmanje deset lažnih diploma u federalnim institucijama, bilo i otkaza

Provjera diploma zaposlenih u federalnim institucijama do sada je pokazala da je najmanje deset namještenika u proteklom periodu posao dobilo na osnovu lažnih diploma, a otkriveno je i nekoliko takvih službenika.

Najveća italijanska banka otpušta 10.000 radnika?

MILANO - Unikredit banka, najveća italijanska banka po obimu aktive, razmatra ukidanje oko 10.000 radnih mjesta ili deset odsto svoje globalne radne snage, u okviru novog poslovnog plana koji će biti predstavljen u decembru, javlja Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora upoznata sa situacijom.

Pljuštaće otkazi u NASA? Zabrana zaposlenima da objavljuju snimke

Zaposlenima u američkom Svemirskom centru Kenedi navodno je rečeno da mogu biti otpušteni zbog objavljivanja snimaka zabilježenih u prostorijama Centra.

Gorenje planira otpustiti 270 radnika

Gorenje planira otpustiti 270 zaposlenih, što je malo više od šest posto ukupnog broja zaposlenika.

"Bayer" otpušta 12.000 radnika

BERLIN - Njemačka farmaceutska kompanija "Bayer" najavila je otpuštanje 12.000 radnika širom svijeta radi smanjenja troškova.

Doktori u Tuzlanskom kantonu povukli ostavke

TUZLA- Doktori u Tuzlanskom kantonu prekidaju štrajk i povlače potpisane masovne ostavke jer na hitnoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u petak preleminarno je postignut dogovor da članovi Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK potpišu ovih dana kolektivni ugovor.

Otkaze potpisalo 1.030 ljekara i stomatologa

TUZLA - Predsjednik Štrajkačkog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona Admir Suljić rekao je da je do podneva u svim zdravstvenim ustanovama ovog kantona oko 1.030 ljekara i stomatologa potpisalo individualne otkaze.

Najčitanije