Otkup

Sadik Ahmetović platio da ne ide u zatvor: To je poklon od familije

SARAJEVO - Sadik Ahmetović, bivši ministar bezbjednosti u Savjetu ministara, platio je 18.000 maraka umjesto služenja zatvorske kazne na koju je osuđen prošle godine, a novac je, kako je rekao, posudio i dobio na poklon od sestara u Švedskoj i Americi.

Poljoprivrednici očekuju manji rod krompira i veće cijene

SOKOLAC - Na Glasincu i u rubnim selima između opština Sokolac i Rogatica prinos krompira ove godine biće i do 50 odsto manji, ocjenjuju proizvođači i očekuju veće cijene.

Maline u USK opet donose zaradu

BIHAĆ - Za proizvođače malina na području Unsko-sanskog kantona ova godina bila je mnogo bolja u odnosu na prethodne, a to se prije svega odnosi na otkupnu cijenu za ovu kulturu, koja je iznosila od četiri do šest maraka po kilogramu.

Rod šljive u BiH slab, ali sa otkupom nema problema

BANJALUKA, TUZLA - Rod šljiva u BiH je ove godine, prema riječima poljoprivrednika, zbog kasnih mrazeva slab, a uprkos tome, dok su voćari u Srpskoj zadovoljni otkupnom cijenom, koja je ista kao i lani i iznosi oko 80 feninga po kilogramu, u pojedinim kantonima u FBiH cijene još nisu utvrđene.

Ratari prizivaju veću otkupnu cijenu pšenice

BANJALUKA, BIJELJINA - Žetva pšenice na poljima u Republici Srpskoj se zahuktava, a prema procjenama poljoprivrednika, otkupna cijena ove godine mogla bi da iznosi i do 0,40 KM po kilogramu, što je daleko iznad višegodišnjeg prosjeka.

Bingo širi saradnju sa semberskim poljoprivrednicima

Predstavnici kompanije Bingo danas su u prostorijama Fabrike "Semberka" Janja održali sastanak s poljoprivrednim proizvođačima iz Semberije, predstavnicima firme "Janja Plod" d.o.o. i Poljoprivredne zadruge "Agrofarmer" Janja.

Otkup i prodaja poljoprivrede, šumarstva i ribarstva 137 miliona KM

BANJALUKA - Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Republici Srpskoj u četvrtom tromjesečju prošle godine iznosila je 137 miliona KM i veća je za 4,8 odsto nego u istom periodu 2019, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Košarac: Viškove mesa da otkupe domaći mesoprerađivači

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas u Sarajevu da je jedino rješenje za tržišne viškove mesa da ih otkupe domaći prerađivači.

Malinari: Prihvatljiva cijena otkupa od 3,50 KM po kilogramu

Upravni odbor Udruženja malinara Bratunca, Srebrenice i Milića "Vilamet" ocijenio je na današnjm sastanku u Bratuncu da je za proizvođače prihvatljiva cijena ovogodišnjeg roda od 3,50 KM po kilogramu, koju je ponudio vlasnik hladnjače "Agro dr" Petko Rankić i da očekuje da i ostali otkupljivači isplate preuzetu malinu po toj cijeni.

Farmeri u RS negoduju, otkupljena trećina tovnih svinja

BANJALUKA - Farmeri u Republici Srpskoj nezadovoljni su dinamikom interventnog otkupa viška mesa, za koji tvrde da ide izuzetno sporo i u malom obimu te da je otkupljena svega trećina tovnih svinja.

Počinje otkup povrća u Srpskoj

Otkup povrća u Republici Srpskoj, koji će obezbijediti Vlada, počinje danas, a očekuje se da bi moglo da se zbrine do 20 hiljada tona, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.

Malina sve skuplja, nema ko da je uzgaja

BANJALUKA, BRATUNAC - Pojedini otkupljivači malina u Republici Srpskoj uzgajivačima su ponudili cijenu malina koja se kreće oko 3,30 KM po kilogramu, što je više nego lani, a na skok cijene uticao je slabiji rod usljed loših vremenskih uslova.

Počela berba malina, ali nisu više "crveno zlato"

BIHAĆ- Na području Unsko sanskog kantona započela je berba malina, a prema riječima neposrednih uzgajivača, zbog nepovoljnih vremenskih prilika očekuje se nešto manji urod iako su veličina i kvalitet plodova na zadovoljavajućem nivou.

Ugovoreni otkup budućnost poljoprivrede u Semberiji

BIJELJINA - Poljoprivrednici u Semberiji i Janji ove godine zasijali su više parcela povrća jer imaju ugovoren otkup i prodaju u fabrici "Semberka". Ugovoreni otkup od poljoprivrednih proizvođača je jedini način da opstanu, tvrde poljoprivrednici.

Partizan otkupio Sadika za 1.700.000 evra

Umar Sadik je igrač Partizana u potpunosti, pošto su "crno-bijeli" zvanično postali vlasnici ugovora visokog Nigerijca.

Najčitanije